Musicmaker 06 - 2011

Musicmaker 06 - 2011
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: juni 2011

Glenn Hughes ‘Het gaat om de noten die je níet speelt’
Bastian Serieus speelplezier
Madi op Pinkpop Een backstage fotoverslag
Neal Schon Nog altijd verknocht aan de gitaar

En verder tests van Octavian, Jam Kat, Peavey Powerslide, Ibanez Premium Bass en Tascam Portastudio DP-03. Maar ook CD Baby: de ideale online-verkoopwinkel voor DIY-bands?, Amplifier in de Soundcheck, Glenn Gaddum Jr. over zijn grote liefde de Custom De Gier Elevation-bas, Alamo Race Track neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Glenn Hughes ‘Het gaat om de noten die je níet speelt’

Hij noemt zichzelf een van de laatste rockers uit het ‘gouden tijdperk’. Maar voor ex-Deep Purple-bassist en zanger Glenn Hughes bevat die term een dubbele lading. Het is voor hem een periode van muzikaal succes geweest, maar ook van bergen drugs en bakken ellende. Sinds 1997 leeft Hughes gezond (lees: clean) en verlicht. Op het nieuwe album 2 van Black Country Communion, zijn band met Joe Bonamassa, Jason Bonham en Derek Sherinian, duikt het icoon echter nog eenmaal terug in zijn door demonen geteisterde verleden om alle ‘shit’ van zich af te schreeuwen.

spread

Bastian Serieus speelplezier

There’s No Such Place heet het vierde album van de Amsterdamse band Bastian. Inderdaad: band, want sinds het eerste album (en de vermaarde tietenclip You’ve Got My Love) uit 2001 is er een boel veranderd in de voormalige dictatuur van Bas ‘De Neger Des Heils’ Bron. Maar dat weerhoudt het collectief er niet van om boud te stellen een hekel te hebben aan democratische muziek.

spread

Madi op Pinkpop Een backstage fotoverslag

De bandleden van Kings Of Leon werden na hun Pinkpop-optreden opgehaald met dure Mercedessen. Voor ieder bandlid één. De leden van het Geleense Madi sjouwden na hun Pinkpop-ontmaagding zelf met hun backline. Eerder dit jaar won het gezelschap rond de stem van Madi Hermens de bandjescompetitie Nu Of Nooit, waarmee het een plek veroverde op het podium van de Converse Stage. Musicmaker volgde de band backstage.

spread

Neal Schon Nog altijd verknocht aan de gitaar

Neal Schon behoort in Amerika tot een van de allergrootste rockgitaristen. Met zijn band Journey verkocht hij tot nu toe meer dan 100 miljoen albums. Op het onlangs verschenen Eclipse neemt hij als gitarist en co-producer een grotere rol op zich dan ooit tevoren. Op 8 juli is Schon met Journey te zien op Bospop. Reden dus om hem op te zoeken in het zonnige Californië.

TESTS
 • Octavian keyboard calculator Als je je een beetje verdiept in muziektheorie, ontdek je dat het aantal akkoorden en toonladders bijna eindeloos is. En hoewel het in het principe allemaal behoorlijk logisch is opgebouwd, kan het toch voor de nodige verwarring zorgen. Octavian is een iPhone/iPad app die belooft je hierin tot steun te zijn.
 • Jam Kat-plectrumhouder Bij veel muziekstijlen wordt er afgewisseld tussen fingerpicking en plectrumspel. Hiervoor hebben gitaristen (en bassisten) verschillende trucs ontwikkeld. De een houdt het plectrum tijdelijk vast tussen ringvinger en pink en de ander sabbelt er lekker op. Met de Jam Kat introduceert het bedrijf Pick-Smith echter een andere oplossing.
 • Peavey Powerslide De lapsteel is zo’n instrument waarvan de naam tenminste duidelijk en volledig de lading dekt: een steelgitaar voor op schoot. De flinke afstand tussen de onfrette toets en de vaak in open stemming gestemde snaren maken het de bespeler een stuk gemakkelijker om met een slide te spelen dan op een reguliere elektrische gitaar. Het nadeel is dat je er met je instrument op schoot toch weinig flitsend uitziet. Peavey introduceert de oplossing: de Power Slide.
 • Ibanez SR1200-VNF De Ibanez SR-serie is al jaren de keuze voor bassisten die een moderne, lichte, snel bespeelbare en goed klinkende bas wensen. Met de nieuwe SR1200-VNF tilt Ibanez de serie naar een nog hoger plan, terwijl de prijzen zeer redelijk blijven. Door de gebruikte houtsoorten lijken de Japanners ook nog eens op jacht te gaan naar de liefhebbers van Warwick.
 • Tascam Portastudio DP-03 Tascam is een legendarische naam op het gebied van multitrack-recorders. Meer dan dertig jaar geleden introduceerde het merk de eerste Portastudio en ontketende daarmee een revolutie in het opnemen van muziek. De nieuwe Portastudio DP-03 is de jongste toevoeging aan deze lange traditie en natuurlijk voorzien van alle hedendaagse digitale gemakken. Kun je tijdens dit zonnige festivalseizoen weer lekker liedjes schrijven in de zweterige kleedkamer en de stinkende bandbus!

VASTE RUBRIEKEN
 • Achtergrond CD Baby: de ideale online-verkoopwinkel voor DIY-bands?
 • De Soundcheck Amplifier: In ramp tempo een zee van effectpedalen testen
 • Oefenruimte Alamo Race Track
 • De grote liefde De Custom De Gier Elevation bas van Glenn Gaddum Jr.
 • Column Anneke Bergen
 • Column Bazz Vertrouwen
 • Column Torre Florim Hossende Duitser in een legeroutfit
 • Column Erwin Musper Bij de buren op bezoek
 • Hardware  Rib uit je lijf?
 • Muzikantenverhalen Meet en Greet van Rene van Rooi
 • Vintage Midi-momenten
 • Stage De toekomst van draadloze systemen