iO Pages 112

iO Pages 112
Beschikbaarheid: Op voorraad

Marillion Curieuze klanken
Alan Reed Zoete wraak op Pallas
Caravan Onverwoestbare sleurhut
Threshold Mars van Damian Wilson

En verder interviews met Riversea, Clearlight, Big Big Train, Dominique Perrier en nog veel meer! Live-verslagen van onder meer Ultravox, Allan Holdsworth Trio, Marillion, Gong, E-Live en Ian Anderson. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Marillion Curieuze klanken

Er zit inmiddels ruim dertig jaar tussen het debuut met Market Square Heroes en de release van Sounds That Can’t Be Made. Toch weet Marillion steeds muzikaal te verrassen, met een stroom aan lovende kritieken als bewijs. Dat mag in dit geval gerust een klein wonder heten, gelet op de stroeve aanloop naar het nieuwe album. Geluidstovenaar Mark Kelly maakt de balans op. Inclusief medische update, wel te verstaan.

spread

Alan Reed Zoete wraak op Pallas

De passie van dat kleine mannetje bij die grote Schotse band sprong altijd in het oog. Pallas had er een hele goede frontman aan. En toch kwam er een eind aan de samenwerking. De muzikanten zagen hem niet meer zitten. De mond van Alan Reed viel open. Hij bleef vol verbazing achter. Maar de zanger ging niet bij de pakken neer zitten. Integendeel. Reed slaat terug. Met een prachtig solo-debuut: First In A Field Of One.

spread

Caravan Onverwoestbare sleurhut

Nerveuzer dan ik zelf had verwacht, liep ik de kleedkamer van Caravan binnen. Dit waren namelijk mijn muzikale helden bij een band waarin ik zelf had willen spelen. De eerste de mij een hand gaf, was de nieuwe drummer Mark Walker. “Sorry, ik moet er van door”, zei hij. “Wel jammer voor je, want ik ben verreweg de interessantste van de band.” Onmiddellijk, en met die typische Engelse humor, antwoordde Caravans bandleider Pye Hastings: “Nou Mark, dit is wel een beetje vreemde manier om op te zeggen bij Caravan!” De toon was gezet en ik moest het doen met Hastings, violist/gitarist/spoonman Geoffrey Richardson, toetsenist Jan Schelhaas en bassist Jim Leverton.

spread

Threshold Mars van Damian Wilson

Net als Queensrÿche en Dream Theater draait Threshold al langer mee dan de term progmetal bestaat. Na een studiostilte van vijf jaar kwam de band recentelijk op de proppen met March Of Progress, dat ook nog eens uitzonderlijk positief werd ontvangen. Reden genoeg om de mannen achter de band, Karl Groom en Richard West, weer eens aan de tand te voelen. Waarom duurde het eigenlijk zo lang?

OVERIGE INTERVIEWS
  • Riversea Los van ‘Oude Wereld’
  • Clearlight ‘Lucy In The Sky’
  • Big Big Train Typisch Engels
  • Dominique Perrier Rechterhand van Jean Michel Jarre
  • Toyz Zin na de komma

VASTE RUBRIEKEN
  • Live in Concert Concertagenda en reviews van Ultravox, Allan Holdsworth Trio, Marillion, Gong, E-Live, Ian Anderson en nog veel meer
  • Oordeel Cd- en dvd-recensies van nieuwe en opnieuw uitgegeven progplaten