Home Recording Magazine 04

Home Recording Magazine 04
Beschikbaarheid: Op voorraad

HOME RECORDING MAGAZINE!
Home Recording Magazine is het nieuwe lijfblad voor iedereen die om creatieve en/of financiële redenen thuis muziek opneemt of produceert. De makers van het blad onderstrepen het idee dat je met de nodige basiskennis en ervaring in een homestudio volwaardige opnames kunt maken en voorzien je daarvoor van theorie, ‘hands-on’ informatie, praktische ‘how to’ artikelen, geartests en apparatennieuws. Bijzonder aan het blad is dat alle medewerkers experts zijn uit de professionele studio- en masteringwereld en hun jarenlange ervaring met je delen. Home Recording Magazine heeft ook de ervaren homestudio-eigenaar heel veel te bieden, maar onderscheidt zich van andere (vooral buitenlandse) tijdschriften door het lage instapniveau. Zelfs als je (bijna) geen ervaring hebt kun je meteen aan de slag. Zo kun je met de download-content op de website en het stappenplan in het magazine meteen aan de slag met het maken van een gedegen mix!
Volledige inhoud
Prijs: € 9,77
Aantal:  Bestellen
spread

Gram interviewt Krause Studiochicks onder elkaar

Ze oogt nog behoorlijk fris voor iemand die de dag ervoor een videoshoot voor haar nieuwe single heeft gedaan. Om 6 uur op, de hele dag op hoge hakken sexy lopen dansen, zelf een groot deel van de productie regelen... maar goed dat ze Red Bull als sponsor had weten te strikken. Ja, Susanne Clermonts a.k.a. Krause staat op scherp. Hoewel ze tijdens het interview een stroom aan sms’jes en mailtjes probeert te negeren, regelt ze tussendoor toch nog wat laatste zaken voor de twee optredens van die avond. Haar tweede plaat Tenderfoot is zojuist uit en dat betekent aanpakken.

spread

Pro In Your Studio Francis Locadia op bezoek bij Baardbeats

BaardBeats, de artiestennaam van producer Jaap van der Kleijn, releast binnenkort samen met De Rus hun track Ruimtereis; donkere en rauwe hiphop, volledig in eigen beheer opgenomen. Wij stuurden Francis Locadia eropaf om eens met frisse oren naar deze nieuwe studiovrucht te luisteren.

spread

How To: Basgitaar opnemen

Een bas opnemen is helemaal niet zo moeilijk, maar er zijn vele manieren. Hoe vaker je interviews met bekende producers en engineers leest, hoe meer je zult zien dat er geen absolute waarheid is. Daarom is experimenteren ook zo leuk. Toch geven we je een aantal tips mee, die handig kunnen zijn tijdens het opnemen.

spread

How To: Organisatie & Efficientie

Een Digital Audio Workstation (DAW) is ontzettend handig: met één muisklik heb je een enorme hoeveelheid sporen om op op te nemen, zonder een compleet nieuwe mengtafel te hoeven kopen. Er schuilt echter een groot gevaar achter dit alles: je kan namelijk in no time het overzicht verliezen. Bij deze een aantal tips en trucs om je DAW schoon en georgani- seerd te houden!

TESTS
  • AKG D12 VR Dat vintage hot is in de recordingwereld is oud nieuws. Veel fabrikanten brengen met de regelmaat van de klok vintage reissues uit of komen met nieuwe producten die wel heel veel weg hebben van hun voorgangers. AKG vond ter ere van de 65e verjaardag de beroemde D12-microfoon opnieuw uit. Deze nieuwe telg in de microfoonfamilie heet D12 VR en Home Recor- ding Magazine onderwerpt hem aan een test.
  • Steinberg Cubase 7 Steinbergs Cubase komt met de laatste incarnatie: versie 7. We kijken hoe deze versie verschilt van vorige versies en zich verhoudt tot andere DAW’s. Cubase 7 is er in twee smaken: de volledige versie genaamd Cubase 7 en het beperkte pakket Cubase Artist 7. Daarnaast is Cubase Elements 6 nog steeds beschikbaar. Voor deze review beperken we ons tot de volledige versie.
  • Cakewalk Sonar X2 Cakewalk is zo’n naam die bij menig audio-geïnteresseerde op z’n minst een nostal- gisch belletje moet doen rinkelen. Al snel na de digitale explosie was het platform ver z’n tijd vooruit, en ook na de overname van gigant Roland heeft het die koppo- sitie nooit verloren. En dat gaat ook zeker niet gebeuren met de recente introductie van Cakewalk Sonar X2.
  • Classic Mic: Shure SM57 Als je tegen een opnametechnicus of producer begint over legendarische microfoons gaat het al snel over AKG, Neumann of Brüel & Kjaer en de prijzen die worden genoemd overtreffen die van een leuke middenklasse- auto. Maar natuurlijk zijn de ECHTE legendarische microfoons gewoon de Shure SM58 en SM57. En de prijs? Van het bedrag dat je kwijt bent voor een van deze topproducten krijg je met de huidige horecatarieven nau- welijks een fatsoenlijke kater. En de SM57 is de enige microfoon die zich kan beroepen op de titel presidentenmicrofoon. Wat een ding!

VERDER
Vertellen we in diverse artikelen over de basisbeginselen van het menselijke gehoor, stereo en mastering, luisteren onze MP3-doctors Pim van de Werken en Martijn Groeneveld naar Bram Dekker, Hans Enter en Jos Peeters. In Build A Sound vertelt Hamertje Tik over de totstandkoming van zijn tracks. En in Fix This Mix maak je je eigen mix van V8 van Garrincha!