Musicmaker 04 - 2011

Musicmaker 04 - 2011
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: april 2011

Nikki Sixx De realiteitszin van een decadente rocker
Kytopia Een spiksplinternieuwe, total analoge studio
Brainbox Al 40 jaar bezig en nog lang niet uitgespeeld
Musikmesse Special Nieuws van ’s werelds grootste instrumentenbeurs

En verder tests van Kustom Defender 5H, drumdempgel, twee Chinese G&L gitaren, AER Amp Three en drie usb-microfoons. En ook De Kift in de Soundcheck, Jelle Paulusma over zijn grote liefde de Fender Jazzmaster, Face Tomorrow neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Nikki Sixx De realiteitszin van een decadente rocker

Noem een rockcliché, vermenigvuldig het met factor drie, overdrijf het een beetje, neem de Spinal Tap-variant ervan en Mötley Crüe heeft het ruimschoots overtroffen. Hotelkamer slopen? De Crüe brandt de halve wijk af. Weed in de bandbus? Maak daar maar heroïne in een privéjet van. Een umlaut in je bandnaam? Mötley Crüe heeft er twee. Anno 2011 praat Musicmaker met oprichter en bassist Nikki Sixx over diens nieuwe plaat. Het thema? Innerlijke schoonheid, vriendschap en zelfverwezenlijking. 

spread

Kytopia Een spiksplinternieuwe, total analoge studio

Terwijl buiten de deuren van studiocomplex Kytopia de discussie over analoog versus digitaal opnemen voortwoedt, is dit al sinds jaar en dag geen vraagstuk meer voor de huisproducer-arrangeur Mathijn den Duijf. Stapels banden, de onmiskenbare geur van analoge apparatuur en twee ouderwets indrukwekkende mengtafels zonder fancy beweegbare faders of usb-aansluitingen verraden zijn filosofie: hier wordt vanuit oren gewerkt, niet vanaf een beeldscherm.

spread

Brainbox Al 40 jaar bezig en nog lang niet uitgespeeld

Aan de ruime Oosterhoutse woonkamer van Kaz Lux is goed te zien dat er een muzikant woont: op beide fauteuils ligt een mooie elektrische gitaar. Als we hem spreken is de gastheer net terug van een begrafenis van een kennis uit de muziekwereld. ‘Ze vallen de laatste tijd bij bosjes’, is zijn trieste conclusie. ‘Ik ga door zo lang het fysiek mogelijk is. Zodra men aangeeft dat ik beter ophouden kan of ik zelf door heb dat het mooi is geweest, stop ik er onmiddellijk mee.’

spread

Musikmesse Special Nieuws van ’s werelds grootste instrumentenbeurs

Nooit waarderen we de serene stilte in ons Arnhemse hoofdkwartier meer dan bij thuiskomst van de jaarlijkse Musikmesse in Frankfurt. Drie dagen lang spoedde ons team zich van hal naar hal, van stand naar stand en nog steeds loopt ons hoofd over van de eindeloze stroom lekkers die ons werd voorgeschoteld.

TESTS
 • Kustom Defender 5H Geheel in lijn met de huidige trend heeft ook Kustom een 5W buizenversterker uitgebracht, genaamd Defender 5H. Het merk werd in de sixties bekend door de met ‘naugahyde’ beklede transistorversterkers. John Fogerty speelde er in zijn Creedence-tijd op en beweert dat hij de enige was die er een fatsoenlijk geluid uit kon krijgen!
 • Drumdempgel Elke drummer kent Moongel, een lichtklevende substantie. Je legt het op je trommel en de gel absorbeert de hoge trillingen, waardoor de trommel een kortere, warmere toon krijgt. Groot voordeel: het plakt goed en het laat geen sporen achter. Voor wie het niet kent: het lijkt op de plakhandjes uit de speelgoedwinkel. Gooi het tegen je raam en het blijft plakken. Slapklatz is een nieuwe dempgel voor je trommels. Nieuw? Beter? Anders? We gaan vergelijken!
 • Twee Chinese G&L gitaren De Chinese G&L Tributes zijn beter betaalbare equivalenten van de populaire en kwalitatief hoogstaande Amerikaanse modellen. Bieden de Chinezen evenveel waar voor je geld? Wij testten de, voor de grunge-generatie jeugdsentiment oproepende, signature van Jerry Cantrell en de rockversie van de ASAT.
 • AER Amp Three AER is al sinds jaar en dag marktleider op het gebied van versterking voor akoestische gitaren. The Acoustic People noemt het Duitse merk zichzelf. Ook op het gebied van basversterking begint AER steeds meer naam te maken. Na de Amp One en de Amp Two is er nu, je raadt het al, de Amp Three.
 • Drie usb-microfoons vergeleken Een usb-microfoon plug je meteen in je computer. Lekker handig en het scheelt je weer een geluidskaart. Dit type is alweer een paar jaar op de markt en wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Maar de techniek is de laatste tijd snel vooruit gegaan en daarmee wordt deze praktische oplossing om snel opnames te maken steeds interessanter. Een usb-microfoon is een logische eerste stap geworden om snel muzikale ideeën of zang op te nemen in zeer goede kwaliteit. Hoog tijd om eens drie recente modellen naast elkaar te zetten: de sE USB2200a, de MXL Studio 24 en de Shure PG42-USB.

VASTE RUBRIEKEN
 • De Soundcheck De Kift
 • Oefenruimte Face Tomorrow
 • De grote liefde de Fender Jazzmaster van Jelle Paulusma
 • Column Bazz Pijn in de kont
 • Column Torre Florim Koffie inspireert
 • Column Anneke Devin Townsend
 • Column Erwin Musper Nazorg
 • Hardware Een mengtafel kiezen
 • Muzikantenverhalen De mentale pilaren van Susanne Alt
 • Vintage De legendarische Gretsch 6120
 • Stage Aardeproblemen oplossen