Musicmaker 02 - 2011

Musicmaker 02 - 2011
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: februari 2011

Thin Lizzy Een eerbetoon aan Phil Lynott en Gary Moore
Dazzled Kid Tjeerd Bomhof hakt knopen door
Febo Waanders Gitaren van wereldklasse uit Twente
Achtergrond Hoe maak je optimaal gebruik van social media

En verder tests van Peavey Max Bass Pack, Fender Mustang II, Magneto Guitars, Roland RD-700NX en Cubase 6. Maar ook Het Panel test akoestische bassen, Matthijs van Duijvenbode over zijn grote liefde de Wurlitzer 214-piano, De Staat in de oefenruimte en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Thin Lizzy Een eerbetoon aan Phil Lynott en Gary Moore

Het opnieuw uitbrengen van drie klassieke Thin Lizzy-albums leek zo’n mooi initiatief om wijlen bassist en frontman Phil Lynott (1949 - 1986) te eren. Het was bovendien weer een reden om in Europa en Amerika alle zalen plat te kunnen spelen. Maar amper een week na de heruitgaven, en daags voor de gesprekken met drummer Brian Downey en ex-gitarist Brian Robertson, bereikt ons het bericht dat gitarist Gary Moore, een ander ex-bandlid, is overleden. Beide Brians praten openhartig over het verlies van hun twee vrienden, de klassieke line-up en hun instrumenten.

spread

Dazzled Kid Tjeerd Bomhof hakt knopen door

Op Noorderslag stond hij, weliswaar snipverkouden, voor een afgeladen zaal te spelen. Op zich niets nieuws - de Amsterdamse zanger heeft het allemaal weleens eerder meegemaakt - maar dit keer zonder zijn vaste maten van Voicst. Dazzled Kid is Tjeerd Bomhof en Tjeerd Bomhof is Dazzled Kid; een muzikant die het soms ook allemaal even niet meer weet.

spread

Febo Waanders Gitaren van wereldklasse uit Twente

Het nieuws dat Nederland een gitaarbouwer van faam rijker is, zingt zich rond. Vorig jaar won Febo Waanders al een publieksprijs tijdens de Dutch Guitar Building Meeting. Ook Thom Bresh, Grammy-genomineerd fingerpicker en zoon van de Amerikaanse legende Merle Travis, sprak zijn genoegen uit over een Waanders-gitaar. En inmiddels weten andere liefhebbers de timmerman en luthier probleemloos te vinden.

spread

Achtergrond Hoe maak je optimaal gebruik van social media

Natuurlijk heb je met je band een website, nog een MySpace, al een Facebook of misschien zelfs Hyves en behoor je tot de snelgroeiende groep muzikanten die actief twittert. Dat vergt kwaliteiten die niet direct met je muziek te maken hebben. Musicmaker vroeg een aantal experts naar de voordelen en valkuilen van social media.

TESTS
 • Peavey Max Bass Pack Op basgebied is er veel te verkrijgen, maar als aankomend bassist moet je ergens beginnen. Is een starterspakket dan een goede keuze? Basredacteur Chris Dekker zette zijn dikke buizenbak uit, legde zijn vintage Thunderbird aan de kant en keek of hij het ook kon met een Peavey Max Bass Pack.
 • Fender Mustang II Line 6 bracht modeling naar een groot publiek en ondertussen zijn veel merken in deze markt gesprongen. Zelfs Fender ontbreekt niet. De Mustang-serie is Fenders laatste toevoeging die bestaat uit vijf modellen: van een 20W, 8”-combootje tot een 150W-top met een matching 4x12”-kabinet. We testen de Mustang II, een 40W, 1x12”-combo.
 • Magneto Guitars Vintage gitaren zijn in en het barst van de boutique-bouwers die klassieke modellen als twangy Tele’s en afgebrande Strats in detail nabouwen. Nieuwkomer Magneto Guitars erkent zijn invloeden, maar heeft ook het lef om de klassiekers een nieuwe interpretatie te geven.
 • Roland RD-700NX De RD-serie van Roland staat al decennialang aangeschreven als een lijn elektrische piano’s waarmee je gezien mag worden. Vooral de piano klanken uit oudere modellen als de RD-500 houden zich nog dapper staande op podia en in de studio. Inmiddels zijn de RD-700 en 700GX al een tijdje uit en laten de Japanners ons nu kennismaken met de RD-700NX. De specificatielijst is al indrukwekkend, maar zal de piano zijn beloftes inlossen?
 • Cubase 6 Wie voor het eerst een serieus programma wil om op de computer muziek mee te maken, doet met Cubase 6 een veilige aankoop. Of je nu lekker wilt prutsen op je zolderkamer of in een peperdure studio professionele producties gaat maken, met Cubase zit je goed. Meer zou er eigenlijk niet over gezegd hoeven worden, maar nu Cubase met een nieuwe upgrade komt, is een update toch zeker de moeite waard.

VASTE RUBRIEKEN
 • Het panel Experts testen akoestische bassen
 • Oefenruimte De Staat
 • De grote liefde De Wurlitzer 214-piano van Matthijs van Duijvenbode
 • Column Bazz Lariekoek
 • Column Torre Florim Leipe broodjes
 • Column Anneke Drugshonden
 • Column Erwin Musper WTF
 • Hardware Native speaker
 • Muzikantenverhalen Mondiale samenwerking door Levi Lenaerts
 • Vintage Is de Fender Starcaster klaar voor een rentree?
 • Stage Zo kies je de juiste luidsprekerset