Musicmaker 11 - 2010

Musicmaker 11 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: november 2010

Rowwen Hèze Al 25 jaar meer dan een feestband
Jordan Rudess Technische en vooruitstrevende toetsenist
Holger Schwedt Producer voor pro’s
Het maken van een clip Artistieke keuzes en budgettaire kwesties

En verder tests van Squier Jaguar Bass, Planet Waves O-Port, Fernandes Revolver Classic, Kirchhoff Arctic drumkit en Line 6 XD-V-microfoons. Maar ook Het Panel; vier artiestenmanagers over hun vak, Janne Schra over haar gouden keeltje, MakeBelieve neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Rowwen Hèze Al 25 jaar meer dan een feestband

‘Onze wederhelften spraken elkaar laatst bij een optreden en concludeerden: “Die Poels en Van Enckevort, we hebben ze altijd maar voor 90 procent voor onszelf. Pas als ze op dat podium staan zijn ze volledig gelukkig”.’ Maar ook dit buitenhuwelijkse verbond is in de afgelopen 25 jaar niet altijd over rozen gegaan. Musicmaker blikt terug met de ras-Americanen (gemeente Horst aan de Maas) van Rowwen Hèze.

spread

Jordan Rudess Technische en vooruitstrevende toetsenist

Jordan Rudess staat al meer dan tien jaar achter een indrukwekkende stapel toetsen bij de progmetalband Dream Theater. Zijn net zo wilde als virtuoze solo’s zijn geduchte wapens in zijn duels met meestergitarist en Dream Theater-collega John Petrucci. Musicmaker sprak met Jordan over zijn exotische controllers, voorliefde voor de piano en de nieuwe drummer van Dream Theater.

spread

Holger Schwedt Producer voor pro’s

‘Ik heb een hekel aan mixen. ’t Is altijd weer een crisis.’ Opmerkelijke woorden voor de man die boven aan de telefoonlijst van de bijna voltallige A-lijst van Nederlandse muzikanten staat als er weer een succesalbum afgeleverd moet worden. Musicmaker ging op bezoek bij Holger Schwedt om het te hebben over sound, acteren, snelheid, gear en geen gear.

spread

Het maken van een clip Artistieke keuzes en budgettaire kwesties

Ook al zendt MTV tegenwoordig vrijwel alleen maar soaps uit, in dit YouTube-tijdperk is een goede videoclip nog steeds een fantastisch promotiemiddel voor je band. Maar voor een mooi filmpje moet er flink wat gebeuren. Hoe gaat dat allemaal in de praktijk en hoe hebben andere bands het aangepakt?

TESTS
 • Squier Jaguar Bass In 2006 bracht Fender de Jaguar Bass uit, die net zo goed begin jaren ’60 uit had kunnen komen. De Jaguar-gitaar zag immers in 1962 het levenslicht. Nu komt het goedkopere zustermerk Squier met een eigen versie, die behoorlijk afwijkt.
 • Planet Waves O-Port De akoestische gitaarmarkt wordt tegenwoordig overspoeld met allerhande accessoires en gadgets. Van plectra van de meest bizarre materialen tot exotische capo’s en allerhande elementen. Planet Waves distribueert een uitvinding van het Texaanse bedrijf DMG dat ze ‘O-Port’ noemen.
 • Fernandes Revolver Classic Vooral bekend van schietgrage superstrats met de naam Revolver heeft Fernandes haar wapenarsenaal onlangs uitgebreid met een lijn traditioneel ogende gitaren. Wij mochten de Revolver Classic meenemen naar de schietbaan voor een shoot-out.
 • Kirchhoff Arctic drumkit Een bassist die zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van slagwerken, is toch wel iets bijzonders in de muziekwereld. Vervolgens besluit die bassist vanuit zijn liefde voor drummers als John Bonham , die indertijd op een Ludwig Vistalite speelde, om acryl drumstellen te gaan bouwen. Dan is de belangstelling van Coos Grevelink, drummer én liefhebber van Bonhams monstersound, gewekt.
 • Line 6 XD-V-microfoons Met de nieuwe XD-V digitale draadloze microfoons van Line 6 introduceert het merk zijn rijke ervaring in modelling in de wereld van de draadloze microfoon. Daarnaast belooft Line 6 dat deze draadloze sets geen last zullen hebben van de toekomstige herverdeling in frequentiegebieden waar analoge draadloze systemen mee te maken krijgen. Ze werken namelijk op hetzelfde frequentie gebied als Wi-Fi en zijn zonder vergunning wereldwijd te gebruiken. Dat klinkt alvast goed, maar hoe klinken de microfoons zelf?

VASTE RUBRIEKEN
 • Oefenruimte MakeBelieve
 • Het Panel Vier artiestenmanagers over hun vak
 • De grote liefde Het gouden keeltje van Janne Schra
 • Column Bazz Subsidiefrustratie
 • Column Erwin Musper De directeur
 • Plug-in Stillwell audio
 • Muzikantenverhalen Culturele kaalslag en kerst door Pim van de Werken
 • Vintage Nooit echt vergeten: de Fender Musicmaster
 • Stage Op tour gaat alles stuk