iO Pages 111

iO Pages 111
Beschikbaarheid: Op voorraad

Steve Hackett De Genesis factor
Greg Lake ‘Lucky man’
Kompendium Rob Reeds levenswerk
The Pineapple Thief Pistolen Paultje

En verder interviews met Pymlico , Autumn Chorus , Beardfish , Thence , Blackmore’s Night en nog veel, veel meer! Live-verslagen van onder meer Pinkpop Classic , Dewolff , Don Airey & Band , Flying Colors & Beardfish en No-man . En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Steve Hackett De Genesis factor

Neal Morse, Steven Wilson en Mikael Åkerfeldt zijn drie grote namen die maar wat graag in de huid kropen van Peter Gabriel. Ze dragen sterk bij aan deel twee van Genesis Revisited, een album waarop Steve Hackett alles en iedereen uit de kast haalt om de progkolos eer te bewijzen. Het authentieke resultaat is verbluffend. De jaren zeventig van Genesis herleven, van The Musical Box tot Afterglow. Zes op de cd te horen muzikanten leggen nog eens uit waarom de schitterende muziek van deze grote naam nog steeds het hart raakt.

spread

Kompendium Rob Reeds levenswerk

Indrukwekkend, zo mag je de carrière van Robert Reed wel noemen. Het is er een met enorme progressie. Het begon met zijn soloproject Cyan en daarna volgde de band Fyreworks. De echte doorbraak voor Rob kwam toen hij samen met zangeres Christina Booth de band Magenta oprichtte. Deze groep is uitgegroeid tot een begrip in de progressieve rock. Met Kompendium bevestigt hij zijn naam als componist door een groots project op poten te zetten. Prog, klassieke muziek en Keltische folk staan centraal op het geweldige album Beneath The Waves, waar een keur van artiesten aan heeft meegewerkt. Rob Reed heeft de plaat van zijn leven gemaakt.

spread

The Pineapple Thief Pistolen Paultje

Twee jaar na het verschijnen van Someone Here Is Missing is The Pineapple Thief (TPT) terug met een nieuw studio-album: All The Wars. Waar de wat poppy voorloper niet zo goed scoorde in Nederland, hoopt de band met een meer rockgerichte geluid op terugkeer naar succes in ons land. Voorman Bruce Soord over het nieuwe album.

spread

Greg Lake ‘Lucky man’

Greg Lake is een legendarische naam in de (progressieve) rock. Hij was lid van de eerste bezetting van King Crimson en speelde in misschien wel de meest symfonische rockband ooit: Emerson, Lake & Palmer. Waar bij ELP alles groots was, doet Greg het solo tegenwoordig rustiger aan. Zijn Songs Of A Lifetime soloprogramma brengt hem langs kleinere zalen en theaters. Het geeft hem de mogelijkheid om in een intieme setting met fans van gedachten te wisselen over zijn lange en indrukwekkende carrière. Nu is fan Paul aan de beurt.

OVERIGE INTERVIEWS
 • Pymlico Talent met inspiratie
 • Pascal Gutman ‘Stick to it’
 • Autumn Chorus Herfstige kindertijd
 • Anima Mundi Great Job
 • Ancestors Dromen in progstonerrock
 • Karcius Kwartet Canada
 • Beardfish Magische leegte
 • Thence De stenen schreeuw
 • Blackmore’s Night Kastelenpassie

VASTE RUBRIEKEN
 • Progshot van de maand Flying Colors in 013
 • Live in Concert Concertagenda en reviews van Pinkpop Classic, Dewolff, Don Airey & Band, No-man, Flying Colors & Beardfish