Musicmaker 07 - 2013

Musicmaker 07 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wisseloord Studios Terug naar de top
Antillectual Op pad met pragmatische punkrockers
Eric Steckel Amerikaans bluestalent met Nederlandse begeleidingsband
Achtergrond Bouw de perfecte Facebook-pagina voor je band

En verder tests van Roland SD-2U Recorder, Farida D10, F16 en D67, Peavey VYPYR VIP-serie, TC Helicon Harmony Singer en LTD KH-330 Kirk Hammett. Maar ook met Zazi naar de Oefenruimte, Joost Kroon vertelt over zijn grote liefde en kijken we naar Holding Tight van Ambers Autumn.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Wisseloord Studios Terug naar de top

Anderhalf jaar geleden heropenden de wereldberoemde Wisseloord Studio’s in Hilversum zijn deuren. Ooit was ‘Wisseloord’ een van ’s werelds bekendste studio’s, maar begin deze eeuw raakte de opnametempel in een neerwaartse spiraal die bijna tot een financiële ondergang leidde. Met een  nieuw team, de beste techniek en de combinatie van analoge en digitale apparatuur is alles klaar  voor een terugkeer naar de top. Met de komst van een zeer uitgebreide collectie vintage instrumenten hebben de studio´s bovendien een heleboel sterke troeven in handen.

spread

Antillectual Op pad met pragmatische punkrockers

Het Nijmeegse punkrocktrio Antillectual is een Do It Yourself-band in optima forma. Aan de vooravond van de release van het onlangs verschenen vierde Antillectual-album, Perspectives & Objectives, zocht Musicmaker de band op. Een afspraak in Nijmegen bleek onmogelijk voor de immer tourende bandleden. Vandaar dat we hen in Parijs opzochten tijdens hun tour als voorprogramma van de Canadese punkrockgrootheden Propagandhi.

spread

Eric Steckel Amerikaans bluestalent met Nederlandse begeleidingsband

Zo’n zes jaar geleden stelden we jullie voor aan de toen zestienjarige Amerikaanse bluesrockgitarist Eric Steckel. Het tienertalent was destijds al acht jaar bezig met gitaarspelen en zijn eerste cd verscheen toen hij een elfjarig broekie was. Inmiddels is Eric 23. Hij ziet er niet meer als een jochie en heeft de baard in de keel gehad, al is een groeispurt uitgebleven. Met maar liefst acht albums op naam mag je hem echter een ervaren rot noemen. Hij is veelvuldig in ons land op de podia te zien en wordt ook nog eens begeleid door een Nederlands supertrio.

spread

Achtergrond Bouw de perfecte Facebook-pagina voor je band

Het valt niet te ontkennen: zonder een Facebook-pagina tel je niet meer mee in het bloeiende en snelgroeiende internetlandschap. Voor een (beginnende) muzikant is een opvallende fanpage dan ook essentieel. Om er eentje te bouwen hoef je helemaal niet zoveel te doen. Sterker nog, aan de hand van de volgende tien stappen heb je binnen no time een perfecte Facebook-fanpage.

TESTS
 • Roland SD-2U Recorder Roland heeft een aardige naam hoog te houden op het gebied van digitale recorders. De nieuwe SD-2u richt zich niet op meer sporen of meer effecten, maar wil een combinatie zijn tussen een mobiele studio en een praktische hulp tijdens het oefenen op je instrument.
 • Farida D10, F16 en D67 Op het gebied van akoestische gitaren denk je al snel aan merken als Takamine, Yamaha of Crafter, of ‘gewoon’ Fender, Epiphone of Gibson. Daarnaast zijn er veel merken die een plek proberen te verwerven tussen deze geijkte keuzes. Eén daarvan is Farida. Deze Taiwanese bouwer begint een behoorlijke naam op te bouwen. Musicmaker is zeer benieuwd naar de kwaliteit van deze akoestische gitaren.
 • Peavey VYPYR VIP-serie Met de Vypyr VIP-serie introduceert het Amerikaanse Peavey drie versterkers met zeer veel mogelijkheden. Zo zitten ze vol met digitale effecten, instrument- en versterkersimulaties. Maar het meest bijzondere is dat de Vypyr VIPs geschikt zijn voor elektrische gitaar, akoestische gitaar én bas. Zelfverklaard digibeet Chris Dekker ging de uitdaging aan en plugde een bas en een gitaar in het frontpaneel met bijna tachtig LED’s.
 • TC Helicon Harmony Singer TC Helicon is het zusterbedrijf van TC Electronic dat zich volledig op zangeffecten richt. De nieuwe Harmony Singer is een pedaaltje dat vooral is bedoeld om live snel effecten en harmonieën aan je stem toe te voegen.
 • LTD KH-330 Kirk Hammett De puisterige metalpubers die niet mee stonden te headbangen en te rocken op hun (air)guitar op de solo van One, zijn waarschijnlijk op één hand te tellen. Gitaarfabrikant ESP had dat op tijd in de smiezen, want de alom geprezen gitarist van metalmastodont Metallica is alweer 25 jaar verbonden aan het Japanse merk. Metallica is nog immer populair, dus is het logisch dat er tussen hun goedkopere lijn LT D-gitaren ook een Kirk Hammett Signaturemodel pronkt. We zijn razend benieuwd of die solo nu wél een keer lukt...

VASTE RUBRIEKEN
 • Soundcheck Biohazard in Iduna, Drachten
 • Oefenruimte Zazi
 • Smaak Of Draak? Holding Tight van Ambers Autumn
 • De grote liefde Joost Kroon over zijn spikslinternieuwe Tama Star
 • Column Bazz Gestrand
 • Column Marg Disco, baby!
 • Column Erwin Musper Career Suicide