Musicmaker 432

Musicmaker 432
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bij de soundcheck van Gary Clark Jr.
Even bellen met Roger Waters
De Staat in ’t oude Doornroosje
De analoge studiopraktijken van DeWolff

En verder tests van o.a. Fractal Audio FX8, Hagstrom Condor En HIII en DOD Meatbox! Maar ook: online samen muziek maken, de Musicfair, de grote liefde van Spike en nog veel meer!
Volledige inhoud
Prijs: € 6,95
Aantal:  Bestellen
spread

Bij de soundcheck van Gary Clark Jr.

Met zijn geïnspireerde, rockende en bluesy gitaarsolo’s heeft deze jonge gitaarbeul uit Texas een fanatieke fanschare opgebouwd. Toen Gary en zijn band in Paradiso neerstreek, gaven wij onze oren en ogen goed de kost tijdens de soundcheck, want hier zou wel eens een heel mooi artikel uit kunnen voortkomen. En inderdaad! ‘Tijdens de soundcheck hebben we de tijd om nieuwe dingen uit te proberen.’

spread

Even bellen met Roger Waters

Wij hingen met de legendarische bassist/zanger van Pink Floyd aan de lijn om even gezellig bij te kletsen. De 72-jarige veteraan is tegenwoordig best gelukkig, maar kon het toch niet laten lekker te klagen over zijn oude bas en alle vermeende vervloekingen van dit moderne digitale tijdperk. Wij luisterden natuurlijk geduldig!

spread

De Staat in 't oude Doornroosje

Torre Florim en zijn mannen huizen tegenwoordig in het oude Doornroosje in Nijmegen. De Staat heeft hier zijn eigen oefenruimte en studio. In alle rust konden de besnorde mannen hier het nieuwe album O opnemen. Maar hoe goed de randvoorwaarden ook geregeld waren, van een leien dakje ging het niet: ‘Misschien waren de mislukkingen wel nodig om ons album te laten slagen.’ 

spread

De analoge studiopraktijken van DeWolff

Gezien hun leeftijd van begin twintig zou je het niet denken, maar als je naar hun lange haren en bontkragen kijkt wordt het al iets duidelijker: DeWolff is geobsedeerd door de muziek uit de jaren zeventig en ook door oude, analoge opname-apparatuur. In hun eigen Electosaurus Southern Sound Studio in een kelder in Utrecht namen zij hun nieuwste album op. Wij verlekkerden ons aan al die mooie spulletjes!

Getest

  • FRACTAL AUDIO FX8  Het sublieme multi-effectpedaal?
  • HAGSTROM CONDOR EN HIII  Nieuw leven voor vintage modellen
  • DOD MEATBOX  Legendarische subsynth voor bas is terug!
  • DE GREGORIO MANU MASAEDO CAJÓN  Cajón die tegen een stootje kan!


En véél meer, waaronder:

  • DOE-HET-ZELVER  Online samen muziekmaken
  • MUSICFAIR  Dit spektakel wil je niet missen!
  • DE 1500 EURO SET  De keuze van bassist Aram Kersbergen
  • DE GROTE LIEFDE  De Rubens Phantom van Spike
  • STUDIOSTEK #20  Opnemen met Maarten Heijblok
  • WIE IS U?  Knarie-kroegeigenaar Ben Veentjer