Musicmaker 12 - 2010

Musicmaker 12 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: december 2010

We Will Rock You Een kijkje achter de schermen bij de ultieme rockmusical
Guthrie Govan Multi-getalenteerd gitarist en YouTube-fenomeen
Daniël Lohues Onze gids naar de ultieme winterhit van 2011
Santa Cruz Aan de slag bij een toonaangevende gitaarbouwer

En verder tests van Tailfeather Tornado, T-Rex Reptile 2, ESP LTD Phoenix 204 en HK Audio Elements. Maar ook Het Panel; vier hiphoppers over flow, flavour en bekendheid, Krauses kristalheldere Ampeg Plexi-gitaar in de Grote Liefde, Belly Says neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

We Will Rock You Een kijkje achter de schermen bij de ultieme rockmusical

Iedere Nederlander kent Joop Van Den Ende Theaterproducties. Iedereen kan ook wel een of meerdere titels van zijn musicals opnoemen: The Phantom Of The Opera, Mamma Mia, The Lion King of Petticoat. En vaak kennen we dan de namen van de hoofdrolspelers. De Chantal Janzens, de Simone Kleinsma’s en de Joke de Kruijfen. Maar al deze actrices, acteurs en vocalisten kunnen niet excelleren zonder de begeleidende muzikanten. Musicmaker was benieuwd naar hun verhaal en waar kan je dan beter naar toe dan naar We Will Rock You, de rock-musical, exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht, met als rode draad het oeuvre van Queen.

spread

Guthrie Govan Multi-getalenteerd gitarist en YouTube-fenomeen

De Chicken Wrap, een Happy Meal? Of toch maar de Euroknaller? Het is bijna niet voor te stellen dat gitaarkunstenaar Guthrie Govan (27 dec. 1971, Chelmsford UK) met een rood petje op, jaren achter de balie van een bekende fastfoodketen stond om zichzelf te kunnen bedruipen. Gelukkig volgde hij zijn hart en liet hij de hamburgers voor wat ze waren en ‘vond hij zelf een baan in de muziek uit’.

spread

Daniël Lohues Onze gids naar de ultieme winterhit van 2011

Ieder jaar als de winter aanbreekt en de pepernoten in de winkelschappen liggen, weet je dat ze er aankomen: de winterhits. Vaak zijn het kerstliedjes, die echter al ver voor de feestdagen op de radio te horen zijn en niet zelden nog maanden erna in de hitlijsten staan. De gedachte dat dergelijke songs exclusief zijn toebedeeld aan stoffige en softe artiesten is behoorlijk achterhaald, want ook pop- en rockmuzikanten scoren al vele tientallen jaren op dit gebied. Voor wie dit ook wel wat lijkt en straks wil scoren met dé kersthit van 2011 vroegen we Daniël Lohues en enkele collega-muzikanten naar de geheime ingrediënten.

spread

Santa Cruz Aan de slag bij een toonaangevende gitaarbouwer

Jarenlang verdiende hij een ruim belegde boterham als manager in de machinebouw. Maar diep in zijn hart wilde hij het liefst gitaren bouwen. Nadat Markjan Vermeer (26) onverwacht weg werd gesaneerd, besloot hij dan ook zijn grote droom na te jagen. In januari 2011 vertrekt hij naar Amerika om als eerste Europeaan aan de slag te gaan bij de Santa Cruz Guitar Company, wereldwijd een van de meest toonaangevende bouwers van akoestische gitaren.

TESTS
 • Tailfeather Tornado Mondharmonica spelen lijkt voor de leek soms bedrieglijk simpel, maar wie op ‘the shoulders of giants’ als Little Walter, Slim Harpo of Sonny Boy Williamson wil staan, leert snel genoeg dat de mondharmonica veel toewijding vraagt. De versterkte sound essentieel. En dat begint bij een goede microfoon.
 • T-Rex Reptile 2 Sinds de rockabilly van de jaren ’50 is de delay niet meer weg te denken uit de popmuziek. Of je je sound nu subtiel wilt aandikken of uitwaaierende delaytapijten (U2!) wilt neerzetten, een delay ontbreekt in vrijwel geen enkele serieus pedalboard. Het Deense T-Rex komt nu met de Reptile 2 delay. Tijd voor een pedalenwissel?
 • ESP LTD Phoenix 204 Vooral bekend van schietgrage superstrats met de naam Revolver heeft Fernandes haar wapenarsenaal onlangs uitgebreid met een lijn traditioneel ogende gitaren. Wij mochten de Revolver Classic meenemen naar de schietbaan voor een shoot-out.
 • HK Audio Elements Hughes & Kettner staat al decennialang bekend als een topmerk op het gebied van gitaarversterkers. Het onderdeel HK Audio bestaat sinds 1995 als zelfstandig bedrijf en heeft een goede staat van dienst opgebouwd. HK Audio’s Elements is een doordacht PA-systeem dat de missing link wil zijn tussen een zangset en een volwaardige PA. Musicaker toog naar een presentatie in Leeuwarden om hier meer over te leren.

VASTE RUBRIEKEN
 • Oefenruimte Belly Says in Starsound studio
 • Het Panel Vier hiphoppers over flow, flavour en bekendheid
 • De grote liefde Krauses kristalheldere Ampeg Plexi-gitaar
 • Column Bazz Goede zangers hoeven niet te kunnen zingen
 • Column Anneke De rijdende koelkast
 • Column Erwin Musper Huisarts en specialist
 • Hardware Hard(e)ware(n) tijden
 • Muzikantenverhalen Van backing naar lead door Lisa Dijkman
 • Vintage De Gretsch Jupiter Thunderbird
 • Stage Tips bij het kiezen van luidsprekersystemen