Musicmaker 10 - 2011

Musicmaker 10 - 2011
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: oktober 2011

Gotye Alles over zijn nummer 1-hit
Black Box Revelation De wereld aan hun voeten
Sound Vision Studio Het analoog-digitale rijk van George Konings
Fractal Audio Axe-FX II In gesprek met uitvinder Cliff Chase

En verder tests van Korg Monotribe, Digitech Whammy DT, Warwick Pro Series Streamer LX en Reason 6. Maar ook Do-it-yourself naar de top! De meisjes 3 – Het eerste schaap over de dam, De Dijk in de Soundcheck, Herbert Noord over zijn grote liefde de Hammond B3, Are You A Lion neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Gotye Alles over zijn nummer 1-hit

De Australiër Gotye scoorde een zomerhit met het nummer Somebody That I Used To Know. De compositie bevat veel hitgevoelige elementen, zoals een pakkend refrein en Sting-achtige vocalen. Het is bovendien een duet met een mooie dame, die in de bijzondere video van een laagje bodypaint wordt voorzien. Hebben we hier te maken met een toevalstreffer van een willekeurige popzanger of zit er meer achter het fenomeen Gotye?

spread

Black Box Revelation De wereld aan hun voeten 

Een revelatie is Black Box Revelation ondertussen niet meer. ‘Gevestigde naam’ is een betere omschrijving. Met een derde album op zak tourt de band uitgebreid in de States met tussendoor een aantal shows in Europa ter promotie van hun nieuwe album My Perception. Het Belgische duo verovert de wereld, en dat terwijl de bandleden Jan Paternoster en Dries van Dijck pas respectievelijk 22 en 20 jaar oud zijn.

spread

Sound Vision Studio Het analoog-digitale rijk van George Konings

‘Het geheim van een goede productie zit ‘m in de combinatie van digitaal én analoog.’ George Konings’ studio in Arnhem is dan ook een van de laatste plekken op aarde waar je nog de magische woorden ‘band loopt’ zult horen. Maar – vergeef ons de woordgrap – in Sound Vision Studios is het produceren van de grootste radiohits allerminst lopendebandwerk. Musicmaker gaat op bezoek.

spread

Fractal Audio Axe-FX II In gesprek met uitvinder Cliff Chase

Waarom zweert de absolute top van de gitaarwereld, inclusief namen als John Petrucci, Steve Vai en Dweezil Zappa, bij de Fractal Audio Axe-FX? Omdat ze allemaal vallen voor de kwaliteit en kracht van de gitaarprocessor, die door één man is ontwikkeld. De eerste modellen van de Axe-FX II, de langverwachte opvolger met twee keer zoveel kracht, zijn in omloop. Musicmaker heeft zijn handen weten te leggen op zelfs twee exemplaren van deze veelgezochte maar nog moeilijk verkrijgbare gitaarprocessor en bezocht Cliff Chase, oprichter, eigenaar en ‘Jack of all trades’ van Fractal Audio Systems om alles te weten te komen over het bedrijf en natuurlijk de Axe-FX II.

TESTS
 • Korg Monotribe De volledige analoge Korg Monotron vonden we al fantastisch klinken, maar door de zeer beperkte interface bleef ie een beetje hangen in de categorie fascinerend speelgoed. De Korg Monotribe bouwt voort op het idee van de Monotron, maar met veel meer knopjes! Hebben we hier een serieus instrument in handen?
 • Digitech Whammy DT Toen Digitech begin jaren ’90 het Whammy-pedaal op de markt bracht, kwam ie als geschenk uit de hemel. Eindelijk kon iedereen de duikvluchten maken die te horen zijn in de solo’s van gitaristen als Steve Vai en Joe Satriani. De Whammy is uitgegroeid tot een klassiek effect. Nu komt Digitech met de Whammy DT. Waar zou dat ‘DT’ toch voor staan?
 • Warwick Pro Series Streamer LX Tot vorig jaar was het simpel. Warwick-bassen werden gebouwd in Duitsland en de goedkope RockBass-serie in China. Inmiddels is er veel veranderd. Enkele akoestische modellen komen uit Vietnam en sinds dit jaar zijn er de Pro Series en de Artist Series uit Korea. Hoe verhoudt de Pro Series zich ten opzichte van de Duitse Warwicks? Musicmaker sloot een Koreaanse Streamer LX aan op een Engelse basversterker en verloor het laatste beetje respect van de buren, maar alles voor het goede doel.
 • Reason 6 Mijn eerste ervaring met muzieksoftware deed ik op met Impulse Tracker. Daarna dook ik een tijdje in FrtuityLoops om uiteindelijk mijn thuis te vinden in Cubase, waar ik alweer bijna tien jaar aan vastgeroest zit. Af en toe kwam ik in aanraking met Propellerhead Reason, maar ondanks een zekere fascinatie stapte ik nooit over. Reason 6 belooft echter zo veel dat het hoog tijd is voor een nadere kennismaking.

VASTE RUBRIEKEN
 • Achtergrondserie: Do-it-yourself naar de top! De meisjes 3 – Het eerste schaap over de dam
 • De Soundcheck De Dijk deelt dertig jaar podiumervaring
 • Oefenruimte Are You A Lion
 • De grote liefde Herbert Noord, de baron van de B3
 • Column Allan Eshuis ‘Heeeeey, how are you?’
 • Column Bazz Conservatief of creatief?
 • Column Torre Florim De machine – deel 2
 • Column Erwin Musper Werkweigering
 • Hardware DPA 4099 Clip-onmicrofoon
 • Muzikantenverhalen Rock & Roll-conflict door Marg van Eenbergen
 • Vintage Eivormige Trixon-drums
 • Stage Personal mixers