Musicmaker 06 - 2013

Musicmaker 06 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Mumford & Sons 100 procent focus op optredens
Queens Of The Stone Age Torre & Troy
Sound Studio Enterprise Op bezoek in de nieuwe opnamestudio van Frans Hagenaars
De Soundcheck: Daniel Lohues

En verder tests van Zoom MS-50G Effectpedaal, Warwick Artist Series, Roland TD-4KP, Electro Harmonix Epitome, Korg Krome. Maar ook met John Coffey naar de Oefenruimte, Lilian Hak vertelt over haar grote liefde, spraken we Hitschrijver David Schreurs en kijken we naar U Came In Desire van Kinkobra.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Mumford & Sons 100 procent focus op optredens

Sinds het succes van Sigh No More in 2009 heeft de populariteit van de Britse folkband Mumford & Sons grenzeloze proporties aangenomen. We spraken de nog altijd nuchtere podiumdieren in de Ziggo Dome over banddynamiek, podiumvrees en hoe het is om een rockshowgeluid neer te zetten met akoestische instrumenten.

spread

Queens Of The Stone Age Torre & Troy

Queens Of The Stone Age is na een rustpauze van maar liefst zes jaar weer terug. Aan de vooravond van de release van …Like Clockwork sprak niemand minder dan Torre Florim (De Staat) met gitarist Troy van Leeuwen. Hij vertelt ons over de donkere periode waarin ‘Clockwork’ werd geschreven en het pijnlijke vertrek van drummer Joey Castillo. Ook vroegen we Horses on Fire, The Mad Trist, Stonerfront Nijmegen en Wallace Vanborn naar de invloed van de stonergiganten onder leiding van ‘ginger’ Josh Homme. 

spread

Sound Studio Enterprise Op bezoek in de nieuwe opnamestudio van Frans Hagenaars

‘Ik ben eindelijk over het gevoel heen dat ik aan iemand moet vragen of ik misschien een kopje koffie mag.’ Lang, héél lang nadat de gemeente Weesp besloot een rijksweg dwars door Studio Sound Enterprise aan te leggen en producer Frans Hagenaars als een schildpad uit zijn schild werd gesleurd, draaien de buizen van de ‘Excelsior-studio’ weer warm op een werkelijk prachtige locatie in Amsterdam Noord.

spread

De Soundcheck: Daniel Lohues

Musicmaker bezocht Daniël Lohues tijdens zijn soundcheck in Stadsschouwburg Groningen. De rasartiest die doorbrak met Skik verkiest de laatste jaren het theater boven een poppodium. Na een ontspannen en bijzonder korte soundcheck vertelt Daniël samen met Guus Strijbosch (contrabas), Bernard Gepken (gitaar) en geluidsman Rolf van Delden over hun geliefde akoestische geluid en de rol van een Gibson uit 1944.

TESTS
 • Zoom MS-50G Effectpedaal Er zijn zoveel fantastische effectpedalen te krijgen dat de ruimte op je pedalboard, of wat daar voor doorgaat, telkens weer te klein blijkt. Een oplossing om het aantal effectpedalen desnoods terug te brengen tot één, is de Zoom MS-50G. Een multi-effectpedaal met de afmetingen van een gemiddeld Boss-pedaaltje!
 • Warwick Artist Series Met de Pro en Artist-series levert het Duitse Warwick twee in Korea geproduceerde lijnen die in kwaliteit niet veel onderdoen voor de in Duitsland geproduceerde varianten. sterker nog: alle hardware en elektronica zijn Duits. Het zijn dan ook geen goedkope instapinstrumenten, maar serieuze bassen. vintageliefhebber Chris Dekker zette in een witgeschilderde kamer zijn oude Cream-platen op voor inspiratie en plugde daarna de Jack Bruce signature in.
 • Roland TD-4KP Al sinds lange tijd is roland een van de toonaangevende merken op het gebied van digitale drums, niet in de laatste plaats dankzij bijvoorbeeld de octapad, de V-Drums en het nieuwe vlaggenschip, de TD-30KV met de zogenoemde ‘behavior modeling’-techniek. Deze laatste beschikt over erg realistisch klinkende sounds, maar ook over een serieus prijskaartje. Voor wie het allemaal wat meer betaalbaar en compacter wil hebben, heeft Roland de tD-4kp-set: een opvouwbaar rack met een module en alle benodigde drumpads.
 • Electro Harmonix Epitome In navolging van de Tone Tattoo heeft Electro-Harmonix weer eens drie effecten in één behuizing gestopt. Dit keer bestaat het multi-effect uit een Micro POG, Stereo Electric Mistress en Holy Grail Plus. Niet alleen de praktische kant van een multi-effect is fijn, de extra mogelijkheden die deze Epitome heeft, zijn ook erg prettig.
 • Korg Krome Iemand vroeg mij laatst of het lastig is om bij het testen van een nieuw keyboard objectief te zijn. in plaats van te proberen objectief te zijn, besloot ik me deze keer slechts één ding af te vragen: zou ik hem zelf willen heb- ben? geen betere test voor een synthesizer dan het podium, en de Korg Krome ging mee naar twee optredens, in Soest en in Lissabon.

VASTE RUBRIEKEN
 • Hitschrijver David Schreurs
 • Oefenruimte John Coffey
 • Smaak Of Draak? U Came In Desire van Kinkobra
 • De grote liefde Lilian Hak over haar Moog Etherwave-Theremin
 • Column Allan Afscheid
 • Column Bazz Karakter
 • Column Erwin Musper Knoppendraaiers