iO Pages 114

iO Pages 114
Beschikbaarheid: Op voorraad

Steven Wilson Mooi morbide
Keith Emerson ‘ELP is dus niet meer’
Spocks Beard Mach III
Rick Wakeman Eindeloze reis

En verder interviews met La Maschera Di Cera, Lifesigns, Argos, North Atlantic Oscillation, The Tea Club, Syzygy en nog veel meer! Een Progshot van Steven Wilson in de Melkweg en verslagen van The Flower Kings, Neal Morse & Band, Karnataka & Flamborough Head, Sigur Ros, Long Distance Calling en Steven Wilson. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Steven Wilson Mooi morbide

Koning winter regeerde op de dag dat zijne ‘Koninklijke Prog-Hoogheid’ Steven Wilson de vaderlandse pers te woord stond. Met een glas verse jus op tafel en gekleed in een comfortabel zwart huispak oogde de nog altijd jongensachtige Brit prettig ontspannen. Voorzien van een enorme vragenlijst informeerde ik of er iets was waarover hij het per se niet wilde hebben, omdat het hem mijlenver de keel uithing. “Natuurlijk niet, je mag me alles vragen”, klonk het monter. En dus probeerden we hem met ‘home-made ravencookies’ een beetje van het traditionele promotiepad af te krijgen. Waarna zich een afwisselend gesprek ontvouwde over het leven, de dood, angsten, verwachtingen en…het opzetten van een eigen platenzaakje.

spread

Keith Emerson ‘ELP is dus niet meer’ 

Een pionier is hij op het terrein van keyboards. Keith was de eerste die een Hammond-orgel op het podium ‘bereed’ en was de eerste die een Moog-synthesizer meenam op tournee. De muziek die hij maakte met Emerson, Lake & Palmer was uniek. Ze wisten te rocken zonder dat er ook maar één elektrische gitaar aan te pas kwam. Naast een fantastische toetsenist is Emo - zijn bijnaam - ook een zeer goede componist en orkestrator, alsmede een grappig mens. Three Fates, zijn nieuwste album met de Keith Emerson Band, bevat veel ELP-muziek, maar dan gestoken in een klassiek jasje. De grootmeester is er uitermate tevreden over.

spread

Spocks Beard Mach III

Toen Neal Morse de groep in 2002 verliet, dacht iedereen dat de laatste dagen van Spock’s Beard geteld waren. Nick D’Virgilio maakte echter een Phil Collins ‘move’ en een nieuw productief tijdperk brak aan. Nu Nick met zijn gezin de wereld rond toert als drummer en muzikaal regisseur van Cirque du Soleil, is het interessant om eens met de twee nieuwkomers te praten over Spock’s Beard Mach III. In gesprek dus met zanger Ted Leonard en drummer Jimmy Keegan.

spread

Rick Wakeman Eindeloze reis

Maar liefst veertig jaar liet Rick Wakeman ons geloven dat we met de live-registratie van zijn Journey To The Centre Of The Earth het complete verhaal in huis hadden. Nu Wakey na vier decennia een studioversie van deze klassieker op ons loslaat, bekent de toetsentovenaar dat hij oorspronkelijk het mes moest zetten in wat hij nog steeds zijn meest prestigieuze werk vindt.

INTERVIEWS
  • La Maschera Di Cera In het spoor van Le Orme
  • Lifesigns Kermis in een warm bad
  • Argos Griekse heldin in Canterbury
  • North Atlantic Oscillation Schotse mist
  • The Tea Club Tof theekransje
  • Syzygy Emmer leeg gooien

VASTE RUBRIEKEN
  • Progshot van de maand Steven Wilson in de Melkweg
  • Live in Concert Concertagenda en reviews van The Flower Kings, Neal Morse & Band, Karnataka & Flamborough Head, Sigur Ros, Long Distance Calling, Steven Wilson