OOR 02 - 2013

OOR 02 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Atoms For Peace Het machteloze protest van Thom Yorke
Nick Cave And The Bad Seeds Een foto van mijn vrouw naakt
EELS Schitterend, prachtig
Fleetwood Mac De vruchtbare scheiding

En verder interviews met Suuns, Foals, Palma Violets, Trixie Whitley, I Am Koot, Silverstein en nog veel meer! De Sleutelplaten uit Mali, rock & roll in Nederland volgens Mozes And The Firstborn, The Dont’ Touch My Croque-Monsieurs, John Coffey en Death Letters en de lastige keuzes van Huub van der Lubbe.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Atoms For Peace Het machteloze protest van Thom Yorke

Hartje Londen, een studio in een art gallery nabij Covent Garden. Buiten regent het cats and dogs. Binnen spreekt OOR met Nigel Godrich en Thom Yorke over Amok, het wonderschone, bedwelmende album van ‘supergroep’ Atoms For Peace. Leden: Flea (van Red Hot Chili Peppers) op bas, Joey Waronker (R.E.M., Beck) op drums, Mauro Refosco (David Byrne, Brian Eno, Peppers en zijn eigen groep Forro In The Dark) op percussie en eerdergenoemden Nigel Godrich (producer van Radiohead) op keyboards en gitaar en Thom Yorke op zang en gitaar. Vooral Yorke en beide slagwerkers Refosco en Waronker drukken hun stempel op het uiterst percussieve album, waarin elektronica, dance en machines een synthese aangaan met menselijke emotie en sexy drumbeats. Een gesprek over de kunst van het modern muziek maken, de taak van de kunstenaar in deze zware tijden, en een plaat die tegen wil en dank toch meer Tijdgeest bevat dan de maker ervan heeft nagestreefd.

spread

Nick Cave And The Bad Seeds Een foto van mijn vrouw naakt

Nick Cave And The Bad Seeds komen – voor het eerst in vijf jaar – met een nieuw album: het opmerkelijk ingetogen Push The Sky Away. In de tussentijd hebben Cave en zijn rechterhand/violist Warren Ellis natuurlijk wel ruige platen gemaakt met Grinderman en samengewerkt aan filmscores. Maar ja, een nieuw album van de Bad Seeds, sinds jaar en dag het moederschip van Cave’s muzikale activiteiten, dat blijft toch iets bijzonders. OOR sprak met Nick en Warren Ellis. Laatstgenoemde doet een Steve McClarentje, maar Nick schiet meteen de diepte in.

spread

EELS Schitterend, prachtig

Tja, wat nu? Dat is de vraag die E vandaag de dag het meest bezighoudt. Een waar dilemma voor iemand die in z’n oeuvre het concert des levens al heeft belicht en na het uitbrengen van een boek, een docufilm en een tiental platen over z’n bestaan wel klaar is met terugblikken. Z’n familie, z’n eigen wezen, de loopbaan van z’n band – overal staat een punt achter. Stilzitten is echter geen optie. De oplossing lag in het probleem: Wonderful, Glorious is het tiende album van Eels en voor E de sleutel naar de rest van z’n leven. Belangrijkste les: blijf jezelf en het komt allemaal wel goed.

spread

Fleetwood Mac De vruchtbare scheiding

Weinigen beseffen hoe groot het succes van Rumours van Fleetwood Mac werkelijk is. Totdat Thriller van Michael Jackson in de jaren tachtig uitgroeide tot het bestverkochte album aller tijden droeg Rumours die eervolle titel. De lp uit 1977 stond 433 weken in de Engelse hitparade en 130 weken in de Amerikaanse Billboard, waarvan een half jaar op de eerste plaats. De enigen die vóór Fleetwood Mac zo’n impact hadden in Amerika, waren The Beatles. Zij bezetten met vijf singles de eerste vijf plaatsen in Billboard op 4 april 1964. In 1977 was Fleetwood Mac net zo dominant.

OVERIGE INTERVIEWS
 • Suuns Ook de toekomst wordt oud
 • Foals Met de dood op de hielen
 • Palma Violets De zoveelste redders van de rock & roll
 • Trixie Whitley Jong geleerd
 • I Am Kloot over Let It All-in
 • Silverstein ‘Short Songs was complexer te maken dan dit album’

VASTE RUBRIEKEN
 • De lastige keuzes van Huub van der Lubbe
 • De ontmoeting Rock & roll in Nederland – Mozes And The Firstborn, The Dont’ Touch My Croque-Monsieurs, John Coffey en Death Letters
 • Sleutelplaten uit Mali
 • Rewind Fleetwood Mac - Rumours
 • Nieuw Gary Clark Jr., Vox Von Braun, Haim, Palma Violets, Peace, SX en Parquet Courts
 • LBRDR Festivals kopieren massaal succesformule de vrienden van Amstel Live!