OOR 10 - 2013

OOR 10 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Arcade Fire De hel van Dante
Placebo Alles is liefde
Bob Dylan revisited 20 portretten van de meester
Tangerine Luistert Another Self Portrait

En verder interviews met onder meer Daryll-Ann, John Newman, Dark Side, Mister And Mississippi en Baskerville. De Sleutelplaten van Birdy, de platenkast van Rudolph van Veen en o.a. Red Fang, Son Lux en Nadine Shah uitgelicht.
Volledige inhoud
Prijs: € 6,95
Aantal:  Bestellen
spread

Arcade Fire De hel van Dante

De geheimzinnigheid waarmee de release van Reflektor, het vierde album van Arcade Fire, is omgeven, neemt ernstige vormen aan. OOR vervoegde zich in een bunkerachtige ruimte in Londen, om na het plechtig tekenen van een geheimhoudingsclausule het hotste dubbelalbum van 2013 twee keer achter elkaar te mogen luisteren. We kwamen met klappende oren naar buiten. Bereid je voor op een duizelingwekkende trip. Reflektor is een puur waagstuk. Geen band legt dit jaar de lat – qua lef en muzikaal avontuur, maar ook inhoudelijke thematiek – zo hoog als Arcade Fire.

spread

Placebo Alles is liefde

In 2009 kwam er een einde aan de jarenlange dip waarin Placebo was terechtgekomen. Frontman Brian Molko (40) en bassist Stefan Olsdal (39) zwoeren de drugs af, nieuwe drummer Steve Forrest (27) zorgde voor het jeugdig elan en het album Battle For The Sun voelde als een bevrijding. We zijn vier jaar verder en daar is album nummer zeven: Loud Like Love. Deze keer geen verhalen over jezelf terugvinden, maar tien nummers rond ‘misschien wel de moeilijkste emotie die er is: verliefdheid’.

spread

Bob Dylan Revisited 20 portretten van de meester

Dylan kan alles tussen irriteren en imponeren. Intrigeren in ieder geval. Dat doet hij al sinds hij als jong gastje in 1961 naar New York toog om zijn idool Woody Guthrie op diens ziekbed te bezoeken. En dat doet hij ook meer dan vijftig jaar later nog, als Vol. 10: Another Self Portrait (1969-1971) van zijn Bootleg Series zoals alles wat hij het laatste decennium heeft gedaan aanzet tot veel luisterplezier, discussie en hersenactiviteit. Hoe raadselachtig Dylan ook is, iedereen heeft wel een mening over hem. OOR hield, met een schuin oog op de komst van de inmiddels 72-jarige legende naar de Heineken Music Hall op 30 en 31 oktober, een mini-enquête onder kenners en artiesten. Jong, oud, man, vrouw… om de impact van de oude meester uit Minnesota kan bijna niemand heen. We vroegen hen naar hun favoriete Dylan-nummer én album, naar de eerste keer dat ze hem hoorden, naar hoe ze zijn betekenis inschatten en wat ze van hem vonden toen ze hem in levenden lijve meemaakten. Plus: is hij geniaal? Of toch overschat?

spread

Tangerine Luistert Another Self Portrait

Twee broers, een eeneiige tweeling nog wel, uit Assen. Eerder dit jaar brachten ze het album Seek & Sigh uit, dit tv-seizoen zijn ze de huisband van De Wereld Draait Door. Arnout en Sander Brinks (30) zijn grote Dylanliefhebbers, met wie OOR zich buigt over Vol. 10 van de befaamde Bootleg Series: Another Self Portrait, een uit 35 liedjes bestaande verzameling outtakes en alternatieve songversies, waarvan het merendeel stamt uit 1970, het jaar dat het oorspronkelijke album Self Portrait verscheen.

OVERIGE INTERVIEWS
  • Daryll-Ann Schatgraven op de Veluwe
  • John Newman Een nieuwe boksbal
  • Dark Side Als de rook om je hoofd is verdwenen
  • Mister And Mississippi Met de stroom mee
  • Baskerville over Strongroom

VASTE RUBRIEKEN
  • Sleutelplaten van Birdy
  • Herman Brusselmans Solo
  • Nieuw The Proper Ornaments, Adam & The Relevants, Nadine Shah, Son Lux, Red Fang, Dave Hause  
  • LBRDR Uitgelekte interne Cortonville-memo
  • Platenkast Rudolph van Veen