Musicmaker 06 - 2010

Musicmaker 06 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: juni 2010

Esmee, Lisa en Nikki Hoe ga je verder na de grote doorbraak?
The Magic Numbers Over songs schrijven en de magie van de studio
Morning Coffee Records Marike Jager als platenbons voor Woost
Workshop Topspin deel 4 Cursus over online marketingstrategie

En verder tests van Cort T74 Actieve bas, James Neligan Mini-Jumbo, Teye Electric Gypsy La Llama, Yamaha DTX950K elektronisch drumstel en Roland Battery Band. Maar ook de bandauto van de militaire Kapel Johan Willem Friso, Sven Figee over zijn grote liefde de Hammond A100, Sweet Candy Kills neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Esmee, Lisa en Nikki Hoe ga je verder na de grote doorbraak?

Het kan je ineens gebeuren: de grote doorbraak waar zoveel muzikanten op hopen. Maar wat als je ‘er’ bent? Hoe houd je je staande in de prestatiegerichte wereld, en hoe ga je om met je nieuwe fanschare? Wat als je eerste echte optreden in Ahoy plaatsvindt? Word je een marionet van de platenmaatschappij of houd je zelf de touwtjes in handen? We vragen het aan niet de minste ervaringsdeskundigen: Nikki Kerkhof, Lisa Lois en Esmée Denters.

spread

The Magic Numbers Over songs schrijven en de magie van de studio

Na twee jaar pauze is The Magic Numbers terug met een nieuw album: The Runaway. In tegenstelling tot hun eerdere albums is het een plaat geworden zonder vrolijke, alternatieve popsongs maar met een meer volwassen geluid. Musicmaker sprak zanger-gitarist Romeo Stodart en percussionist Angela Gannon in het Vondelpark.

spread

Morning Coffee Records Marike Jager als platenbons voor Woost

Vier albums, waaronder die van Woost, en een dvd zijn intussen uitgebracht op Morning Coffee Records, het label van Marike Jager en Henk Jan Heuvelink. Doorgewinterde platenbazen willen ze zichzelf niet noemen; de twee blijven muzikant in hart en nieren. Het starten van een eigen label was eerder noodzaak dan luxe, toch zouden ze nu niet anders meer willen.

spread

Workshop Topspin deel 4 Cursus over online marketingstrategie

Vroeger droomden veel muzikanten van een contract bij een platenmaatschappij. Tegenwoordig is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds vaker nemen artiesten het do-it-yourselfprincipe als uitgangspunt bij het marketen van hun muziek. Maar wat komt er eigenlijk aan bod in een Topspin-marketingcampagne? Daarover lees je alles in dit vierde en laatste artikel over het Topspin-platform voor direct-to-fanmarketing.

TESTS
 • Cort T74 Actieve bas Anno 2010 is het kopen van instrumenten op internet populair. Het scheelt een paar tientjes als je een bas in Duistland koopt, in plaats van bij de lokale winkel. Maar moeten we onze lokale middenstand niet een beetje steunen? Daarnaast moet je een instrument zien, aanraken, horen en omhangen. De Cort T74 is daar een goed voorbeeld van, hij is in het echt namelijk stukken indrukwekkender om te zien dan op een plaatje.
 • James Neligan Mini-Jumbo James Neligan, een nieuw gitaarmerk? Ja en nee, want de naam kan je misschien nieuw in de oren klinken, hierachter zit een merk dat bijna iedere muzikant kent: Stagg. Onder die nieuwe naam brengt Stagg westerngitaren op de markt voor gitaristen die meer willen dan de prijs en kwaliteit die we van het merk gewend zijn. Musicmaker maakt een testritje.
 • Teye Electric Gypsy La Llama Dé ideale gitaar die alles in zich heeft. Dat is waar veel gitaristen naar op zoek zijn. Zo ook de in Amerika wonende Nederlander Teye. Hij verzamelde zijn frustraties en ideeën over gitaarontwerpen in een ‘list of bitchenings’ en verwerkte zijn visie in een lijn high-end gitaren met de naam Electric Gypsy. Wij mochten ons opwarmen aan de gevlamde La Llama.
 • Yamaha DTX950K elektronisch drumstel Waar akoestische drums – we stellen het voorzichtig – nu toch wel uitontwikkeld lijken, is de slag om de elektrische markt nog lang niet geslagen. Merken als Roland en sinds kort ook Pearl komen met het ene na het andere vlaggenschip om de concurrentie de ogen uit te steken. Die van Yamaha heten DTX900K en DTX950K.
 • Roland Battery Band Onder de noemer Battery Band brengt Roland een serie muziekinstrumenten en versterkers uit die niet alleen op netstroom kunnen maar ook prima op batterijen werkt. Met een stapel penlites zou je je hele backline en PA uren draaiende kunnen houden. Hoe kunnen we dat beter testen dan op een zonnige middag in het park?

VASTE RUBRIEKEN
 • Bandauto van de maand De truck van de militaire Kapel Johan Willem Friso
 • Oefenruimte Sweet Candy Kills
 • De grote liefde De Hammond A100 van Sven Figee
 • Column Bazz Conservatieve muzikanten bereiken niets
 • Column Anneke Tour en thuis
 • Column Erwin Musper Poldercultuur
 • Hardware Goed gereedschap
 • Muzikantenverhalen In gesprek door Geert Veneklaas
 • Vintage Olympic Drums; de buget premier
 • Stage & Studio Tips voor een beter bandgeluid