iO Pages 119

iO Pages 119
Beschikbaarheid: Op voorraad

Camel Andy Latimer is herboren
Airbag Floyd zonder varken
The Flower Kings Doornen aan de roos
Chris Bruin Meer dan Sky Architect

En verder interviews met Karnivool, Motorpsycho, Monomyth, Sylvium en nog veel meer! Een Progshot van Camel in Oosterpoort en verslagen van E-Live, Supertrap, Martin Barre, Ian Anderson, Shadow Gallery, Orphaned Land, Karnivool, Camel. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Camel Andy Latimer is herboren

De terugkeer van Camel was misschien wel het mooiste nieuws van 2013. Andy Latimer had een lange strijd tegen kanker overleefd en stond weer op de planken. De band voegde met de uitvoering van Music Inspired By The Snow Goose een stukje symfogeschiedenis toe aan de Nederlandse podia. “Het was een bijzondere ervaring om opnieuw in Nederland te zijn”, bevestigt de herrezen legende. “Maar”, voegt hij er droog aan toe, “gezien de afgelopen jaren was het bijzonder voor me om waar dan ook te zijn.”

spread

Airbag Floyd zonder varken

Kort maar krachtig, dat zijn de antwoorden van Bjørn Riis op een rijtje vragen aangaande Airbags derde spruit, The Greatest Show On Earth. Misschien dat de - volgens sommigen – te korte maar zeer positieve recensie in iO 118 hem mocht inspireren. Feit blijft dat de Noorse band na All Rights Removed een tweede vette krent scoorde. En dat moet gevierd worden. De gitarist met veel Gilmouriaans bloed aan het woord.

spread

The Flower Kings Doornen aan de roos

De nieuwe cd Desolation Rose komt al een jaar na het ‘comeback album’ Banks of Eden. Daarmee bekruipt menigeen ook de angst dat The Flower Kings ‘te veel te vaak’ uit gaat brengen, wat ten koste kan gaan van de kwaliteit. Het kunnen de doornen zijn aan deze ontluikende roos. Hierover voelen we bandleider Roine Stolt maar eens even aan de stengel. Wat was de reactie eigenlijk op de terugkomst van de band?

spread

Chris Bruin Meer dan Sky Architect

Dat het met de arbeidsethiek van Christiaan Bruin wel goed zit, weten we allang. De muzikant verwierf de afgelopen jaren bekendheid als bandlid van Sky Architect en als solomuzikant onder de naam ‘Chris’. Days Of Summer Gone is zijn vijfde solowerk in vijf jaar tijd. Bovendien is Christiaan betrokken bij tal van bands en zit er voor 2014 een spannend project in het vat. Je vraagt je af waar de muzikant de tijd vandaan haalt. “Omdat ik zo veel muziek uitbreng, lijkt het net alsof ik met niets anders bezig ben maar dat valt wel mee”, vertelt hij. “Ik geef een paar dagen per week muziekles; de rest van de tijd kan ik aan mijn muziek besteden. In mijn eenmansproject kan ik sneller werken dan in een band.”

Interviews
  • Until Rain Pittige moussaka
  • Il Tempio Delle Clessidre Mona Lisa van de prog
  • Sylvium Met angst ten strijde
  • Anthony Kalugin 21st centrury schizoid man?
  • Monomyth Op reis met een held
  • Motorpsycho Tik een Noors eitje
  • Karnivool Moderne prog uit Perth

Vaste rubrieken
  • Progshot van de maand Andy Latimer in Oosterpoort, Groningen
  • Live in Concert Concertagenda en reviews E-Live 2013, Supertrap, Martin Barre, Ian Anderson, Shadow Gallery, Orphaned Land, Camel, Karnivool, Prog66meeting, Northern Prog Festival, Queensrÿche