iO Pages 116

iO Pages 116
Beschikbaarheid: Op voorraad

Clive Nolan Goud maken
The Tangent Jij en je dagritueel
Anima Mundi Proglantaarn
Osada Vida Duivelse Polen

En verder interviews met onder meer PBII, Panzerballet, Marbin, Tesseract, Days Between Stations, Cosmograf en nog veel, veel meer! Progshot van de maand is Rush in Ziggo Dome en verslagen van o.a. Avantasia, Rush, Neo-Prophet, Fortarock, Kristoffer Gildenlöw en Uriah Heep!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Clive Nolan Goud maken

Alchemisten waren enkele eeuwen geleden wetenschappers die zochten naar een methode om zelf goud te maken. Clive Nolan besloot er een musical over te schrijven. De Britse muzikant had na She een behoorlijke reputatie hoog te houden, waardoor het bijna vanzelfsprekend was dat hij niet met een flutverhaaltje aan kon komen zetten. Dat gebeurde ook niet. We mogen Alchemy gerust een meesterwerk noemen. Het zou goud moeten opleveren voor Nolan, want dit kunstwerk heeft daar alles voor in huis. Achterover leunen doet de toetsenist van Arena trouwens niet, want terwijl we hem spraken, was hij druk in de weer met de dvd die in het najaar moet verschijnen. Neemt hij eigenlijk wel de tijd om van het succes van Alchemy te genieten?

spread

The Tangent Jij en je dagritueel

Vorig jaar zond Andy Tillison, oprichter en grote man van The Tangent, het bericht de wereld in dat hij ging stoppen met deze formatie. De bandleden woonden te ver uit elkaar om regelmatig te oefenen en er waren ook te weinig optredens om de band nog levensvatbaar te laten zijn. Groot was mijn verbazing dan ook dat die zelfde band - met een glorieus muzikaal albumverleden - opeens terug was met de gloednieuwe en prima cd Le Sacre Du Travail. Een mijlpaal, maar waarom toch die doorstart?

spread

Anima Mundi Proglantaarn

Het Cubaanse Anima Mundi heeft met The Lamplighter het langverwachte vierde album uitgebracht. De band kwam aan in Nederland op een moment dat ons land wel wat licht kon gebruiken na de lange winter en het vrijwel ontbreken van de lente. Zanger Carlos Sosa is er niet meer bij en Emmanuel Pirko Farrath vervangt hem. In de Apeldoornse oefenruimte ‘Elegast Underground’ staan de Cubanen me te woord.

spread

Osada Vida Duivelse Polen

Het Poolse Osada Vida mag dan niet zo bekend zijn als landgenoot Riverside, de band klopt al een reeks van jaren op de deur van West-Europa. Maar tot nu toe stond die slechts op een kier. Ondanks zeer positieve kritieken op vier studioalbums en een dvd Where The Devils Live blijkt het nog steeds verduiveld lastig voor de heren Adam Podzimski, Rafał Paluszek, Łukasz Lisiak en Bartek Bereska om internationaal door te breken. Met de komst van een ‘echte’ zanger in de persoon van Marek Majewski vorig jaar gaat daar wellicht verandering in komen. Het laatste studioalbum Particles is een product waar de band trots op kan zijn. Bassist en voormalige zanger Łukasz Lisiak geeft uitleg.

INTERVIEWS
 • PBII Wens in vervulling
 • Panzerballet Zegen en vloek van jazzmetal
 • Marbin Meer rock dan jazz
 • Tesseract Michael Jackson maar dan anders
 • The Windmill Don Quichot uit Noorwegen
 • Camelias Garden Tuinieren
 • Pravda Tegenpolen
 • Days Between Stations Randje van de dood
 • Cosmograf Half leeg glas
 • Wisdom Of  Crowds Zaadje wordt plant

VASTE RUBRIEKEN
 • Progshot van de maand Rush in Ziggo Dome
 • Live in Concert Concertagenda en reviews van Avantasia, Mystery, Rush, Progdreams, Neo-Prophet en Ghiribizzi, Anima Mundi, Uriah Heep, Sideways, Kristoffer Gildenlöw en Fortarock