Musicmaker 05 - 2015

Musicmaker 05 - 2015
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bij de soundcheck van Lonely The Brave
Shows boeken: zelf doen of via een boekingskantoor?
Onderweg met Chuck Ragan
In de oefenruimte van Alasca

En verder tests van o.a. Eastwood Warren Ellis 6, Brainworx Millennia Twincom en Death By Audio Reverberation! Maar ook een verslag van de Musikmesse, de grote liefde van Swinders Bas Schröder, de studiostek van Jacco Gardner en nog veel meer!
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Bij de soundcheck van Lonely The Brave 

Het Engelse Lonely The Brave begint met zijn donkere doompop ook in de lage landen een fanatieke following op te bouwen. Maar succes moet hard bevochten worden en de sympathieke baardmannen touren opeengepakt in een klein busje door Europa. Wij zochten ze op tijdens de soundcheck in de Melkweg in Amsterdam en kregen mooie verhalen en interessante tourtips.

spread

Shows boeken: zelf doen of via een boekingskantoor? 

De meeste bands zijn blij als ze een boekingskantoor hebben, want zelf achter optredens aanjagen is een tijdrovende bezigheid. Toch is er ook veel te zeggen om het heft in eigen hand te houden. Wij ondervroegen Joris van Welsen van Radar Agency, Ronald Keizer van Boosty Music en Sam Frijhoff van Winston Kingdom om alle voors en tegens boven tafel te krijgen.

spread

Onderweg met Chuck Ragan 

Deze man met de meest raspende stem uit de rock & roll (ok, op Tom Waits na), was jarenlang voorman van de hardcoreband Hot Water Music. Chuck Ragan heeft zijn elektrische gitaar verruild voor een akoestische, maar de intensiteit van de muziek van zijn nieuwe band is er niet minder om. We waren er als de kippen bij hem te interviewen voorafgaand aan een optreden in Doornroosje in Nijmegen. ‘We spelen ons avond aan avond helemaal leeg.’

spread

In de oefenruimte van Alasca 

Volendam blijft voor velen het dorp van Jan Smit en BZN, maar natuurlijk veranderen de tijden hier ook. De jonge band Alasca repeteert dan misschien wel in de oude studio van The Cats en ook de voorliefde voor country ontbreekt bij Alasca niet, maar Alasca is niet vies van een rauw randje en harde gitaren. ‘Muziek moet ademen. Het mag echt wel een beetje rauw blijven.’

Getest

  • EASTWOOD WARREN ELLIS 6 Short scale gitaar met karakter 
  • BRAINWORX MILLENNIA TWINCOM  Een plug-in van een hoogwaardige compressor
  • DEATH BY AUDIO REVERBERATION  Lekker vintage klinkende reverb
  • MOOER REECHO PRO  Veelzijdige delay


En véél meer, waaronder:

  • WIE ZOEKT ZAL VINDEN  Tips om goedkoop een vintage instrument te vinden
  • VERSLAG VAN DE MUSIKMESSE  Heel veel gearnieuws uit Frankfurt!
  • DE GROTE LIEFDE  De Martin-gitaar van Swinders Bas Schröder
  • DE 1500 EURO SET  Toetsenist Govert van der Kolm kiest
  • DE STUDIOSTEK Hier ontstaan de albums van Jacco Gardner
  • DOE HET ZELVER De eigenzinnige aanpak van PollyAnna