Musicmaker 07 - 2010

Musicmaker 07 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: juli 2010

Jacqueline Govaert Solo, maar schrijft liever niet alleen
Taylor Hawkins Grijpt terug naar verloren tijden
Bob Taylor Gitaarbouwer met onuitputtelijke inspiratie
Achtergrond Spotify – leuk voor de luisteraar maar ook voor de artiest?

En verder tests van Remo Tattoo Skyns-serie, EBS Classic Session 60 basversterker, Roland Gaia SH-01, 3 x usb mini-mixer en Guitar Pro 6. Maar ook de bandauto van Chainsaw, Ivo Severijns over zijn grote liefde de Fender Jazz Bass, The New Shining neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Jacqueline Govaert Solo, maar schrijft liever niet alleen

Jacqueline Govaert mag graag naar het strand van Zandvoort fietsen, houdt van lang tafelen met een goed glas wijn en geeft veel om haar vrienden. In dat opzicht verschilt ze weinig van andere muzikanten. Toch lukte het haar om groots door te breken met Krezip. Nu gaat ze solo. En hoewel ze het verleden met die succesvolle band van zich af probeert te schudden zal ze zich altijd een bandjes persoon blijven voelen.

spread

Taylor Hawkins Grijpt terug naar verloren tijden

Wie op Bospop langs de kleedkamers backstage loopt waant zich plotsklaps in 1986. Naast de bordjes met namen als Uriah Heep, Michael Schenker, Billy Idol, Status Quo en Tot maken de bijbehorende kromgebogen oudgedienden het plaatje compleet. Tot ineens de relatief jonge, fris ogende drummer van Foo Fighters binnenwandelt. Wat doet Taylor Hawkins op een retro-festival?

spread

Bob Taylor Gitaarbouwer met onuitputtelijke inspiratie

Het gitaarmerk Taylor levert jaarlijks 70.000 gitaren in prijsklassen van 389 tot meer dan 20.000 dollar. Honderden bekende muzikanten, onder wie Prince, David Gilmour, Mick Jagger en meer recentelijk Jason Mraz, spelen op het merk. Mooie namen en cijfers waar oprichter Bob Taylor en zijn zakenpartner Kurt Listug vroeger alleen van konden dromen. Het duo heeft namelijk lang op een houtje moeten bijten. ‘In de eerste vijftien jaar van ons bestaan hadden we gemakkelijk failliet kunnen gaan.’

spread

Achtergrond Spotify – leuk voor de luisteraar maar ook voor de artiest?

Spotify. Het woord zoemt al een paar jaar rond in de muziekbusiness als de heilige graal waar we allemaal op zaten te wachten. Alle muziek ter wereld, altijd en overal beschikbaar voor een schijntje of helemaal niks! De hemel voor muziekliefhebbers maar de grootste strop voor artiesten? Musicmaker duikt in de materie.

TESTS
 • Remo Tattoo Skyns-serie Vellenmaker Remo behoeft voor eigenlijk niemand nog introductie. Zelfs de meeste niet-drummers kennen het merk, dus dat stukje sla ik maar over. En hoewel Remo sommige types vellen al meer dan 35 jaar in het assortiment heeft, leunen ze daar niet achterover. Integendeel, Remo brengt een gestage stroom van nieuwe innovaties op de markt.
 • EBS Classic Session 60 basversterker EBS is een van de toonaangevende merken op het gebied van basversterking én baspedalen. Naast moderne combo’s, tops en kasten bouwt het Zweedse merk sinds enkele jaren de Classic-serie met een klassieke vormgeving en een warmere sound. In deze serie vinden we twee combo’s, drie speakerkasten en twee tops. De nieuwe Session 60-combo lijkt nu al een verkoopsucces te worden.
 • Roland Gaia SH-01 Roland kwam in 2006 sterk uit de hoek met de SH-201. Een heel betaalbaar virtueel analoge synth, die eindeloos knoppendraaiplezier opleverde. Nu is er de Roland Gaia SH-01. Behalve een flashy nieuw uiterlijk biedt deze nog steeds niet dure opvolger ook weer veel om de liefhebber van analoge klanksynthese uren zoet te houden.
 • 3 x usb mini-mixer Je hebt een computer en wilt er nu eindelijk weleens lekker zelf muziek op maken. Maar je hebt nog niet de mogelijkheid om fatsoenlijk op te nemen. Een externe geluidskaart vind je nog even te hoog gegrepen maar de internet geluidskaart van je Mac of pc voldoet niet meer. Wat doe je? Je gaat op zoek naar een usb-mixertje!
 • Guitar Pro 6 Gitaartabs in ASCII-formaat kan tegenwoordig echt niet meer. Gelukkig zijn er genoeg goede softwarepakketten op de markt om prachtig uitziende ‘scores’ te maken zoals Finale, Sibelius en Maestro. Arobas Music komt nu met de zesde versie van Guitar Pro. De beste keuzes?

VASTE RUBRIEKEN
 • Bandauto van de maand De ‘baksteen’ van Chainsaw
 • Oefenruimte The New Shining
 • Het Panel Test mini PA’s
 • De grote liefde De Fender Jazz Bass van Ivo Severijns
 • Column Bazz De strop die voorlichting heet
 • Column Erwin Musper Check, recheck
 • Plug-in Saviours of soul
 • Muzikantenverhalen Opvallen door Wim den Herder
 • Vintage Sankei Stereo Entertainer: een ware multi-tasker
 • Stage & Studio Voorbereid het festivalpodium op