OOR 07 - 2013

OOR  07 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Editors Nee, niet dom alsin dom
The Child Of Lov Best Kept Secret
Mozes & The Firstborn Het blijde nieuws uit Eindhoven
Deerhunter Een kussen zonder vulling

En verder interviews met AlunaGeorge, James Holden, Gabriella Aplin en Empire Of The Sun. De lastige keuzes van Caro Emerald, de sleutelplaten van The Veils, Rewind over The Who, een reportage over de laatste platenzaak en de reis naar Stax.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Editors Nee, niet dom als in dom

Sommigen hadden Editors al afgeschreven, maar alleen al de aankondiging van hun optreden in de Gashouder te Amsterdam leidde tot een ware ticket run. Die show is inmiddels stijf uitverkocht. Wie daar geen kaartje voor wist te bemachtigen, niet getreurd, de mannen staan ook op Werchter, Sziget en Lowlands en eind oktober in de Ziggo Dome. Ook verschijnt er na vier jaar weer een nieuwe plaat, the weight of Your love.

spread

The Child Of Lov Best kept secret

Wat weten we zeker over the Child of Lov? allereerst: ineens was ie er en iedereen had het erover. een mysterieuze artiest uit Amsterdam die met Damon Albarn in de studio aan z’n debuut werkte. Welnu: zekerheid twee is dat die plaat er ligt, self titled en on-Nederlands goed. Ook zeker: na alle wereldwijde aandacht voor plaat en artiest gaan de beloofde liveshows, z’n eerste ooit, waaronder Best Kept Secret en Glastonbury, niet door. Dat zulks vreemd is, staat ook vast. Er is inmiddels wel een naam, Cole Williams, en een beeltenis, van een 25-jarige Amsterdammer die wel wat weg heeft van Zlatan. Maar wat is het verhaal achter deze internationale sensatie van eigen bodem? OOR gaat op zoek naar the Child of Lov, en komt terecht in een wereld van raadsels, kronkels en vraagtekens.

spread

Deerhunter Een kussen zonder vulling

Is Deerhunter uit Atlanta, Georgia de belangrijkste indierockband van de afgelopen vijf jaar? als het aan de Pitchfork-generatie ligt wel. hun albums worden op de bekende hipsterblogs steevast tot nieuwe klassiekers uitgeroepen en met de excentrieke Bradford Cox heeft Deerhunter een van de meest aansprekende frontmannen van het moment in huis. Niet per se de knapste: zijn graatmagere lichaam met lange, smalle ledematen en kwakkelende gezondheid heeft hij te danken aan het aangeboren marfansyndroom. ‘I’m a crippled coward shining out in the night’, zingt hij in Blue Agent op het zesde Deerhunter-album Monomania. met het weerbarstige garagepunkgeluid van die plaat zet Cox zijn publiek wederom op het verkeerde been. Met zijn uitspraken ook: ‘Indie is een beledigende term. Ik haat moderne indie. En we zitten op hetzelfde label als Adele.’

spread

Mozes & The Firstborn Het blijde nieuws uit Eindhoven

‘Het zou zomaar eens kunnen gaan lukken’, zei Melle Dielesen aan het begin van dit jaar in OOR, toen hij samen met drie andere frontmannen om de tafel zat. Hij had het over de plannen van zijn band Mozes & The Firstborn. eerst een album uitbrengen, dan Nederland veroveren en ten slotte de rest van de wereld. De eindhovenaren zijn aardig op weg. Het titelloze debuut vol gruizige garagepopliedjes doet het goed op 3fm, de heren zijn net terug van een europese tournee met two gallants en in de zomer staan ze op lowlands. reden genoeg om de vier op te zoeken waar het allemaal begon: in de kelder van het huis van ma Dielesen.

OVERIGE INTERVIEWS
  • AlunaGeorge Met de groove in het hart
  • Gabrielle Aplin Made in Youtube
  • James Holden Weg van de beschaving
  • Empire Of The Sun Strikes Back

VASTE RUBRIEKEN
  • De lastige keuzes van Caro Emerald
  • Sleutelplaten van The Veils
  • Herman Brusselmans De blues
  • Rewind The Who Quadrophenia
  • LBRDR Overspelige burgemeester gevaar voor Into The Great Wide Open