Musicmaker 08 - 2012

Musicmaker 08 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Carice van Houten 'Muziek maakt me gelukkiger dan film'
Heideroosjes Over 23 jaar rock&roll
Lowlands 2012 'Heb je toevallig lange vloei bij je?'
Alain Clark schreef Father & Friend

En verder tests van Peavey Impulse 12D, Nord Electro 4D, Fender Pawn Shop Jaguarillo, Apogee Mic USB-microfoon en Rocksmith. Maar ook Moke neemt ons mee naar de oefenruimte, Onno Smit over zijn Columbus ES-330-model, The Stones in de Soundcheck en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Carice van Houten ‘Muziek maakt me gelukkiger dan film’

Niet op een voetstuk willen staan en daarom het podium beklimmen. Dat klinkt tegenstrijdig, maar deze paradox is het levensverhaal van Carice van Houten. Actrice en nu ook muzikant. EMI financierde haar debuutalbum See You On The Ice en Nederlandse en buitenlandse songwriters stonden voor haar in de rij, onder wie JB Meijers en Antony Hegarty van Antony And The Johnsons. Geen wonder dat muziek op dit moment beter smaakt dan film. ‘De dankbaarheid spoot uit mijn oren. Dat opnameproces, het is de gelukkigste tijd uit mijn leven. Je moest de lach van mijn gezicht af slaan.’

spread

Heideroosjes Over 23 jaar rock&roll

Nog een paar concerten en dan valt na 23 jaar definitief het doek voor Heideroosjes. Het snelle bandleven is simpelweg niet meer vol te houden. Gas terugnemen behoort niet tot de opties. Zodoende restte er slechts één beslissing: stoppen. Marco Roelofs (zang/gitaar), Frank Kleuskens (gitaar/zang), Igor Hobus (drums) en Fred Houben (bas) blikken samen met Musicmaker nog één keer terug op een imposante loopbaan vol punk, principes en podiumtaferelen.

spread

Lowlands 2012 ‘Heb je toevallig lange vloei bij je?’

Bier, bloot en een blowtje. Vooral vroeger kon men er wat van op Lowlands. Om maar te zwijgen van wat er allemaal backstage gebeurde. Maar hoe ruig gaat het er tegenwoordig nog aan toe? Terwijl de standaardbezoeker heerlijk ontspannen over het terrein in Biddinghuizen rondslentert, rent Musicmaker heen en weer om dat bij wat collega-muzikanten te peilen. We schoven aan bij Graveyard, The Dirty Denims, Eagles Of Death Metal en Alt-J. 

spread

Alain Clark schreef Father & Friend

Hij behaalde al eens de hitlijsten met songs als Heerlijk en Vrij, maar Alain Clark oogstte pas echt succes met zijn Engelstalige repertoire. Blow Me Away, This Ain’t Gonna Work en vooral het met vader Dane gezongen Father & Friend werden enorme hits. Alain heeft het schrijven van goede songs duidelijk in de vingers. Musicmaker nam een kijkje in zijn keuken.

TESTS
 • Peavey Impulse 12D Aan actieve monitors die je kunt gebruiken als zanginstallatie, voor het versterken van elektronische instrumenten of gewoon als monitor, is bepaald geen gebrek. Peavey heeft natuurlijk een lange traditie in het bouwen van degelijke monitors en de nieuwe Impuls 12D is alleen daarom het onderzoeken al meer dan waard.
 • Nord Electro 4D Het is ironisch dat juist nu digitale emulaties van Hammonds, Wurlitzers en andere vintage toetseninstrumenten eindelijk volwassen beginnen te worden, je toetsenisten weer steeds vaker ziet slepen met een echte Hammond of Fender Rhodes. Voor livemuzikanten die orgels en (elektrische) piano’s wel graag in één handzaam keyboard willen, bouwt Nord al meer dan een decennium de Nord Electro. De Electro 4D is Nords nieuwe trots in deze serie. Reden genoeg om je bankrekening te plunderen?
 • Fender Pawn Shop Jaguarillo In de Pawn Shop-lijn is Fender met een aantal interessante nieuwe modellen gekomen. De bekende aspecten van Fender-gitaren zijn aanwezig, alleen laat deze serie ze in een exotische mengelmoes zien. Halzen, body’s, en element-configuraties zijn vrolijk door elkaar gehutst. Deze zessnaren zijn hierdoor zeker niet klassiek, maar stralen toch traditie uit. Reden genoeg om een van deze Frankenstein-gitaren op de pijnbank te leggen, namelijk de Fender Jaguarillo.
 • Apogee Mic USB-microfoon Muziek maken op je iPhone of iPad wordt steeds makkelijker nu veel fabrikanten zich storten op goede randapparatuur. Apogee bracht ons eerder al de Jam om je gitaar mee op te nemen en komt nu met de MiC: een heuse condensatormicrofoon. Geluidstechnicus Rutger Drenth onderzocht of de MiC de moeite waard is.
 • Rocksmith Een recensie van een computerspel in Musicmaker? Jazeker, want met Rocksmith maak je gebruik van échte gitaren! Dat is natuurlijk een stuk sexier dan die plastic dingen van Guitar Hero. Maar werkt Rocksmith, een spel van Ubisoft waarbij je meespeelt met geijkte gitaarhits, zoals het hoort? En is het een goede leerschool voor gamers die zich aan het echte werk willen wagen? Musicmaker kreeg het spel enkele weken te leen en ging er ook een dagje voor zitten met de collega’s van Lust For Life!

VASTE RUBRIEKEN
 • Soundcheck The Stones
 • Oefenruimte Moke
 • De grote liefde Onno Smit over zijn Columbus ES-330-model
 • Column Allan Pyke
 • Column Bazz Moment suprême
 • Column Marg Iedereen succesvol!
 • Column Erwin Musper Wederzijds respect
 • Stage Meer mens minder machine