Musicmaker 03 - 2010

Musicmaker 03 - 2010
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: maart 2010

George Kooymans Stelt songwriting boven virtuositeit
Steve Lukather Studiobezoek aan een herboren gitarist
Mastodon Doet niets met suggesties van hun platenlabel
Workshop Topspin deel 1 Cursus over online marketingstrategie

En verder tests van Doodad Check-d-Board, Roland KC-110 keyboardversterker, Aristides 010 gitaar, Hamer Sunburst Flattop Bas en KickPort. Maar ook de bandauto van Crappydog, Joppe Molenaar over zijn grote liefde de Ludwig Anniversary-kit, Rebelle neemt ons mee naar de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

George Kooymans Stelt songwriting boven virtuositeit

In onze Inspiratie Top 100 eindigde Golden Earring-gitarist George Kooymans als vierde meest inspirerende Nederlandse artiest. Logisch. Hij heeft meesterlijke riffs bedacht, wereldhits geschreven en een prachtige carrière. Bovenal is George Kooymans een groot gitaarliefhebber die echte bands hoog in het vaandel heeft staan. Musicmaker ging in gesprek met het rockicoon en vroeg ook Frank Carillo over zijn samenwerking met Kooymans.

spread

Steve Lukather Studiobezoek aan een herboren gitarist

De Eddy Christiani Award gaat dit jaar naar Steve Lukather. Een dik verdiende onderscheiding. Want als je aan meer dan 1200 albums hebt meegewerkt, met Paul McCartney en George Harrison hebt geschreven en ook nog eens wereldhits hebt gescoord met Toto, mag je jezelf een veelzijdig artiest noemen. Cor de Jonge van Poppuntzeeland en freelance documentairemaker Harm Jan Snijder waren een paar dagen op uitnodiging van Lukather in de Steakhouse Studio in Los Angeles. Daar neemt de gitarist zijn nieuwe – nog titelloze – album op. Een sfeerverslag over een herboren muzikant.

spread

Mastodon Doet niets met suggesties van hun platenlabel

De riff van het nummer Blood And Thunder is inmiddels gemeengoed in de internationale metalwereld en ook na het wereldalbum Leviathan is Mastodon stug door blijven schrijven. Met het nieuwe album Crack The Skye op zak doet de band ook Nederland aan, dus we strikken Bill Kelliher voor een gesprek.

spread

Workshop Topspin deel 1 Cursus over online marketingstrategie

Hoe kan ik als artiest een inkomen verdienen in de huidige muziekindustrie? Hoop ik op een platendeal of ga ik mijn zaken zelf regelen met de vele mogelijkheden die het internet biedt? Enerzijds proberen platenmaatschappijen en auteursrechtorganisaties hun invloed te behouden, anderzijds bieden nieuwe bedrijven met spannende alternatieven zich in rap tempo aan. Topspin is zo’n jong softwarebedrijf, dat opvalt door haar visie op de muziekindustrie en de samenwerking met grote internationale artiesten.

TESTS
 • Doodad Check-d-Board Doodad Guitars is een klein en jong bedrijf dat gitaargerelateerde producten aanbiedt. Hun true bypass wired overdrive – booster is op zich geen vernieuwend concept, maar de eerste reacties op het pedaal zijn lovend. Volgens Doodad is de Check-a-Board ‘hufterproof’. Dat maakt benieuwd.
 • Roland KC-110 keyboardversterker Roland breidde de populaire KC-serie keyboardversterkers vorig jaar aan de bovenkant uit met de indrukwekkende 320W stereo KC 880 aan. Nu komen de Japanners met een stereoversterker aan de onderkant van de lijn. De KC-110 geeft maximaal 2 x 15W en lijkt met zijn dikke zeven kilo de ideale oefen- en jamversterker.
 • Aristides 010 gitaar De meeste gitaarbouwers maken voor hun ontwerpen gebruik van conventionele materialen zoals hout. Waar andere bouwers alternatieven zoeken in exotische houtsoorten is Nederlander Aristides Poort een heel andere weg ingeslagen: een gitaar volledig van kunststof. Nog nooit gebeurd? Ja hoor, Maccaferri maakte zijn G 53 Django-gitaar al in 1953, en al in de jaren ’60 was er een de ‘See Trough’-gitaar met perspex body van Dan Armstrong. Succes? Mwah… maar de ontwikkelingen op het gebied van kunst- en koolstofchemie hebben niet stilgestaan. De hamvraag: is er nu wél een volledig kunststof instrument dat op kan tegen zijn houten collega’s?
 • Hamer Sunburst Flattop Bas Het illustere merk Hamer is alweer enkele jaren eigendom van Fender. Het merk bouwt nog steeds een exclusieve lijn modellen met de hand in de VS, maar er is ook een goedkopere serie uit Indonesië. Deze betaalbare lijn zien we de laatste tijd steeds vaker in winkels opduiken en zou een goed alternatief kunnen zijn voor merken als Epiphone. Chris Dekker greep een opvallende Hamer Sunburst uit de schappen en plugde deze in.
 • KickPort De KickPort belooft met minimale inspanning je basgeluid significant te veranderen. Onder anderen Dennis Chambers en Kenny Aronoff gingen je al voor – en als het goed genoeg is voor Dennis en Kenny, dan toch zeker ook wel voor jou!

VASTE RUBRIEKEN
 • Bandauto van de maand de kleurrijke bus van Crappydog
 • Panel Jamhub, repeteren zonder geluidsoverlast
 • Oefenruimte Rebelle
 • De grote liefde De Ludwig Anniversary-kit van Joppe Molenaar
 • Column Bazz Ere wie ere toekomt
 • Column Lucky Over de beschermheer van alle verraders
 • Column Erwin Musper Kwaliteit
 • Plug-in Isone voor de koptelefoon
 • Muzikantenverhalen Grote dromen, donkere holen door Patrick Kostwinder
 • Vintage BC Rich: Meer dan die puntige metalgitaar
 • Stage & Studio Podiumvolume deel 3: toetsen en blazers