Musicmaker 01 - 2012

Musicmaker 01 - 2012
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: januari 2012

Blaudzun Klaar om de wereld plat te spelen
De Meisjes De resultaten van een jaar DIY-aanpak
RHB Succesboek Ruben Hoeke’s rapportage van Nederlandse speelplekken
EuroSonic Noorderslag Musicmaker seminar report 2012

En verder tests van Metrophones, iRig Midi, Gibson Firebird X, Hammond SK1 en Dr.No Effects. Maar ook De Hitschrijver Sandro Assorgia schreef Stil In Mij, Jochem Jacobs over zijn grote liefde de zevensnarige Mayones-gitaar, Gingerpig neemt ons mee naar de oefenruimte, de Soundcheck van Di-rect en nog veel meer vaste rubrieken.
Volledige inhoud
Prijs: € 8,74
Aantal:  Bestellen
spread

Blaudzun Klaar om de wereld plat te spelen 

Er bloeit iets rondom Blaudzun. Dit moet zijn jaar worden, gonst het in Nederland muziekland. Met het wonderschone album Heavy Flowers en een smaakvol optreden op Noorderslag heeft Johannes Sigmond alvast een sterke basis gelegd voor een geslaagd 2012. De timing van de release (6 januari) en de populaire, uitgeklede cover van Shout (Tears For Fears) die hij eind 2011 voor DWDD Recordings ten gehore bracht, zijn daarbij uitermate gunstig geweest. Het zaadje voor het grote succes is gezaaid, en dat met een album dat juist over verval gaat.

spread

De Meisjes De resultaten van een jaar DIY-aanpak

De indie-nederpopgroep De Meisjes, rond de illustere broers Hans en Auke Hulst, heeft zichzelf in het najaar van 2011 eigenhandig gelanceerd. Na de introductie is het tijd voor de doorbraak. Hoe verging het de band na de ontvangst van de eerste single? In het slotdeel van deze serie schrijven de heren van De Meisjes over de voetangels en klemmen op weg naar een geslaagde albumrelease.

spread

RHB Succesboek Ruben Hoeke’s rapportage van Nederlandse speelplekken

Het is een bekend fenomeen: je zit op een verjaardag met andere muzikanten of je komt elkaar vroeg in de morgen tegen bij de Shell langs de A4. Al snel gaat het positief over die ‘te gekke monitorman van BukBuk’ of negatief over ‘de honden die liggen te slapen op een podium in Scheveningen’. Soms deel je een ervaring en soms kun je elkaar waarschuwen of juist tippen. Bij de Ruben Hoeke Band liep dat een beetje uit de hand en opeens was daar het Succesboek 2011, een heus rapport over alle zalen waar de band in 2011 heeft gespeeld.

spread

EuroSonic Noorderslag Musicmaker seminar report 2012

Muzikanten moeten hun nek uitsteken. Dat is de meest duidelijke boodschap van EuroSonic Noorderslag-seminarsprekers naar de muziekmakers toe. Of het nou gaat om de btw-verhoging, de (online) auteursrechtenkwestie, het contact met fans via social media of aandacht in het buitenland, we moeten meer initiatief nemen. Dus handen uit de mouwen, 2012 vraagt om actie!

TESTS
 • Metrophones Ha, fijn! Eindelijk weer zo’n product dat in al z’n simpelheid precies biedt wat je nodig hebt: in dit geval een geluidswerende koptelefoon met metronoomfunctie.
 • iRig Midi IK Multimedia heeft al een behoorlijke hoeveelheid apps en hardware op de markt gebracht om je iPhone/iPad om te toveren tot een goed stuk muziekgereedschap. Met de nieuwe iRig Midi kun je je iPhone/iPad makkelijk integreren met andere instrumenten.
 • Gibson Firebird X De met gadgets volgeladen Firebird X is eindelijk in Europa geland. Volgens Gibson wordt deze in een gelimiteerde oplage van 1800 stuks gebouwde supergitaar een regelrechte klassieker. Is de Firebird X inderdaad revolutionair of zal hij later gezien worden als eendagsvlieg?
 • Hammond SK1 Als rock-icoon Jon Lord zich leent om de nieuwe Hammond SK1 aan te prijzen, dan moet het wel echt iets bijzonders zijn. Zal de kleine, lichte en relatief goedkope SK1 de nieuwe standaard worden? Of heeft decennialang Smoke On The Water spelen het onderscheidingsvermogen van Jons gehoor aangetast?
 • Dr.No Effects DR.NO Effects uit Eindhoven begint aardig naam te maken en behoorlijk wat meer of minder bekende muzikanten vergrijpen zich al aan pedalen van deze ex-roadie van Peter Pan Speedrock. Hoog tijd dus om gitarist Peter Geraedts de nieuwe Power Driver Booster en Kafuzz te laten testen, terwijl bassist Chris Dekker kritisch de vernieuwde Black Magic-basdistortion onder de loep neemt.

VASTE RUBRIEKEN
 • De Hitschrijver Sandro Assorgia schreef Stil In Mij
 • Soundcheck Di-rect
 • Oefenruimte Gingerpig
 • De grote liefde Jochem Jacobs bezingt zijn zevensnarige Mayones-gitaar
 • Column Bazz Nieuwe kansen
 • Column Torre Arbeidsethos
 • Column Erwin Musper Leer een vak
 • Plug-in DDMF
 • Muzikantenverhalen Gek of geniaal? door Marg van Eenbergen
 • Vintage De Mellotron, trendzetter op toetsengebied
 • Stage Digitale mengtafels