OOR 05 - 2013

OOR 05 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Anouk Viva La Diva
The National De onvermijdelijke treurigheid
Jake Bugg Op de Reeperbahn
Festivalgids 2013

En verder interviews met Major Lazer, Douwe Bob, Wende, Ghostpoet, Christal Fighters en nog veel meer! De Sleutelplaten van Biffy Clyro, de Platenkast van Viktor Fischer.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Anouk Viva La Diva

Op 14 mei – en als ze de halve finale doorkomt ook 18 mei – vertegenwoordigt Anouk ons land op het Eurovisie Songfestival met het liedje Birds. Een dag  voor de finale verschijnt ook haar nieuwe album Sad Singalong Songs, met daarop tien prachtige, georkestreerde, bijna soundtrack-achtige liedjes, die ze schreef en opnam met de zweedse producers/ componisten Tore Johansson en Martin Gjerstad. In de aanloop naar wat voor haar ongetwijfeld een turbulente maand gaat worden, legt OOR haar 25 lastige keuzes voor. 

spread

The National De onvermijdelijke treurigheid

Het lijkt een onmogelijkheid, of minimaal een droom, om bij de live-première van het nieuwe album Trouble Will Find Me van The National op een meter afstand van gitarist Aaron Dessner te staan. En op drie van zanger Matt Berninger. Knijp me maar! Een plastic doorzichtig scherm aan de zijkant van het provisorische podium, dat is opgebouwd op het binnenplaatsje van het Berlijnse hipsterhotel Michelberger, scheidt mij van de band die het begrip ‘intimate show’ nieuwe dimensies inblaast.

spread

Jake Bugg Op de Reeperbahn

Het nieuwe Britse fenomeen heet Jake Bugg. 19 jaar oud, opgegroeid in een arbeiderswijk in Nottingham. Britse branie meets Americana. Hij beleefde in de afgelopen maanden een doorbraak volgens het boekje: ieder festival wil hem deze zomer hebben (en Werchter en Lowlands hebben ’m), in de Europese zalen trekt ie zo duizend man, Amerika heeft hem in het vizier en in thuisland Engeland belandde z’n titelloze debuut al
op nummer 1 in de albumlijst. De jaren negentig waren van Oasis, de jaren nul van Arctic Monkeys, wordt dit het tijdperk van Jake Bugg? OOR toog naar Hamburg voor diepgravend onderzoek.

spread

Festivalgids 2013

Crisis of geen crisis, festivals zijn en blijven voor muziekliefhebbers de ultieme vorm van recreëren. Overdag en ’s avonds lekker chillen op een wei, terwijl je favoriete bands op het podium staan te vlammen en ‘s nachts dansend uit je dak gaan op de camping. Wat wil je nog meer? Bijna net zo leuk is de voorpret, en die begint traditiegetrouw met het doorspitten van OOR’s Festivalgids. Om je alvast op te warmen hebben we de beste festivals (nationaal en internationaal) van de lente en zomer van 2013 voor je op een rijtje gezet, met bijbehorende informatie over locatie, ticketprijzen en headliners. 

OVERIGE INTERVIEWS
 • Major Lazer Getwitter met…
 • Douwe Bob Who the fuck is Douwe Bob?
 • Wende over Last Resistance
 • Ghostpoet ‘Rijkdom betekent niets voor mij’
 • Crystal Fighters ‘We zijn nogal ontvankelijk voor andere culturen en invloeden’

VASTE RUBRIEKEN
 • De platenkast van Viktor Fischer
 • Sleutelplaten van Biffy Clyro
 • Herman Brusselmans Ducks Deluxe
 • Nieuw Savages, Charli XCX, The Story So Far, Dans Dans, Beach Fossils
 • LBRDR ‘Met een grotere zaal kunnen we eindelijk het symfonieorkest van Pyongyang boeken’