Musicmaker 05 - 2010

Musicmaker 05 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: mei 2010

Jennifer Batten Over tappen, hairspray en Michael Jackson
ReVamp Het nieuwe vuur van Floor Jansen
E.P. Service Paradijs voor vintage toetseninstrumenten
Workshop Topspin deel 3 Cursus over online marketingstrategie

En verder tests van Orange Crush CR50BXT PIX, Burgera Vintage 22-combo, Dr.No effectpedalen, Nord Piano Clavia en Multipatroonmicrofoons. Maar ook de bandauto van Surrender, Pierre van der Linden over zijn grote liefde de Premier APK, The Rudolfs neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Jennifer Batten Over tappen, hairspray en Michael Jackson

Anderhalf miljard kijkers. Zo’n groot publiek trok Michael Jackson wereldwijd tijdens de Super Bowl 1993. Aan zijn zijde stond gitarist Jennifer Batten (1957). Wit en punky haar, gewaagde leren outfit en vingers vlug als water. Onlangs gaf ze een masterclass aan een groep jonge muziekstudenten in poppodium Atak in Enschede. Haar befaamde tweehand-taptechniek, effectkeuze en de tijd met Michael Jackson stonden daarin centraal. Musicmaker ging na afloop met Jennifer in gesprek om nog wat dieper op de zaken in te gaan.

spread

ReVamp Het nieuwe vuur van Floor Jansen

Twaalf jaar lang was Floor Jansen de stoere en zeer charmante frontvrouw van metalband After Forever, totdat die band in 2009 de handdoek in de ring gooide. Haar nieuwe eigen band ReVamp begon als een driepersoonsproject en is inmiddels uitgegroeid tot een zeskoppige formatie. Nu ligt het debuut in de winkels en Floor vertelt enthousiast over hoe haar eerste album met haarzelf als bandleider tot stand is gekomen.

spread

E.P. Service Paradijs voor vintage toetseninstrumenten

Kan er uit Schagen iets goeds komen? Jazeker, wie de reis naar Noord Holland voor lief neemt, vindt op een anoniem industrieterreintje ineens een paradijs aan vintage toetseninstrumenten. Marcel Groot runt hier onder de naam E.P. Service een bedrijf dat (vooral) oude Wurlitzer- en Fender Rhodes-piano’s een beter en langer leven geeft. Dat alleen was de trip al waard geweest, maar daarnaast verhuurt Marcel nog een studio met een ongelooflijke verzameling vintage gear.

spread

Workshop Topspin deel 3 Cursus over online marketingstrategie

Om je band of act zo goed mogelijk op de kaart te zetten, moet je weten wie je bent, wie je luisteraars zijn en hoe je ze gaat benaderen. In dit tweede artikel uit de reeks over het Topspin-platform voor Online Music Marketing bespreken we daarom hoe je je identiteit helder krijgt en hoe je hiermee doelgericht de markt op kan gaan. Uiteraard wordt ook besproken hoe Topspin je hierbij ondersteunt. Verder krijg je inzicht in de inkomens die je kunt verwachten.

TESTS
 • Orange Crush CR50BXT PIX Zou het toeval zijn? Op YouTube zing Steve Marriott de longen uit zijn lijf. Met zijn band Humble Pie speelde hij in ’69 bij de Beat Club in Duitsland en achter de heren staan Orange-versterkers. Halverwege het nummer gaat de deurbel. Het is de koerier. Wij weten genoeg, we mogen aan de slag met een Orange!
 • Burgera Vintage 22-combo Volgens mij is er zelden een versterkermerk op de markt gebracht dat zoveel discussie heeft veroorzaakt als Bugera. In (meestal) positieve zin werd er over het geluid van de versterkers gesproken; in negatieve zin omdat de versterkers een hoog uitvalpercentage zouden hebben en omdat ze te maken hebben met Behringer… De nieuwste telg van Bugera is de Vintage 22, een combo uit een lijn die verder nog een lichte variant (V5), een iets zwaardere variant (V55) en een top (V55HD) omvat.
 • Dr.No effectpedalen Dr.No, alias Nederlander Roel Aben, heeft een lijn overdrivepedalen ontwikkeld die teruggrijpen op de sounds uit de legendarische jaren ’60 en ’70. Wij mochten een viertal pedalen onder onze voeten zetten: de More Gary, de Madfly, de Octofuzz en de Eindhoven Rockcity Limited Edition.
 • Nord Piano Clavia Als Nord/Clavia een nieuw product op de markt brengt, zorgt dat toch voor een kleine beroering onder toetsenisten. De kleine Zweedse fabriek heeft een behoorlijke naam opgebouwd met goed klinkende ‘on the road’ keyboards in het karakteristische rode kleurtje, zoals de Electro en de Stage. Doet de Nord Piano Clavia’s de naam eer aan?
 • Multipatroonmicrofoons Zonder een stel goede microfoons in de studio ben je nergens, en het liefst heb je natuurlijk ook nog eens breed inzetbare en sympathiek geprijsde exemplaren. Gelukkig zijn er genoeg zogenaamde multipatroon-condensatormicrofoons op de markt en blijft het aanbod groeien. Tijd voor een vergelijkende test!

VASTE RUBRIEKEN
 • Bandauto van de maand Cruisen met de Cadillac van Surrender
 • Panel Producers – Regisseur, technicus en psycholoog in één
 • Oefenruimte The Rudolfs
 • De grote liefde Pierre van der Linden over zijn Premier APK
 • Column Bazz Rock is niet dood, maar wel begraven
 • Column Lucky Hollywood, Elvis en de blues
 • Column Erwin Musper De zaak omdraaien
 • Plug-in Stillwell audio
 • Muzikantenverhalen Tegenslag take #387 van Aafke Romeijn
 • Vintage De bijzondere Gibson RD Artist Bass
 • Stage & Studio Tips voor het besparen van je stembanden