iO Pages 115

iO Pages 115
Beschikbaarheid: Op voorraad

Sound Of Contact Genesis herleeft
Anthony Phillips Dromer
Jolly Na orkaan Sandy
Amplifier Echo van een zus

En verder interviews met Between The Buried And Me, T, Johannes Luley, Shadow Circus, Robert Jan Stips en nog veel meer! Een Progshot van Steve Hackett in Paradiso en verslagen van Riverside, E-Day, Amplifier, Le Orme, Prog-Resiste Convention, Nits en Steve Hackett. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Sound Of Contact Genesis herleeft

De naam van het tv-programma Zo vader, Zo zoon was wellicht een geschikte titel voor dit stuk geweest, maar naarmate je meer inzicht krijgt in het verhaal van Sound Of Contact wordt het gauw duidelijk dat dit niet alleen de groep is van ‘de zoon van...’. Mediatechnisch gezien is het natuurlijk een pluspunt om een onbekende band wereldwijd te promoten als de groep van Phil Collins’ zoon. Al hebben vader en zoon bijna een identieke stem en drummen ze allebei, toch moeten we de schijnwerpers ook even verplaatsen richting Dave Kerzner die minstens even belangrijk is als de inmiddels 36-jarige Simon Collins. Met een oververmoeide Collins aan het ene oor en Kerzner aan het andere oor passen we de puzzelstukjes in elkaar.

spread

Anthony Phillips Dromer

Statige wouden, weidse valleien en diepe zeeën. Anthony Phillips tovert je een romantische wereld voor ogen met beeldende muziek. Als een rode draad door zijn lange carrière van veertig jaar, loopt een serie albums onder de verzamelnaam Private Parts & Pieces. Nummer XI heet City Of Dreams en bevat wederom muziek die zeer tot de verbeelding spreekt. Een andere rode draad is natuurlijk Genesis, want hij was één van de oprichters en speelde prachtig gitaar op Trespass, een album dat voor menige progger nog steeds een grote klassieker is. Bovendien klonken zijn eerste soloplaten bijzonder ‘Genesis’.

spread

Jolly Na orkaan Sandy

De band Jolly ging door orkaan Sandy bijna kopje onder, maar worstelt zich met verve en met steun van fans naar boven. Hun eigen Audio Guide To Happiness heeft ze misschien wel geholpen om de zware tijd te doorstaan en de toekomst weer zonnig in te zien.

spread

Amplifier Echo van een zus

Dit alternatieve kwartet uit Manchester bevindt zich in goed gezelschap bij het platenlabel Kscope, naast namen als Steven Wilson en Anathema. Drummer Matt Brobin en gitarist/zanger Sel Belamir vormen de harde kern van Amplifier. Nog steeds. Maar is de band veranderd nu gitarist Steve Durose en bassist Alex Redhead de gelederen kwamen versterken?

INTERVIEWS
  • Between The Buried And Me Ruig en technisch
  • Robert Jan Stips Stipsnotering
  • Shadow Circus Trapeze en acrobatiek
  • Sanguine Hum Kind van de nonnetjes
  • T Facebook ontmaskerd
  • Johannes Luley Relevantie van Olias Of Sunhillow

VASTE RUBRIEKEN
  • Progshot van de maand Steve Hackett in Paradiso
  • Live in Concert Concertagenda en reviews van Riverside, E-Day, Rockopera 1000Wishes, Amplifier, Le Orme, Prog-Resiste Convention, Nits en Steve Hackett