Musicmaker 08 - 2011

Musicmaker 08 - 2011
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: augustus 2011

dEUS ‘Samen nummers schrijven is pure magie’
Babette Labeij Vocalisten, vooroordelen en Voice OF Holland
Dudettes Gronings meidentrio in The States
Opeth De fans moeten er nu wel klaar voor zijn

En verder tests van Remo Powerstroke Pro, iRig Mic, T-Rex Tonebug-Pedalen, Clavia Nord Stage 2 en Zoom R8. Maar ook Do-it-yourself naar de top! De meisjes 1 – Gelanceerd, The Jayhawks in de Soundcheck, Robert Jan Stips over zijn grote liefde de Grotrian-Steinweg-vleugel, The Medics neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

dEUS ‘Samen nummers schrijven is pure magie’

Het is warm in Amsterdam, veel te warm om in een hotelkamer te zitten. Een goede reden voor Tom Barman op zich op het terras te laten interviewen. De frontman van de Antwerpse alternatieve rockband dEUS houdt namelijk wel van een sigaretje, natuurlijk in combinatie met een koude pint. En gelukkig heeft Musicmaker daar helemaal geen bezwaar tegen. Reden voor het gesprek: in september komt het zesde album van de band uit. Keep You Close is de opvolger van Vantage Point uit 2008. dEUS slaat ermee een andere weg in, ‘We wilden af van het “very loud, in your face”-geluid.’

spread

Babette Labeij Vocalisten, vooroordelen en Voice Of Holland

‘Een goede zanger is volgens mij iemand die controle heeft over zijn stem, voelt wat hij doet en in het reine is met zijn eigen geluid en dus niet iemand anders probeert na te doen.’ Aldus Babette Labeij, de vaderlandse zangbondscoach. Bijna wekelijks kunnen we haar backstage volgen bij de elkaar opvolgende tv-talentenjachten en het gruwelijk eens of oneens zijn met haar zangtips en presentatieaanbevelingen.

spread

Dudettes Gronings meidentrio in The States

De Dudettes is - zoals de naam al impliceert - een vrouwenband. ‘We werken wel met sessiemuzikanten erbij: in elk geval een bassist en soms een extra gitarist. Tot dusver zijn we simpelweg nog geen muzikanten tegengekomen die de kwaliteiten en ambitie bezitten om vast bandlid te worden.’ Het mag wat hoogdravend klinken, maar het tekent de vastberaden, professionele houding van de jonge band. En zo’n houding brengt je nog eens ergens: Amerika bijvoorbeeld.

spread

Opeth De fans moeten er nu wel klaar voor zijn

De meeste albums van Opeth vind je onder het kopje ‘extreme death metal’, een term die veel mensen afschrikt. Maar Opeth is nader onderzoek waard, want de band vaart op veel meer dan overstuurde gitaren en hard geschreeuw. Op de nieuwe, alweer tiende, langspeler Heritage gooit de Zweedse band, onder aanvoering van zanger/gitarist Mikael Akerfeldt, het helemaal over een andere boeg.

TESTS
 • Remo Powerstroke Pro Hoeveel is er nog te verbeteren aan zoiets basaals als een bassdrumvel? Remo, de meest bekende vellenproducent en uitvinder van internationale standaards als Powerstroke, weet het wel. Deze maand lanceerden ze de Powerstroke Pro, gelardeerd met interessante termen als Pressure Dampening en Ultrasonically Welded Profile.
 • iRig Mic Je gitaar kon je al enige tijd inpluggen in de iPhone of iPad met de iRig in combinatie met de uitstekende AmpliTube-app van IK Multimedia. Nu komt dezelfde fabrikant met de iRig Mic, die samen met de Voca Live-app je telefoon omtovert tot een meersporenrecorder voor zang, akoestische gitaar en in principe elk ander instrument.
 • T-Rex Tonebug-Pedalen Het Deense merk T-Rex heeft sinds haar oprichting in 1996 een behoorlijk goede naam opgebouwd in het duurdere segment effectpedalen. T-Rex-pedalen onderscheiden zich sinds het begin door hun karakteristieke klank en vibe. De nieuwe ToneBug-serie belooft de typische T-Rex-sound te geven voor een wel heel aantrekkelijke prijs. Kan dat?
 • Clavia Nord Stage 2 Zoveel muzikanten, zoveel meningen, maar over de uitstekende kwaliteit van de Nord-keyboards van het Zweedse Clavia is eigenlijk iedereen het roerend eens. Geen wonder dat de rode bakken zo vaak te zien zijn in studio’s en op de grotere podia. Voor Clavia geen reden om ontspannen achterover te hangen. Het bedrijf blijft nieuwe producten op de markt zetten en kwam onlangs met de opvolger van de Nord Stage Ex, de Stage 2.
 • Zoom R8 Het Japanse merk Zoom heeft misschien wel de meeste bekendheid verworven met zijn multi-effectpedalen, maar ook op het gebied van recording komen de Japanners al jarenlang met zeer betaalbare en vaak verrassend goede apparatuur. Nu heeft het merk de R8 toegevoegd aan de line-up: een kleine achtsporenrecorder, die belooft een complete studio ‘in the box’ te zijn.

VASTE RUBRIEKEN
 • Achtergrondserie: Do-it-yourself naar de top! De meisjes gelanceerd
 • De Soundcheck The Jayhawks houdt het overzichtelijk en ontspannen
 • Oefenruimte The Medics
 • De grote liefde Robert Jan Stips en zijn Grotrian-Steinweg-vleugel
 • Column Allan Eshuis Koeienvlaaien uitzwaaien
 • Column Bazz Echte kunstenaars
 • Column Torre Florim Als de crisis er is
 • Column Erwin Musper Diamond in the very rough
 • Hardware In de mix
 • Muzikantenverhalen Karma door Ai Ming Oei
 • Pegels en regels BTW weg ermee!
 • Vintage S.D. Curlee – ‘Poor man’s Alembic’
 • Stage Hoog- & laagohmig?