Musicmaker 06 - 2015

Musicmaker 06 - 2015
Beschikbaarheid: Op voorraad

Bij de soundcheck van Coal Chamber
Spelen op een festival: tips van bekende muzikanten
De grote liefde van Maaike Ouboter
In de oefenruimte van Rusty Apollo

En verder tests van o.a. Tracktion 6, Roland SY-300 Gitaarsynth en Boss PW-3 Wahpedaal! Maar ook: je eigen cigar box-gitaar in vijf stappen, straatmuzikanten: regels en romantiek, opnemen met Stefan Schmid van Zuco 103 en nog veel meer!
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Bij de soundcheck van Coal Chamber 

Coal Chamber stond in de jaren negentig met bands als Korn en Limp Bizkit aan de wieg van de nu-metal. In 2003 implodeerde de band en frontman Dez Fafara brak door met DevilDriver. Nu zijn de ruzies beslecht en is het nieuwe album Rivals verschenen. Maar zijn streken is deze band nog niet verleerd. Wij deden onze uiterste best de soundcheck bij te wonen in de Melkweg in Amsterdam.

spread

Spelen op een festival: tips van bekende muzikanten 

Met je band op een festival spelen is te gek, maar de omstandigheden zijn vaak een behoorlijke uitdaging. Bandleden van Kensington, My Baby, Birth Of Joy en gitarist Twan van Gerven (Beef!) en zangdocente Patries van Iterson geven handige tips om je lachend door een festivalshow heen te werken: ‘Wees altijd aardig tegen geluidsmensen en andere technici, ook al zullen ze dat niet altijd tegen jou zijn’.

spread

De grote liefde van Maaike Ouboter

Maaike Ouboter doet vele harten smelten met haar gevoelige liedjes over liefde en vooral het gebrek eraan, maar haar eigen hart smelt van haar Larrivée OM-10-gitaar. Hierop schreef ze haar songs en hiermee nam ze  haar nieuwe album grotendeels op. Tijdens de opnames werden veel gitaren uitgeprobeerd, maar bleek uiteindelijk steeds de sleutelzin: ‘Pak toch maar je Larrivée.’ 

spread

In de oefenruimte met Rusty Apollo  

Veteranen uit de Nederlandse popmuziek van bands als Gruppo Sportivo, Drippin’ Honey, Soviet Sex en Raggende Manne, besloten samen hun passie voor blues uit te leven in Rusty Apollo. Dat gaat ze bijzonder goed af en Rusty Apollo gaat als een, eh..., raket. In misschien wel de kleinste oefenruimte van Nederland probeert de band te klinken alsof ze in een koeienstal staan. ‘Wij repeteren van acht tot tien. En geen minuut langer.’ 

Getest

 • TRACKTION 6  Deze eigenzinnige DAW is weer een stap verder 
 • ROLAND SY-300 GITAARSYNTH  Een revolutie voor avontuurlijke gitaristen
 • BOSS PW-3 WAHPEDAAL  Klein, degelijk en breed inzetbaar
 • MACKIE CR-3 MONITORS  Prima monitors voor een prikkie!


En véél meer, waaronder:

 • MAAK JE EIGEN CIGAR BOX-GITAAR!  In vijf stappen bouw je een cool instrument
 • STRAATMUZIKANTEN: REGELS EN ROMANTIEK  Haal ook het diploma voor straatmuzikant!
 • DOE-HET-ZELVER  Online gitaarleraar in Canada
 • DE 1500 EURO SET  De keuze van gitarist Ruben ten Hove 
 • DB’S OEFENRUIMTECOMPLEX  Creatief bolwerk
 • STUDIOSTEK  Opnemen met Stefan Schmid van Zuco 103
 • WIE IS U?  Programmeur Peter Weening van Vera