Musicmaker 06 - 2012

Musicmaker 06 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Racoon Schrijf een hit met Bart en Dennis
Achtergrond Bandmerchandise
Kenney Jones Drijvende kracht achter (Small) Faces
Pinkpop 2012 Achterom met Major Tom

En verder tests van Moog Minitaur, Lazy J20, Nord C2D, Warwick BC40 en Pearl Tru-Trac. Maar ook Jodymoon neemt ons mee naar de oefenruimte, Joost van Haaren over zijn '62 Reissue Fender Jazz Bass, Jungle By Night in de Soundcheck en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Racoon Schrijf een hit met Bart en Dennis

Het album Liverpool Rain van Racoon kwam op nummer twee binnen in de Album Top 100 en maar liefst 56 weken later behaalde het alsnog de koppositie in diezelfde lijst! Natuurlijk heeft de hit No Mercy (nummer 3 in de Nederlandse Top 40) daar voor een groot deel aan bijgedragen. Bart en Dennis leggen in onze rubriek De Hitschrijver uit hoe zij liedjes kneden, en dat doen ze heel anders dan Jack White!

spread

Achtergrond Bandmerchandise

Een aantal T-shirts verkopen bij je optredens lijkt helemaal niet zo moeilijk. Op elke hoek van de straat kun je tegenwoordig wel textiel laten bedrukken en een tafel om dat uit te stallen is zo geregeld. Maar wie bewust met zijn merchandise omgaat en er graag het maximale uit wil halen, doet er verstandig aan om toch even verder te denken. Want wat verkoopt en wat niet? En hoe presenteer je je handel optimaal? Musicmaker zocht het uit.

spread

Kenney Jones Drijvende kracht achter (Small) Faces

Small Faces is dit jaar opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame, onlangs zijn er deluxe edities uitgebracht van Small Faces-albums, en Faces, een voortzetting van Small Faces, had vorig jaar een korte tour. Veel activiteiten rondom beide bands dus. Hoog tijd voor een gesprek met drummer Kenney Jones.

spread

Pinkpop 2012 Achterom met Major Tom

Ben je benieuwd hoe het er bij Pinkpop backstage aan toegaat? Dat zijn wij wel elk jaar! Je loopt zo iemand als Robert Smith van The Cure tegen het lijk... eh lijf, er wordt meerdere keren door artiesten aan je gevraagd of je drugs bij je hebt en je kunt er muzikanten interviewen. Voor deze editie gingen we op pad met Nu Of Nooit-winnaar Major Tom. We volgden de band van backstage tot op het podium voor een mooi sfeerverslag.

TESTS
 • Moog Minitaur Het Moog Taurus-pedaal is een legendarische synth. Sinds een paar jaar bouwt Moog weer Taurus-pedalen, maar er zullen niet veel muzikanten zijn die meer dan €2000.- willen neerleggen voor een synth die je met je voeten moet bespelen. Gelukkig komt Moog nu met de Minitaur. Die gebaseerd is op de Taurus, maar zonder pedalen werkt.
 • Lazy J20 De handgebouwde gitaarversterkers van Brit Jesse Hoff zijn nog onbekend in Nederland, maar razend populair in Engeland. In de afgelopen twee jaar heeft het merk een solide plek in het topsegment van de markt veroverd zonder ook maar iets aan marketing te doen. Hoe kan dat? Het rumoer rond zijn eerste succes, de J20, verspreidde zich zo snel dat een keur aan Engelse gitaargoden er één wilde hebben. Eric Clapton, Dave Gilmour, Steve Winwood en Jeff Beck zijn al om.
 • Nord C2D Het was op de Musikmesse in Frankfurt groot nieuws dat Nord dit jaar twee producten op de markt brengt waarop de Zweden afgestapt zijn van het bekende LED-drawbarsysteem: de Nord Electro 4D en de Nord C2D. Beiden zijn flinke updates van hun voorgangers maar vallen het meest op doordat je de orgelsounds kunt aansturen met ‘echte’ drawbars. De C2D lijkt eigenlijk nog maar amper op het typsiche Nord keyboard. Is hij zijn flinke prijs waard?
 • Warwick BC40 Terwijl steeds meer fabrikanten instapversterkers met ingebouwde effecten aanbieden, houden merken als Ampeg, EBS en Warwick het eenvoudig. De nieuwe BC-combo’s van het laatstgenoemde merk zijn simpel, strak vormgegeven en licht maar beter dan je op het eerste gezicht zou denken.
 • Pearl Tru-Trac Elektronische drums zijn erg praktisch. Je kunt met een paar knoppen het volume en de juiste sounds bepalen, ze voorkomen burenruzies en overspraak op het podium én zijn gemakkelijk te vervoeren. Maar er zitten ook nadelen aan. Zo zijn de pads vaak kleiner dan echte trommels, spelen ze toch anders dan een akoestische kit en zien ze er bovendien een beetje gek uit op het podium. Met de Tru-Trac Drumheads probeert Pearl deze nadelen weg te werken op een erg slimme manier.

VASTE RUBRIEKEN
 • Soundcheck Jungle By Night
 • Oefenruimte Jodymoon
 • De grote liefde Joost van Haaren over zijn ’62 Reissue Fender Jazz Bass
 • Column Allan Ascap ‘I create music’ expo
 • Column Bazz Indianen
 • Column Marg Honger naar democratie
 • Column Erwin Musper Handjes in de lucht
 • Hardware SPD-SX-Sampler
 • Stage 30 minutes ‘til showtime!