OOR 09 - 2013

OOR 09 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Arctic Monkeys Amerikaans vuurwerk
Kings Of Leon De stier bij de horens
Pixies Oude liefde roest niet
Agnes Obel Dieper in de grond

En verder interviews met onder meer Trentemoller, CHVRCHES, Earl Sweatshirt, Wallis Earl Beal, Sebodah en Emiliana Torrini. De sleutelplaten van MGMT, Rewind over Nirvana’s In Utero, De lastige keuzes van De Jeugd Van Tegenwoordig en OOR’s hoogtepunten van Lowlands 2013.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Arctic Monkeys Amerikaans vuurwerk

‘Nou prima, dat hoop ik!’ Alex Turner bedenkt zich geen moment als OOR suggereert dat zijn songs ‘minder indie’ zijn zodra gitaarriffs een minder prominente rol in hun structuur spelen. Het nieuwe album van Arctic Monkeys klinkt bij tijd en wijle behoorlijk ‘anders’. OOR hoorde AM in een heel vroeg stadium en sprak er in Londen uitgebreid over met lefgozer Turner en zijn maatje, drummer Matt Helders. Lads from Sheffield, wonend in LA.

spread

Kings Of Leon De stier bij de horens

Als we de berichten van medio 2011 moesten geloven, was het einde verhaal voor Kings Of Leon. Over en uit, het doek gevallen, het jongensboek gesloten. Na tien jaar onafgebroken toeren en opnemen barstte de bom in Dallas: Caleb Followill stortte voor het oog van twintigduizend fans en YouTube – dus: de rest van de wereld – in. Einde concert, einde tour, einde Kings Of Leon? Dat laatste niet, ook al wilden de wereldwijde media ons zulks doen geloven. Maar de Followills vatten de stier bij de horens, praatten hun issues uit, namen een maandenlange vakantie (hun eerste ooit) en presenteren nu vol trots Mechanical Bull, hun zesde langspeler, waarop de kersverse huisvaders inspiratie putten uit de jeugd in het algemeen en hun eigen tweede jeugd in het bijzonder. OOR onderschepte ze op Pinkpop.

spread

Pixies Oude liefde roest niet

Na Trompe Le Monde (1991) lijkt het hoog tijd voor een nieuw album van indie-aartsvaders de Pixies. Het nieuws: die komt er niet. Hij is wel gemaakt, maar zal de fans – conform de wetten van de hedendaagse internetcultuur – in brokjes worden toegeworpen. Single Bagboy beet afgelopen zomer het spits af. In september verschijnt een EP met vier nummers. De kraan is daarmee opengedraaid.

spread

Agnes Obel Dieper in de grond

Er zullen ongetwijfeld stemmen oprijzen die zeggen dat Aventine na haar succesdebuut Philharmonics uit 2010 meer van hetzelfde is. Maar ik zou zeggen: laat ze maar praten. Aventine is een van de mooiste platen van 2013. Van de eerste Satie-achtige pianoklanken van Chord Left tot de smachtende grandeur van het afsluitende Smoke & Mirrors neemt Agnes Obel de luisteraar op haar nieuwe, tweede album in een verslavende greep. Het is zo’n plaat die als het ware zelf de repeattoets indrukt.

OVERIGE INTERVIEWS
 • Trentemoller Alles behalve de weg kwijt
 • CHVRCHES De V van victorie
 • Earl Sweatshirt De terugkeer van de verloren zoon
 • Willis Earl Beal Geniaal of gek?
 • Sebadoh Lou Barlow over Defend Yourself
 • Emiliana Torrini over Tookah

VASTE RUBRIEKEN
 • Lastige keuzes van De Jeugd Van Tegenwoordig
 • Sleutelplaten van MGMT
 • Herman Brusselmans Nieuwe band
 • Nieuw: Champs, Pins, Money, FKA Twigs, Traams, Factory Floor
 • Rewind Nirvana, de geboorte van In Utero
 • LBRDR Lowlands 2013: wat u niet zag