Musicmaker 10 - 2013

Musicmaker 10 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Koch Jupiter 212 Hybride amp die zowel bluesbeauty is als rockbeest
Achtergrond Componisten over muziek schrijven in opdracht
Shane Alexander Soloartiest verovert Europa
A Perfect Circle Van gitaarroadie tot rockster

En verder tests van Bass Micromodeler, Roland Cube 80GX, Focusrite iTrack studio, Taye Gokit en Arturia Minibrute. Maar ook met Perquisite en Kris Berry naar de Oefenruimte, Danny Vera vertelt over zijn grote liefde, bezoeken we de soundcheck van Mozes And The Firstborn en bespreken we Take Your Time Girl van Niels Geusebroek.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Koch Jupiter 212 Hybride amp die zowel bluesbeauty is als rockbeest

We zijn er als eerste bij met deze review van de Koch Jupiter 212. Omdat we onze Nederlandse instrumenten en versterkerbouwers een warm hart toedragen en vanwege de uiterlijke schoonheid en innerlijke kracht van deze multifunctionele, hybride versterker, die zowel beauty is als beast.

spread

Achtergrond Componisten over muziek schrijven in opdracht

Er heersen nogal wat vooroordelen over het schrijven van muziek voor commercials, televisieprogramma’s en bedrijfsfilms: het zou onbevredigend werk zijn zonder veel creatieve vrijheid, en met een beetje pech moet je al je rechten afstaan. Maar is dat allemaal wel zo? Musicmaker dook in de wereld van het componeren in opdracht en ontmoette vooral veel gepassioneerde muzikanten.

spread

Shane Alexander Soloartiest verovert Europa

Hij noemt zichzelf geen singer-songwriter, maar soloartiest. Denk echter niet dat Shane Alexander er alleen voor staat. Als onafhankelijk artist wordt hij omringd door invloedrijke muzikanten en managers. Is hij steeds op de juiste plek op de juiste tijd of zijn Alexanders liedjes gewoon briljant? De zanger-gitarist probeert hoe dan ook Europa te veroveren, met de hulp van Harlem Recordings, sublabel van Suburban Records uit Haarlem, zijn immer groeiende fanbase en een enorme werklust.

spread

A Perfect Circle Van gitaarroadie tot rockster

De naam Billy Howerdel zegt de meeste mensen op het eerste gehoor misschien niet veel. Maar deze kale Tommy Wieringa/Billy Corgan look-a-like was gitaartechnicus voor onder meer Faith No More, The Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails en David Bowie. Toen hij eenmaal in die rol bij Tool aan de slag ging, ontdekte diens zanger Maynard James Keenan het schrijftalent van Howerdel. Sindsdien vormen ze samen het hart van A Perfect Circle, de band die onlangs de verzamelaar Three Sixty heeft uitgebracht. Daarop staat welgeteld één nieuw nummer. By And Down is het eerste nieuwe A Perfect Circle-materiaal sinds 2004.

TESTS
 • Bass Micromodeler De digitale effecten van Source Audio waren enkele jaren geleden een revolutie op de Musikmesse. Ze zijn niet alleen zeer goed, vooral de bediening met een optionele vingersensor maakt ze tot iets unieks. Met de Soundblox 2 OFD Bass microModeler gaan de Amerikanen weer een stapje verder.
 • Roland Cube 80GX De laatste jaren komt Roland regelmatig met een nieuwe variatie op de aloude Cube-versterker. De GX-serie is de meest recente en Roland heeft nu zelfs het ‘Cube’-logo vernieuwd. Kunnen we met deze nieuwe serie weer een aantal jaren vooruit? Om die vraag te beantwoorden testten we meteen maar de grootste versterker uit de serie: de Cube 80GX.
 • Focusrite iTrack studio Veel fabrikanten zoeken naar een manier om ervoor te zorgen dat het maken van geluidsopnames net zo simpel (en daardoor populair!) wordt als bijvoorbeeld het maken van een foto. De Focusrite iTrack Studio is een allesin- één-pakket waarmee je meteen aan de slag kunt op je computer, iPad of iPhone.
 • Taye Gokit Enige tijd geleden had ik het genoegen om een aantal Taye-snares te mogen testen. Die stelden zeker niet teleur en maakten me nieuwsgierig naar een complete Taye-kit. Vol verwachting klopte mijn hart toen de pakketten afgeleverd werden met daarin een Taye GoKit: een compacte, eenvoudig te transporteren set met kleinere ketels. Ik was vooral nieuwsgierig omdat ik over een tijdje aan een serie theater-optredens begin en daar, naast de nodige gitaren, ook een drumstel voor moet meenemen.
 • Arturia Minibrute Softsynth-gigant Arturia staat bekend om zijn erg goede emulaties van beroemde analoge synths. Nu komt het bedrijf met een volledig analoge, monofone synthesizer. Kan de MiniBrute de vergelijking met zijn illustere voorgangers uit de jaren zeventig aan?

VASTE RUBRIEKEN
 • Oefenruimte Perquisite en Kris Berry
 • Soundcheck Mozes And The Firstborn
 • Smaak Of Draak? Niels Geusebroeks Take Your Time Girl
 • De grote liefde Danny Vera’s Gretsch White Falcon
 • Column Bazz Echte kunstenaars
 • Column Marg Inspirerend intiem
 • Column Erwin Musper Kamerarden