iO Pages 118

iO Pages 118
Beschikbaarheid: Op voorraad

Ayreon Dit is alles
Fish Oorlogstreffers
Ian Anderson Jethro Tull’s spraakwaterval
Flying Colors Casey in de progkuil

En verder interviews met Jordan Rudess, Shineback, Simius, Magenta, Moon Safari, A Cure For Siri, Renaissance en nog veel meer! Een Progshot van Galahad in Parktheater en verslagen van Moon Safari & PBII, Galahad, Fish, InFloyd, Roger Hodgson, Peter Gabriel, Melloboat. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Ayreon Dit is alles

Toen een jonge gitarist uit Den Haag in 1980 bij Bodine ging spelen, hadden nog niet veel muziekkenners door wie Arjen Anthony Lucassen was. Dat begon te veranderen toen hij terecht kwam bij Vengeance, waar hij van 1984 tot 1992 actief was. Het eerste solowerk onder eigen naam dateert van 1994 en werd pas in 2012 opgevolgd met het dubbelalbum Lost In The New Real. De eerste Ayreon stamt uit 1995 en sindsdien heeft Lucassen gestaag zijn dromen verwezenlijkt en is hij uitgegroeid tot een internationaal befaamde componist en muzikant. Gaandeweg werden zijn albums verrijkt met illustere namen uit de rockmuziek. De muzikanten die hij voor zijn nieuwste project wist te strikken, liegen er wederom niet om: Keith Emerson, Rick Wakeman, Jordan Rudess, John Wetton en Marko Hietala. Vijf jaar na zijn laatste Ayreon-album 01011001 is er de fantastische opvolger: The Theory Of Everything.

spread

Fish Oorlogstreffers

Financiële tegenvallers, stemproblemen en een scheiding zorgden voor een paar inktzwarte bladzijdes in het leven van Derek Dick. Gelukkig heeft hij na zes bewogen jaren met A Feast Of Consequences eindelijk een nieuw, intrigerend hoofdstuk aan zijn carrière toegevoegd. Ondertussen zouden we bijna vergeten dat Fish inmiddels 25 jaar als soloartiest werkzaam is. Niet dat hem dat heel veel zegt: “Mocht ik er straks een punt achter zetten, dan is dit een goed album om mee te eindigen.”

spread

Ian Anderson Jethro Tull’s spraakwaterval

De liefhebbers van Jethro Tull kregen vorig jaar eindelijk te horen hoe het de hoofdpersoon van Thick As A Brick verging. Veertig jaar na dit fameuze album schreef Ian Anderson het vervolg: Whatever Happened To Gerald Bostock? Maandenlang presenteerde hij het volledige verhaal van de fictieve hoofdpersoon op het podium. Gerald Bostock bleek nog altijd springlevend, maar hoe vergaat het zijn geestelijk vader Ian Anderson eigenlijk? De afgelopen tour moet een drukke periode zijn geweest.

spread

Flying Colors Casey in de progkuil

Ik geef het je te doen, want met 35 levensjaren is Casey McPherson toch een broekie tussen de andere muzikanten van de formatie Flying Colors. Immers: drummer Mike Portnoy is 46, toetsenman Neal Morse is 53, terwijl gitarist Steve Morse en bassist Dave LaRue allebei maar liefst 59 jaar oud zijn. De Texaanse zanger weet zich toch uitstekend staande te houden tussen al deze progveteranen. Meer dan dat, want zijn vocale prestaties zijn indrukwekkend. Dat blijkt nogmaals bij het bekijken van de live-registratie van het concert dat vorig jaar in Tilburg werd gegeven.

OVERIGE INTERVIEWS
  • Jordan Rudess Trio met Levin en Minneman
  • Shineback Dora in dromenland
  • Simius Aap met open vizier
  • Magenta Van Hendrix tot Cobain
  • Moon Safari ‘The Beach Boys of Prog’
  • A Cure For Siri
  • Renaissance Het verhaal van de wedergeboorte

VASTE RUBRIEKEN
  • Progshot van de maand Galahad in Parktheater Alphen aan de Rijn
  • Live in Concert Concertagenda en reviews Moon Safari & PBII, Galahad, Fish, InFloyd, Roger Hodgson, Peter Gabriel, Melloboat