Musicmaker 02 - 2012

Musicmaker 02 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: februari 2012

Erwin Nyhoff De ‘Prodigal Son’ herleeft dankzij The Voice Of Holland
Spinvis Geen echte zanger, wel wat te vertellen
Vengeance Leon Goewie is niet meer te stoppen
NAMM 2012

En verder tests van Squier Jazzmaster J. Mascis signature, Fender Mondern Player, Strymon, Drumdial en Pearl Masters Premium Legend. Maar ook De Hitschrijver Bart van Veen schreef Nobody’s Wife, JB Meijers over zijn grote liefde de Rebel Relic Telecaster, Stefany June neemt ons mee naar de oefenruimte, de Soundcheck van Mastodon en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Erwin Nyhoff De ‘Prodigal Son’ herleeft dankzij The Voice Of Holland

‘Ik was liever op eigen kracht gekomen, maar het auditiefilmpje voor The Voice Of Holland heb ik gestuurd uit een soort overlevingsdrang. Eentje die je krijgt na een jarenlang gevecht voor het voortbestaan van je carrière.’ Degenen die zijn tocht door de immens populaire talentenjacht hebben gevolgd weten hoe het is afgelopen. Maar voor Erwin Nyhoff is het niet afgelopen. Sterker nog, alles begint opnieuw.

spread

Spinvis Geen echte zanger, wel wat te vertellen

Al tien jaar is Spinvis een fenomeen in Nederland. Een begrip zelfs. En in die tien jaar is er veel gebeurd. De eenling die ooit een zelfgemaakt cassettebandje bij platenmaatschappij Excelsior in de brievenbus gooide leidt inmiddels een succesvolle liveband en won vele prijzen, op zowel pop- als poëziegebied. Alle reden dus om de balans op te maken.

spread

Vengeance Leon Goewie is niet meer te stoppen

De iconische Nederlandse hardrockgroep Vengeance draait al bijna 30 jaar mee. Hoewel de grote succesdagen verstreken zijn gaat het sinds de comebackplaat Back In The Ring weer bergopwaarts. Die opmars vindt plaats onder de bezielende leiding van bandleider en zanger Leon Goewie, muzikant in hart en nieren. Het uitstekende nieuwe Crystal Eye ligt sinds 27 februari in de schappen. Het album is vrijwel overal ter wereld opgenomen, behalve in de studio waar Goewie zat.

spread

NAMM 2012

Hoewel de Musikmesse in Frankfurt in oppervlakte misschien groter is, blijft de jaarlijkse NAMM-instrumentenbeurs in Anaheim toch dé plek waar je een goede indruk krijgt van wat het komende jaar als hip en nieuw op de markt uitgebracht gaat worden. In de extra uitgebreide Nieuw-sectie verderop in deze Musicmaker vind je de belangrijkste nieuwe instrumenten die op de NAMM werden gepresenteerd. Om je lekker te maken, hier alvast een algemene indruk.

TESTS
 • Squier Jazzmaster J. Mascis signature De Jazzmaster is altijd een beetje een ondergeschoven kindje in de Fender-stal geweest. Oorspronkelijk in 1958 bedoeld als de opvolger van de Stratocaster, maar het succes bleef uit en slechts een kleine groep liefhebbers speelt er tegenwoordig nog op. J Mascis is gitarist van Dinosaur Jr. en is een fervent Jazzmaster-bespeler. Hij wordt nu geëerd met zijn eigen signatures: een Japanse Fender Jazzmaster en de hier geteste Squier-versie.
 • Fender Mondern Player Instap-Squiers zijn prima beginnersinstrumenten, maar de duurdere modellen van Fender’s budgetzusje worden steeds vaker door gevorderde muzikanten omarmd. Zo speelt bassist Jop van Summeren van De Staat vaak op de Squier-versie van de Tele-bas. Fender komt daarom met een serie betaalbare Fenders uit de Chinese Squierfabriek. Is dit een goede zaak of gooit Fender nu haar naam te grabbel?
 • Strymon Niet iedereen zal bekend zijn met de naam Strymon. Het is een redelijk jong bedrijf dat naar eigen zeggen hoogwaardige, en in elk geval dure, boutique-effectpedalen bouwt. Onze bevlogen gitaar- en studioman Jurgen Uffink nam er vier onder de loep.
 • Drumdial Een trommelvel is lastiger te stemmen dan een snaar. Een snaar kan maar één kant op, een vel is rond en heeft meer spanschroeven. Bij elke spanschroef moet het vel even strak staan. Natuurlijk kun je op het gehoor stemmen maar in een rumoerige omgeving valt dat niet mee. Een velspanningsmeter meet de spanning van het vel. Dat werkt sneller en nauwkeuriger.
 • Pearl Masters Premium Legend Een merk als Pearl behoeft, zelfs voor de niet-drummer, eigenlijk geen introductie. Er zijn maar weinig drummers die nooit op een Pearl gespeeld hebben. Dat zal in veel gevallen gaan om een drumstel uit de goedkopere series, maar ook op topniveau presteert deze Japanse bouwer met bijvoorbeeld de Master-serie al decennialang. Nu komt Pearl met de Premium Legend, een verleidelijk nieuw lid van de aloude Masters-familie.

VASTE RUBRIEKEN
 • De Hitschrijver De nukken van Anouk-componist Bart van Veen
 • Soundcheck Mastodon
 • Oefenruimte Stefany June
 • De grote liefde JB Meijers’ Rebel Relic Telecaster
 • Column Bazz Valkuilen
 • Column Marg Genen versus omgeving
 • Column Erwin Musper In beeld
 • Hardware Een Behringer Dualflex Pro mishandeld
 • Vintage Gallien-Krueger: innoverende basversterkers
 • Stage Sterk staan als supportact