Musicmaker 03 - 2013

Musicmaker 03 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Mozer Gitaren voor Mastodon
Claw Boys Claw ‘Fuck you, Musicmaker!’
Achtergrondverhaal Ludieke promoacties
De Soundcheck The Darkness

En verder tests van Dr Green Octadose, Höfner New President, Sterling Music Man bas, TC Ditto Looper en Crumar Mojo. Maar ook met Gerhardt naar de Oefenruimte, Dave von Raven vertelt over zijn grote liefde, spraken we Hitschrijver Paul Carrack en kijken we naar Dangling Man van Gingerpig.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Mozer Gitaren voor Mastodon

Gitaarontwerper Michiel Mozer riep het nieuwe Mozer Guitars in het leven met betaalbare handgebouwde gitaren. Hij mag Bill Kelliher van metalgigant Mastodon en gitaargeselaar Benjamin Weinman van The Dillinger Escape Plan tot zijn eerste klanten rekenen, maar Mozer is niet alleen gericht op de metalmarkt. Musicmaker sprak exclusief met de gitaarbouwer/ontwerper: ‘Het merk Mozer Guitars staat voor handgebouwde, innovatieve gitaren die meegaan met de ontwikkelingen van de gitaarmarkt en de erfenis van de pioniers eren.’

spread

Claw Boys Claw ‘Fuck you, Musicmaker!’

Claw Boys Claw is weer op oorlogspad. Met Hammer heeft de band een album afgeleverd waar je niet omheen kunt. En niet omheen wilt. Want niet alleen zijn de recensies meer dan lovend: zelfs fans van het allereerste garage-uur moeten erkennen dat dit de beste CBC-plaat tot nu toe is. De band heeft de mix van rauwe garageroot, dreigende moerasrock en kleurrijke psychedelica perfect in balans op Hammer. En ja, gelukkig neemt zanger Peter te Bos nog steeds geen blad voor de mond.

spread

Achtergrondverhaal Ludieke promoacties

Bands en artiesten verrichten tegenwoordig de meest bijzondere capriolen om hun nieuwe plaat onder de aandacht te krijgen van het publiek. Charlie Jones deed het met chocolade, Yeasayer verstuurde zijn single liever per post en Nick & Simon brachten maar liefst 155 keer hun single Julia uit (met 154 verschillende vrouwennamen). Musicmaker ging op zoek naar de meest opvallende en interessante promotieacties.

spread

De Soundcheck The Darkness

Na het overwinnen van een drank- en drugsverslaving tourt zanger Justin Hawkes met The Darkness weer vol goede moed de wereld rond. Musicmaker was aanwezig bij de soundcheck in Paradiso. Het The Darkness-circus is misschien een stuk kleiner geworden, de energie blijft nog volop aanwezig. Opvallend is de indrukwekkende muur Marshall-versterkers links en rechts van het podium. Justin: ‘Veel versterkers op het podium ziet er gewoon stoer uit. Een backdrop maakt altijd een beetje een goedkope indruk. Dit is veel beter.’ 

TESTS
 • Dr Green Octadose Ashdown is een toonaangevend basversterkermerk. Van Foo Fighters tot Mark King: op vele podia zie je de kenmerkende blauwe speakers en gloeiende VU-meters. Naast de overbekende ABM-versterkers leveren de Britten inmiddels ook een serie buizenversterkers en twee pedalenlijnen. Bassist-redacteur Chris Dekker heeft last van te weinig ‘laag’ en bezocht de dokter voor een dosis suboctaaf.
 • Höfner New President Höfner bestaat al meer dan 125 jaar en speelde een belangrijke rol in de opkomst van de popmuziek. Het is dan ook niet gek dat veel gitaristen en bassisten een warm gevoel krijgen bij dit merk. Na een moeilijke periode is Höfner sinds 2004 weer een zelfstandig bedrijf en verrast het opnieuw met interessante gitaarmodellen. Gitarist Emile Oord heeft ook een persoonlijke herinnering aan Höfner en testte daarom zeer graag de Gold Label New President.
 • Sterling Music Man bas De nieuwe Sterling by Music Man S.U.B. Ray4 is een Music Man StingRay voor de prijs van een duurdere Squier. In tegenstelling tot de vroegere versie van OLP is deze MM wel actief. Chris Dekker, net als de StingRay uit ’76, hing de laatste versie van dit jaren zeventig-icoon om en luisterde of er genoeg agressie in zat om zijn naam waardig te zijn.
 • TC Ditto Looper Looppedalen zijn aan een flinke opmars bezig, niet in de laatste plaats door de enorme populariteit van de Boss Loop Station-serie. De mogelijkheden van deze pedalen zijn praktisch eindeloos. Voor de gitarist of bassist die dit allemaal boven de pet gaat, komt TC Electronic met een looppedaal met slechts één knop. Simpeler kan niet!
 • Crumar Mojo Hammond-klonen zijn tegenwoordig zo goed dat de keuze ertussen meer een kwestie van smaak is dan van kwaliteit. Af en toe duikt er een nieuwe concurrent op die volgens de geruchten op internet toch weer een stuk beter schijnt te zijn dan de rest. Dat kunnen we natuurlijk niet ongestraft voorbij laten gaan en de Crumar Mojo werd daarom uitgebreid op de pijnbank gelegd.

VASTE RUBRIEKEN
 • Hitschrijver Paul Carrack
 • Oefenruimte Gerhardt
 • Smaak Of Draak? Dangling Man van Gingerpig
 • De grote liefde Dave von Raven en zijn Gretsch Country Gentleman
 • Column Allan Outboard Gear
 • Column Bazz Leven na Pinkpop
 • Column Erwin Musper Outside the box
 • Stage Mengtafels