Musicmaker 03 - 2012

Musicmaker 03 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Serpent King Guitars Nieuw Nederlands gitaarmerk van Henri Sattler
Go Back To The Zoo Het bandgevoel voorop
Wilco Over speakers opblazen en gitaren wurgen
Achtergrond Muziek maken in de gezondheidszorg

En verder tests van Dixsons Bass drum lift, Stageworks G-stand, Ampeg GVT-gitaarversterkers, M-Audio Venom Synth en SE Mundro Egg 150. Maar ook De Hitschrijver George Baker, Joost van den Broek over zijn grote liefde de Bechstein D-vleugel, Bertolf neemt ons mee naar de oefenruimte, de Soundcheck van Mark Lanegan en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Serpent King Guitars Nieuw Nederlands gitaarmerk van Henri Sattler

‘Made in Holland’ zie je niet vaak meer op een gitaar staan. Helemaal in het beter betaalbare segment is het dun gezaaid met Nederlandse gitaarmerken. Henri Sattler, tot voor kort geleden zanger/gitarist van God Dethroned, hoopt daar verandering in te brengen met zijn eigen gitaarlijn, die hij uitbrengt onder de voor fans bekende naam Serpent King Guitars.

spread

Go Back To The Zoo Het bandgevoel voorop

Na twee succesvolle jaren gaat Go Back To The Zoo op volle kracht met een nieuw album. Shake A Wave is harder en gelaagder dan debuut Benny Blisto. Voor inspiratie, focus en natuurlijk de opnames reisde de band af naar Frankrijk, Duitsland en België. Het zelfvertrouwen is er. De kwaliteiten en de singles ook. En misschien wel het allerbelangrijkste: het bandgevoel staat boven alles. ‘Onze band bestaat uit lastige persoonlijkheden. Maar als het om muziek gaat, worden alle ego’s aan de kant gezet!’

spread

Wilco Over speakers opblazen en gitaren wurgen

Met het nieuwe album The Whole Love lijkt het Amerikaanse Wilco (1994) eindelijk een stabiele koers te varen. Daar gingen een handvol roerige jaren met personeelswisselingen, een verandering van labels en een zoektocht naar identiteit aan vooraf. Musicmaker wil weten hoe een album onder de bevlogen leiding van Jeff Tweedy tot stand komt en waar de band die fantastische livesound vandaan haalt.

spread

Achtergrond Muziek maken in de gezondheidszorg

Muziek kan boosheid ontladen, een glimlach op je gezicht toveren, oude herinneringen oproepen, rust verschaffen of juist kracht geven. Als muziekmaker kun je weten n ervaren dat muziek een enorme kracht heeft en zeer van invloed kan zijn op je gemoed. De gezondheidszorg erkent deze kracht al decennia lang. Maar hoe werkt muziek als geneesmiddel precies? Vier muziektherapeuten delen hun kennis en vaardigheden.

TESTS
 • Dixsons Bass drum lift Voor drummers is het fijn om een bassdrum van 18” of 20” wat hoog te hebben staan. Maar bassdrumlifst zijn vaak vervelende opzetstukken met stroeve schroeven die je kit beschadigen of de stemming en resonantie van je slagvel om zeep helpen. Wel nu, Dixson komt met een oplossing die zo logisch is dat het eigenlijk raar is dat niemand er eerder op is gekomen.
 • Stageworks G-stand Waarschijnlijk zijn plectrums de meest verloren voorwerpen in de muziekwereld. Maar ook menig gitaarstand is hulpeloos achtergebleven na een optreden vol bier, weet en tranen. Wellicht zijn die dagen verleden tijd. Want de G-stand-gitaarstand monteer je in een handomdraai vast op de klankkast van je gitaar.
 • Ampeg GVT-gitaarversterkers Ampeg is vooral bekend vanwege zijn legendarische SVT-basversterkers, maar het merk heeft ook altijd gitaarversterkers in het programma gehad. Keith Richards en Mick Taylor waren begin jaren ’70 bij de Stones fanatieke gebruikers van Ampeg-gitaarversterkers, net als Ron Wood in Faces, maar ook bijvoorbeeld Steve Morse en Dave Grohl kon je er later mee zien. Het ging toen om versterkers met veel vermogen om op de grote podia uit de voeten te kunnen. Ampeg introduceert nu een lichtere GVT-lijn waarvan de zwaarste versterker een vermogen van 50W heeft. Musicmaker testte de GVT5-110-combo en de GVT15H-top.
 • M-Audio Venom Synth M-Audio staat bekend om haar MIDI-controllers en audio-interfaces. Met de Venom zetten deze Amerikanen hun eerste stap op het gebied van synthesizers. Hebben we werkelijk nog een virtueel-analoge synth nodig, of biedt de Venom genoeg eigens?
 • SE Mundro Egg 150 Na een eerdere samenwerking met legende Rupert Neve heeft sE Electronics nu zijn krachten gebundeld met de haast even legendarische Andy Munro. Gezamenlijk introduceren ze het sE Munro Egg 150 studio monitoring-systeem. Betekent de afwijkende vorm een revolutie of is het een knap staaltje marketing?

VASTE RUBRIEKEN
 • De Hitschrijver George Baker bouwt graag bruggen
 • Soundcheck Mark Lanegan
 • Oefenruimte Bertolf
 • De grote liefde De Bechstein D-vleugel van Joost van den Broek
 • Column Bazz Zogenaamde winnaars
 • Column Marg Het Lana-drama
 • Column Erwin Musper Stormachtige carrière
 • Plug-in Thrillseeker LA
 • Vintage Rickenbacker 4004LK De speculaasplank van Lemmy
 • Stage Digitale mengtafels deel 2