OOR 08 - 2013

OOR 08 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Franz Ferdinand Lastige keuzes
Nine Inch Nails De oude vs. de nieuwe Trent
Seasick Steve Een leven in muziek
De Staat Zonder grenzen

En verder interviews met onder meer Travis, Jacco Gardner, Half Moon Run, Haim, Kodaline, White Lies en King Krule. De sleutelplaten van Unknown Mortal Orchestra, Rewind over Chic en op reportage met Antillectual in Parijs.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Franz Ferdinand Lastige keuzes

Ze zitten, heel old school, in de bar vanhet American Hotel om hun dagje Nederlandse promotie af te werken – Alex Kapranos en Bob Hardy, zanger/gitarist en bassist van Franz Ferdinand, het goed geoutilleerde viertal uit Glasgow dat met Right Thoughts, Right Words, Right Action hun vierde langspeler heeft afgeleverd.

spread

Nine Inch Nails De oude vs. de nieuwe Trent

Na een pauze van vijf jaar komt Trent Reznor terug met een nieuwe langspeler van Nine Inch Nails, Hesitation Marks genaamd. De legendarische industrial rocker maakte de laatste jaren zowel een persoonlijke als professionele ontwikkeling door en typeert zichzelf nu als ‘tevreden mens’. OOR spreekt Reznor als hij zich in Japan opmaakt voor een nieuwe wereldtournee, met onder meer Lowlands als halteplaats.

spread

Seasick Steve Een leven in muziek

Soms schuilt de oplossing in het probleem. Zoals vandaag, met de afspraak rond Seasick Steve. 71 is ie nu, Steve Wold, en het is een prachtfiguur. Z’n hele leven lang trok hij van plaats naar plaats, van baan naar baan, van bestaan naar bestaan, om pas in 2006 door te breken als professioneel muzikant. En nu is ie, met z’n zelfgebouwde instrumentarium, al zeven jaar de grote attractie in de Europese zalen en het festivalcircuit – Engeland voorop, waar hij een heuse beroemdheid is, al blijft Nederland bepaald niet achter. De sensatie van Lowlands 2011, vorig jaar nog op de mainstage van Pinkpop en deze zomer in de grote hal van North Sea Jazz en wederom op Lowlands. Hubcap Music, dat eerder dit jaar verscheen, is alweer z’n zesde album. Het heeft even geduurd, maar na een leven lang on the road is Seasick Steve nu definitief arrivé.

spread

De Staat Zonder grenzen

Medio september komt ie uit: I_CON, het derde album van De Staat. Een op z’n zachtst gezegd uitbundige en kleurrijke plaat, bevolkt door – we citeren even uit de vooruitgestuurde productinformatie – ‘hedendaagse iconen en oplichters: kwakzalvers, uitsmijters, junks, talentenjagers, gierigaards en duivels’. Voor de opnames trokken Torre Florim en zijn mannen naar de Black Box-studio’s in het Franse Noyant La Gravoyère, voor de eindmix meldde Florim zich bij technicus Vance Powell (vaste sidekick van Jack White) in diens studio in Nashville. OOR was daar – volkomen toevallig – in de buurt en ging alvast eens luisteren en praten.

OVERIGE INTERVIEWS
 • Travis Terugkeer van de onzichtbare band
 • Antillectual  Neerlands geheimste exportproduct
 • Half Moon Run Sexy Canadezen
 • Haim Het zomerse geluid van
 • Jacco Gardner De openbaring
 • Kodaline Ludduvuddu
 • Gold Panda ‘Ik heb veel vinyl waar ik kleine stukjes van gebruik. Zo klein dat niemand ooit zal weten van welke plaat het komt’
 • King Krule van Kid tot King
 • White Lies ‘Als je maar een groots refrein hebt, kun je met de rest van het nummer doen wat je wil’

VASTE RUBRIEKEN
 • Sleutelplaten van Unknown Mortal Orchestra
 • Herman Brusselmans Supergroep
 • Nieuw The 1975, Drenge, Kaytranada, Vista Chino, Ásgeir, Cloud Boat
 • Rewind De voetstappen van Chic
 • LBRDR Algemene ledenvergadering van de vereniging van Lowlands-haters