Musicmaker 03 - 2011

Musicmaker 03 - 2011
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: maart 2011

Selah Sue Vechtersbaasje met een mening
3JS Over alle heisa rondom het songfestival
Blaas Of Glory Lolbroeken met visie
Achtergrond Hoe kom je aan een endorsement

En verder tests van Apogee One, Boss Power Stack ST2, DooDad Dany Lademacher-gitaar, Yamaha Rock Tour Drums en Cinepaq-monitors. Maar ook Het Panel test drie Orchestra Models, BLØF in de Soundcheck, Arno Hintjes over zijn grote liefde de Hohner mondharmonica, Ross Curry in de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Selah Sue Vechtersbaasje met een mening

Joost Zwegers (Novastar) tipte ons in de rubriek Toegift in MM 10-2008 al dat we singer-songwriter Selah Sue in de gaten moesten houden. We hebben haar sindsdien dan ook goed in het snotje. De 21-jarige Belgische, die volgens haar paspoort Sanne Putseys heet, weet wat ze wil en kan zich in iets vastbijten als een pitbull. Daar weet platenmaatschappij Universal alles van. Selah Sue veegde een contract van die firma van tafel omdat er in haar ogen krankzinnige eisen werden gesteld.

spread

3JS Over alle heisa rondom het songfestival

Op een dag komt de TROS naar je toe om te vragen of je het komende jaar Nederland wilt vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Ben je dan bereid om je nek in de strop te steken? Leg je je lot in de handen van de Balkan- en Oostbloklanden die elkaar onvoorwaardelijk de ‘twelve points’ toeschrijven? Het Volendamse 3JS ging de uitdaging aan. Musicmaker was benieuwd waarom.

spread

Blaas Of Glory Lolbroeken met visie

‘Ik zit hier gewoon naast de bassist van The Cats!’ Percussionist Rick Mensink lijkt het zich ineens te beseffen: hij heeft met zijn kolderieke ‘heavy metal marching band’ Blaas Of Glory een volledige cd gemaakt in de legendarische studio van Arnold Mühren. Een bijzondere samenwerking, zoals altijd ontstaan door op het juiste moment op de juiste plaatst te zijn. In dit geval: de Volendamse kermis.

spread

Achtergrond Hoe kom je aan een endorsement?

Een endorsement is de ideale manier voor een muzikant om in deze bizarre tijden zijn ‘dure hobby’ uit te kunnen voeren: door zijn naam te verbinden aan een merk kan je gratis, of met een fikse korting je instrumentarium afnemen en zijn die prachtige spullen ineens binnen handbereik. Ook voor fabrikanten is het voordeel duidelijk, want wie heeft er nou niet voor een bepaald merk gekozen vanwege die ene muzikale held die het ook gebruikt? Musicmaker zoekt uit hoe je zo’n endorsement krijgt, wat de onderlinge verplichtingen zijn en of er nog gemene addertjes onder het gras zitten.

TESTS
 • Apogee One Dit nieuwe speeltje van Apogee dat eruitziet als een dikke afstandsbediening met daarop enkel een draai/drukknop, is een interface met een mono-in, een stereo-uit en een ingebouwde microfoon, en wordt geleverd met een zogenaamde break-out-kabel met een jack- en XLR-ingang. Hoe klinkt dat?
 • Boss Power Stack ST2 De bekende effectpedalen van Boss zijn sinds 1977 al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. Praktisch elke denkbare sound hebben ze al in een klein doosje weten te stoppen. De nieuwe Boss Power Stack ST-2 moet je volgens Boss het idee geven dat er en fullstack buizenversterker achter je staat te blazen. Dat proberen we uit! 
 • DooDad Dany Lademacher-gitaar Dany Lademacher is al 60 en als een van de betere gitaristen die Nederland rijk is (al dan niet geimporteerd), verdient hij natuurlijk een eigen signaturemodel. Het Nederlandse DooDad Guitars brengt in gelimiteerde oplage twee versies van Dany’s gewaagde eigen ontwerp uit de jaren ’80 op de markt. Saturday Night anyone?
 • Yamaha Rock Tour Drums Yamaha kennen we natuurlijk vooral van gitaren en motoren. Ook op drumgebied komt het bedrijf regelmatig met verrassende producten, zoals de Oak-serie, en soms met iets wat niet direct vernieuwend maar door bepaalde kenmerken zeker de moeite waard is. Zoals in dit geval de Rock Tour-drums uit Yamaha’s middenklasse. Een mahonie kit, die leverbaar is in vele uitvoeringen, waaronder een paar zeer opvallende.
 • Cinepaq-monitors Op een dag ben je er helemaal klaar mee; die enorme roodgloeiende monitors, dat podiumgeluid dat nooit ideaal is, dat geruzie om de aux-bus met je gitarist en vooral die eeuwige oorsuizingen ’s avonds in bed. De oplossing: in-earmonitors! En dan het liefst je eigen aangemeten dopjes met de hoogst haalbare geluidskwaliteit. Het Nederlandse bedrijf Cinepaq biedt ze voor een scherpe prijs.

VASTE RUBRIEKEN
 • Het panel Verbazing bij het testen van drie Orchestra Models
 • De Soundcheck BLØF in Paradiso
 • Oefenruimte Ross Curry
 • De grote liefde de Hohner mondharmonica van Arno Hintjes
 • Column Bazz Recensent de prullenbak in
 • Column Torre Florim Bizar avontuur
 • Column Erwin Musper Stiefkindje
 • Plug-in Piepknor electro
 • Muzikantenverhalen De kunst van het auditeren, deel 3 door Frank Boot
 • Vintage De koninklijke status van de Ampeg SVT
 • Stage Opgeruimd staat netjes