Musicmaker 04 - 2012

Musicmaker 04 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Musikmesse 14 pagina's over de nieuwste gear
The Phantom Four & The Arguido Over cleane Jazzmasters, Rudeboy en RSI
Key Productions Muziekimperium in de Friese klei
Jim Marshall De 'father of loud' leeft!

En verder tests van Nicky B Kim, Akai EIE-pro en Fender Bronco 40. Maar ook De Hitschrijver Martijn Konijnenburg schreef Wonderwoman en Golden Days, Linda van Leeuwen over haar Grote Liefde de Ludwig Fab Four, Destine neemt ons mee naar de oefenruimte, de Soundcheck van Dream Theater en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Musikmesse 14 Pagina’s over de nieuwste gear

De Musikmesse is een jaarlijks hoogtepunt voor instrumentfreaks. En aangezien wij niets minder zijn dan dat, propte de volledige redactie van Musicmaker (en De Bassist) zich in de auto om de tocht naar Frankfurt te ondernemen. Want ondanks alle zegeningen van het internet blijft er niets zo spannend als zelf rond te dwalen in eindeloze zalen met de meest waanzinnige instrumenten. Wat zijn de trends voor 2012 en heeft de sluimerende crisis toch vat gekregen op de instrumentbranche?

spread

The Phantom Four & The Arguido Over cleane Jazzmasters, Rudeboy en RSI

Surfband The Phantom Four verrast vriend en vijand met dubbelabum Sound From The Obscure. De ene schijf bevat louter instrumentale nummers, op de andere zingt niemand minder dan Patrick ‘Rudeboy’ Tilon, nu bekend als The Arguido. Ook bewonderenswaardig zijn de 48 vintage gitaren van Frank Gerritsen (Phantom Frank). Hoog tijd om ze eens nader te bestuderen en over de nieuwe plaat te praten.

spread

Key Productions Muziekimperium in de Friese klei

Het moge duidelijk zijn: de recessie is nog in volle gang. De afgelopen paar jaar verdwenen de subsidies, gingen bedrijven, banken en zelfs hele landen over de kop en werd zeker in de muziekbusiness elke cent drie keer omgedraaid voordat ie meestal toch maar werd uitgegeven aan een budgetvriendelijke homestudio-oplosing. En wat deed Rogier Trampe uit Akkrum in de tussentijd? Zijn goed draaiende consultancy-bedrijf aan de wilgen hangen om een enorme opnamestudio vol retedure spullen uit de grond te stampen. Gek of geniaal?

spread

Jim Marshall De ‘father of loud’ leeft!

Met het overlijden van Jim Marshall (5 april jongstleden), de man die met de Marshall-versterker een onmisbare bijdrage aan het geluid van de moderne muziek leverde, is er weer een legend uit de popmuziek heengegaan. In plaats van een standaardoverzicht van al het goeds dat Marshall de muziekwereld gegeven heeft, deelt gitarist en Marshall-devoot Ruben Hoeke hieronder zijn persoonlijke ervaringen met het ‘merk der merken’.

TESTS
 • Nicky B KIM Met de Nicky B-lijn wil Bo-El ook jongere rockers met een iets minder dikke portemonnee voor zich winnen. Het bedrijf uit Zutphen heeft inmiddels een naam hoog te houden. Wij testten de KIM: direct inpakken en meenemen of toch nog even verder kijken?
 • Akai EIE-pro Akai is al decennia lang een begrip. Het is de succesvol producent van samplers als de MPC1000, MIDI-controllers, keyboards, synthesizers en zelfs gitaar-effectpedalen. Sinds kort heeft Akai zich op audio-interfaces gestort en met de EIE-pro lijkt het merk een winnaar in handen te hebben. En dat niet alleen vanwege het kekke uiterlijk.
 • Fender Bronco 40 Met de Bronco 40 lanceert Fender een basversterker voor thuis, de oefenruimte en de studio met vele leuke features, zoals ingebouwde effecten en versterkersimulaties. Voor de Bronco heb je naast een ‘vintage-correct’ krulsnoer ook een USB-kabel en een laptop nodig. Kunnen we eindelijk afrekenen met het vooroordeel dat wij bassisten behoudend zijn.

VASTE RUBRIEKEN
 • De Hitschrijver Martijn Konijnenberg’s Wonderwoman / Golden Days
 • Soundcheck Dream Theater
 • Oefenruimte Destine
 • De grote liefde Linda van Leeuwen’s  Ludwig Fab Four
 • Feit of Fabel Harde muziek speel je met ‘rock’-bekkens
 • Column Allan Alle begin is moeilijk (1)
 • Column Bazz Ruïnes
 • Column Marg Pierenbadje
 • Column Erwin Musper Ondergeschoven kindje
 • Hardware Plug-in of inpluggen
 • Stage Basgitaar en PA