Musicmaker 05 - 2012

Musicmaker 05 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Golden Earring Backstage bij Rinus, Barry, Cesar en George
Philip Sayce Kind van de blues
Australian Pink Floyd Show David Gilmours verjaardagsband
Special: iPhone-effecten

En verder tests van Framus Hollywood SC en DC, Black Velvet Killer Blue, Casio XW-P1 en Roland CM-220. Maar ook De Hitschrijver Thé Lau schreef Blauw voor The Scene, Case Mayfield over zijn Grote Liefde de Squier Telecaster, Cry Wolf Blues Band neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Golden Earring Backstage bij Rinus, Barry, Cesar en George

Golden Earring bestaat vijftig jaar. Als je na zo’n lange tijd een album uitbrengt met de titel Tits ’N Ass en een lange lijst optredens voor de boeg hebt, dan blijkt maar weer dat jeugdig enthousiasme niets met leeftijd te maken heeft. Natuurlijk horen we onze vaderlandse rocktrots het liefst over grote versterkers rocken in een feesttent, maar sinds het album The Naked Truth uit 1992 hebben de Hagenezen ook een flinke staat van dienst opgebouwd met akoestische shows. Musicmaker zocht Golden Earring op tijdens de voorbereiding van een unplugged optreden in Gouda.

spread

Philip Sayce Kind van de blues

Bluesrocker en singer-songwriter Philip Sayce (35) wordt alom beschouwd als een van de grote gitaartalenten van dit moment. Hij is een muzikant in hart en nieren en doet alles vanuit zijn emoties. Ook de nummers van de nieuwste plaat Steamroller zijn reflecties van zijn gevoelens. Philip vertelt over zijn laatste album, liefde voor muziek en mentoren Jeff Healey en Melissa Etheridge.

spread

Australian Pink Floyd Show David Gilmours verjaardagsband

Een aantal jaar geleden zou je voor gek verklaard worden als je vertelde dat een ‘coverband’ in de Heineken Music Hall zou spelen, maar de laatste jaren zijn tributebands populairder dan ooit. The Australian Pink Floyd Show werkt nauw samen met de technici van de originele band en heeft zelfs op de verjaardag van David Gilmour gespeeld. Gitaristen Steve Mac en David Domminney Fowler vertellen alles over hun zoektocht naar hét Pink Floyd-geluid.

spread

Special: iPhone-effecten

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om via iPhone-software echte effectpedalen te manipuleren. Het is een van de meest revolutionaire ontwikkelingen op gitaargebied van de afgelopen decennia. Musicmaker is geïntrigeerd en neemt een kijkje onder de motorkap van twee grote spelers: de Digitech iStomp en de TonePrint-reeks van TC Electronic.

TESTS
 • Framus Hollywood SC en DC Zo’n zestig jaar geleden was Framus een vooraanstaande instrumentenbouwer. Het bedrijf was een van de marktleiders op het gebied van solid- en hollowbody elektrische gitaren, alle mogelijke soorten akoestische gitaren, banjo’s lapsteels, noem maar op. Halverwege de jaren ’70 ging Framus helaas failliet. Twintig jaar later blies Warwick het bedrijf nieuw leven in en nu brengt Framus een ode aan het tijdperk waarin het floreerde. Ziehier: de Framus Hollywood SC en DC.
 • Black Velvet Killer Blue Nederland begint aardig naam te maken als bouwer van interessante instrumenten en effectpedalen. Black Velvet is een nieuw merk dat aftrapt met het Killer-distortionpedaal. De Killer is verkrijgbaar in twee versies: Orange en Blue. De eerste heeft meer low-end gain en is eveneens geschikt als bass-distortion. De Blue belooft fel en agressief te zijn. Dit laatste pedaal wordt hier besproken. Is Nederland weer een interessante bouwer rijker?
 • Casio XW-P1 Een synthesizer van Casio? Worden die gemaakt? Jazeker! In de jaren ’80 bouwde Casio al echte synthesizers naast hun Tonebank-homekeyboards. De Casio CZ-1000, een van mijn eerste synthesizers was voor een digitale synth razend makkelijk te editen, in tegenstelling tot mijn DX7. Na die tijd heb ik nooit meer een Casio gehad, maar ik ben zeer benieuwd wat dertig jaar technologische vooruitgang het merk gebracht heeft.
 • Roland CM-220 Roland speelt het telkens weer klaar om een gat in de markt te vinden door het slim combineren van bestaande concepten. De nieuwe CM-110 en CM-220 Cube monitoren zijn daar weer een goed voorbeeld van. Tenminste, dat is te hopen voor de Japanners.
 • Mackie ProFX16 De naam Mackie zou inmiddels bij de lezer al voldoende vertrouwen moeten wekken: het bedrijf staat bekend om betaalbare mengpanelen met uitstekende onderdelen en een geweldige sound. Het designteam van de mengpanelenboer heeft met de ProFX16 de lat weer een stuk hoger gelegd dankzij een paar zeer slimme toevoegingen.

VASTE RUBRIEKEN
 • De Hitschrijver Thé Lau schreef Blauw voor The Scene
 • Oefenruimte Cry Wolf Blues Band
 • De grote liefde Case Mayfield en zijn Squier Telecaster
 • Column Allan Alle begin is moeilijk (2)
 • Column Bazz Plezier
 • Column Torre Ghostnotes
 • Column Marg Begin liefde, einde band?
 • Column Erwin Musper History Repeating
 • Plug-in Vier keer ‘For free’
 • Stage Versterker zoekt speaker