Musicmaker 10 - 2015

Musicmaker 10 - 2015
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bij de soundcheck van Balthazar
Drums opnemen met Koen Herfst en Michiel Eilbracht
Alles over je gage
In de oefenruimte met Moke

En verder tests van o.a. Tech 21 OMG Overdrive, Omnisphere 2.0 en Peavey Classic 20 MH & 6506 MH! Maar ook: meubilair van oude trommels, de grote liefde van Novastar, sneldrummen als topsport en nog veel meer!
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Bij de soundcheck van Balthazar

Het gaat goed met dit Gentse vijftal. Met de Noord-Amerikaanse tour nog koud achter de kiezen, speelde Balthazar in de grote zaal van het net grondig verbouwde 013 in Tilburg. We deden daar de onthullende ontdekking dat de band slechts één klein 12 watt-versterkertje op het podium heeft staan. De rest gaat allemaal rechtstreeks naar de PA! ‘Het is misschien niet rock & roll, maar wel superefficiënt.’

spread

Drums opnemen met Koen Herfst en Michiel Eilbracht

Een goede drumtrack vastleggen is vaak het meest tijdrovende en dure onderdeel van je opname. Drummer Koen Herfst en producer-bassist Michiel Eilbracht, die momenteel touren als het ritmetandem van de liveband van dj Armin van Buuren, hebben veel ervaring met het opnemen van drums. Deze ervaren rotten geven je drumopnametips die ook met een beperkt budget uitvoerbaar zijn.

spread

Alles over je gage

Naar aanleiding van het panel Alles Over Je Gage dat we presenteerden op de Muzikantendag On Tour, geven geven boeker Tjerk Maas, manager Aram Haagsman en programmeur Robert Schaeffer antwoord op vragen als: hoeveel procent krijgt een manager van jouw inkomsten? Hoe komt een ticketprijs tot stand? Wanneer heb je een boeker nodig? Ook geven ze inzicht in de kosten die zij maken met een band. Dan weet je tenminste waarom je zo weinig verdient met je band.

spread

In de oefenruimte met Moke

Moke’s vorige oefenruimte in Melody Line brandde een paar maanden geleden tot de grond toe af. Dat kostte de band behalve de oefenruimte ook veel van zijn backline.  Moke vond nieuw onderdak en nieuwe spullen en heeft nu zijn nieuwe album The Time Has Come uit. Hoe gaat het er aan toe tijdens een repetitie? ‘We zijn een geleide, transparante schijndemocratie.’

Getest

 • TECH 21 OMG OVERDRIVE  Stevige oversturing volgens gitarist Richie Kotzen
 • OMNISPHERE 2.0  Update van beroemde softsynth
 • PEAVEY CLASSIC 20 MH EN 6506 MH  Kleine uitgaves van Peavey-klassiekers
 • T-RACKS STEALTH LIMITER  Eindelijk een goede, betaalbare VST-limiter
 • AT2020 USB-MICROFOON  Handige homestudio-hulp!


En véél meer, waaronder:

 • DOE-HET-ZELVER  Meubilair van oude trommels
 • DE 1500 EURO SET  De keuze van gitarist Lucas Hamming
 • DE GROTE LIEFDE  De Gibson J-200 van Novastar
 • SNELDRUMMEN ALS TOPSPORT  De recordpoging van Cor Jansen 
 • DUNLOP 50 JAAR!  Oprichter Jim Dunlop vertelt
 • STUDIOSTEK  Opnemen met Valentijn Bannier