Musicmaker 05 - 2013

Musicmaker 05 - 2013
Beschikbaarheid: Op voorraad

Seasick Steve Ruig rocken op afgeragde rommel
Musikmesse 2013 12 pagina’s verse waren
Vampire Weekend Raarder én toegankelijker
The National Over de invloed van baby’s

En verder tests van Billdidit Ultimate Clutch Combo, Ferrofish B4000+, Ibanez Roadcore RC320, Hughes & Kettner Tubemeister 36, 4 X Vox Stomplab. Maar ook met Kensington in de Oefenruimte, Pablo van der Poel vertelt over zijn Gibson Firebird, Henk Temming vertelt over het hitschrijven en we leggen Welcome To This World van Orange Fox onder de loep.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Seasick Steve Ruig rocken op afgeragde rommel

Met zijn nieuwe album Hubcap Music doet Seasick Steve zijn ruige, rauwe en pure imago eer aan. De albumtitel verwijst naar de zelfgebouwde slidegitaar die op dit album centraal staat: een viersnaar die gemaakt is van onder andere twee wieldoppen (hubcaps). Het ding rammelt aan alle kanten, maar laat dit nu precies de reden zijn waarom Steven Gene Wold er mee wil spelen. 

spread

Musikmesse 2013 12 pagina’s verse waren

De zogenaamde crisis die het de economie al een paar jaar flink lastig maakt, leek tot op heden amper doorge- drongen tot de Musikmesse in Frankfurt. Elk jaar pakten merken flink uit en werden er nog steeds allerlei records gevestigd. Dit jaar zagen we voor het eerst duidelijk dat de industrie zich aanpast aan de nieuwe werkelijkheid. Maar dat neemt niet weg dat er nog steeds eindeloos veel nieuwe instrumenten gepresenteerd werden waar wij ons weer verlekkerd aan vergaapten. En waaruit we je op de volgende pagina’s alvast een mooie greep bieden.

spread

Vampire Weekend Raarder én toegankelijker

Vampire Weekend is typisch zo’n band waarvoor geldt dat je niet altijd op je eerste indruk moet afgaan. Het ultieme bewijs: Modern Vampires Of The City. Op dit derde studioalbum laat de New Yorkse band nieuwe geluiden horen die vaak met andere instrumenten zijn ingespeeld dan je op het eerste gehoor zou zeggen. Multi-instrumentalist Rostam Batmanglij legt uit.

spread

The National Over de invloed van baby’s

Sommige muziek heeft invloed op je humeur. Bij The National is dat andersom. Het humeur van de bandleden heeft juist effect op de uitvoering van de nummers. Die zijn donker, mysterieus en neerslachtig. Het roetzwarte stemgeluid van zanger Matt Berninger valt misschien wel het meeste op, maar multi-instrumentalist en co-producer Aaron Dessner speelt minstens een zo belangrijke rol in de duistere sound van The National. Met de komst van het nieuwe album Trouble Will Find Me is het de hoogste tijd om hem eens te vragen naar de instrumenten achter het geluid van The National.

TESTS

 • Billdidit Ultimate Clutch Combo Veel drummers kennen de traditionele dropclutch: een clutch uit twee delen met een hendeltje waarmee je het bovenste bekken van de hihat kunt laten vallen en weer vast trappen. De Dixon Ultimate Clutch Combo belooft enkele nadelen van de traditionele dropclutch op te lossen.
 • Ferrofish B4000+ De sound van het aloude Hammondorgel mag dan weer populair zijn, voor de meeste toetsenisten is het toch behoorlijk veel gevraagd om een Hammond(kloon) mee het podium op te nemen. Als je ook niet echt warm wordt van de orgelsounds in je synth, dan kan de Ferrofish B4000+ module een heel praktische oplossing bieden.
 • Ibanez Roadcore RC320 Ibanez staat bekend om zijn uitgesproken gitaarontwerpen. Joe Satriani kwam met de Chrome Boy en steve vai drukte als endorsee zijn stempel op het merk door ‘het handvat’ te introduceren. De verkoop van de Japanse gitaren kreeg een impuls toen ook Korn en limp Bizkit erop gingen spelen. Maar Ibanez richt zich niet alleen op shredders en metalgitaristen. De nieuwe Roadcore RC320 is een elegante gitaar die niet alleen in uiterlijk opzicht verrast.
 • Hughes & Kettner Tubemeister 36 Mijn eerste bewuste kennismaking met hughes & kettner was een attax 50-gitaarcombo waar ik, inmiddels lang geleden, een tijdje met veel plezier op gespeeld heb. Het duitse bedrijf, opgericht in 1984, produceert een mooie lijn gitaarversterkers waarvan onder andere de Triamp, de Switchblade-serie, maar ook nog een Attax 100 deel uitmaken. De Tubemeister 36 is de nieuwste en meest uitgebreide toevoeging aan de tubemeister-serie die bestaat uit volledig buizen tops en combo’s met diverse wattages.
 • 4 X Vox Stomplab De Vox Stomplab-serie bestaat uit vier compacte pedalen vol ingebouwde effecten, versterkers, speakerkasten en in twee gevallen zelfs een expressiepedaal. Chris Dekker probeerde twee bas- en twee gitaarpedalen en kwam erachter dat zijn normaal bescheiden schoenmaat 42 opeens reusachtig is.

VASTE RUBRIEKEN

 • Hitschrijver Henk Temming
 • Oefenruimte Kensington
 • Smaak Of Draak? Welcome To This World van Orange Fox
 • De grote liefde Pablo van de Poels vurige relatie met zijn Gibson Firebird
 • Column Allan Plug-ins
 • Column Bazz Dauwpop 2013
 • Column Erwin Musper In and out of the box
 • Stage Spelen op een festival