Musicmaker 04 - 2010

Musicmaker 04 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: april 2010

Slash Solo maar nooit alleen
Michiel Borstlap Speelt ook thuis in het concertgebouw
Rozawood Gitaren Parelmoer en precisie in Praag
Workshop Topspin deel 2 Cursus over online marketingstrategie

En verder tests van Boss VE-20, TC Electronic Polytune, Jet City Combo, Korg SV-1 en Mixcraft 5. Maar ook de bandauto van Arie Ribbens, Jack Poels over zijn grote liefde de Gretsch Nashville, Caro Emerald neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Slash Solo maar nooit alleen

Voor de jaren ’90-generatie is er één beeld synoniem voor het woord ‘gitarist’, en dat beeld bestaat uit een hoge hoed, een sigaret en een Les Paul. Samen vormen ze Slash, de voormalig gitarist van Guns N’ Roses en plaatsvervanger van Jimi Hendrix op aarde. Houdt de inmiddels 51-jarige Saul Hudson doelbewust deze act vast of zit er meer onder de hoed?

spread

Michiel Borstlap Speelt ook thuis in het concertgebouw

Pianist Michiel Borstlap heeft alle muzikale paden tussen opera en hardrock weleens bewandeld. Zijn nieuwste album Solo 201 bestaat puur uit piano-improvisaties, maar overstijgt het predicaat ‘jazz’ ruimschoots. Reden genoeg om bij Michiel thuis over de vleugel geleund te luisteren naar zijn visie op improvisatie, de functie van muziek en… geslachtsziektes?!

spread

Rozawood Gitaren Parelmoer en precisie in Praag

Op een industrieterrein vlak buiten de Tsjechische hoofdstad Praag staat de werkplaats van Rozawood, een relatief onbekend gitaarmerk met grote idealen. Roman Zajícek, met cowboylaarzen, volle snor en vriendelijke uitstraling, zwaait er de scepter. Zijn slogan ‘Ik stop een stuk van mijn leven in elk instrument dat ik bouw’, is niet overdreven: de Rozawood-gitaren van Roman krijgen meer aandacht dan zijn vrouw.

spread

Workshop Topspin deel 2 Cursus over online marketingstrategie

Om je band of act zo goed mogelijk op de kaart te zetten, moet je weten wie je bent, wie je luisteraars zijn en hoe je ze gaat benaderen. In dit tweede artikel uit de reeks over het Topspin-platform voor Online Music Marketing bespreken we daarom hoe je je identiteit helder krijgt en hoe je hiermee doelgericht de markt op kan gaan. Uiteraard wordt ook besproken hoe Topspin je hierbij ondersteunt. Verder krijg je inzicht in de inkomens die je kunt verwachten.

TESTS
 • Boss VE-20 Tot voor kort kwamen zangers en zangeressen gewoon aan bij een optreden, pakten de microfoon en gingen zingen. Geen gesjouw en geen gewirwar van kabels. Benijdenswaardig voor de andere muzikanten, maar die tijden zijn aan het veranderen. Er komt steeds meer apparatuur voor zangers op de markt. Ook de BOSS VE-20 beschikt over harmonizers, autotune en effecten. Benieuwd hoe dit in de praktijk uitpakt!
 • TC Electronic Polytune Op de Musikmesse houdt één vraag de gemoederen van fabrikanten en gearfreaks altijd bezig: wat valt er nog te vernieuwen aan het huidige aanbod aan muziekinstrumenten? Maar toch verrassen de researchafdelingen ons keer op keer, en nu zelfs met een stemapparaat!
 • Jet City Combo Buizenversterkers uit het Verre Oosten lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. In veel gevallen gaat het om gevestigde namen die hun productie hebben verplaatst, maar ook nieuwe merken beproeven hun geluk. Een voorbeeld hiervan is Jet City. Heeft dit merk het in zich om zich te handhaven op de reeds drukke markt van gitaarversterkers?
 • Korg SV-1 Zelden heb ik zo gretig ‘ja’ gezegd op de vraag een instrument te testen. De komst van de Korg SV-1 gonsde al een tijdje door toetsenistenland en inmiddels was ik wel benieuwd. Ik had me er gemakkelijk van af kunnen maken en twee pagina’s lang kunnen schrijven wat een leuk ding het wel niet is. Er valt namelijk weinig te testen; het lijkt alsof ik er al jaren op speel. De SV-1 klinkt zoals je denkt dat hij klinkt en het bedieningspaneel reageert zoals je verwacht.
 • Mixcraft 5 Er is iets nieuws onder de zon in DAW-land! Naast de groten der aarde zoals Steinberg, Digidesign, Apple/emagic en Ableton, komt nu het bedrijfje Acoustica met een serieuze upgrade van haar audio/MIDI-sequencer Mixcraft. Is het zeer scherp geprijsde Mixcraft 5 een Astrix de Galliër waar de grote merken serieus rekening mee moeten houden of slechts een ongevaarlijke Calimero?

VASTE RUBRIEKEN
 • Bandauto van de maand De camper van Arie Ribbens
 • Panel Drum & Baas - 4 drummende bandleiders
 • Oefenruimte Caro Emerald
 • De grote liefde De Gretsch Nashville van Jack Poels
 • Column Bazz En de lange adem
 • Column Lucky Twijfelen over de koning
 • Column Erwin Musper Drie generaties, drie akkoorden
 • Hardware Kloontje
 • Muzikantenverhalen Uitersten van Tino Boersen
 • Vintage De almachtige Hammond X5
 • Stage & Studio De festivalontmaagding