iO Pages 109

iO Pages 109
Beschikbaarheid: Op voorraad

The Flower Kings Uit de koelkast
Storm Corrosion Wilson en Akerfeldt
Headspace Wilson en Wakeman
Epica Wereldveroverend

En verder interviews met Moetar, Immram Galahead, Kristoffer Gildenlöw, X-Panda en nog veel, veel meer! Live-verslagen van onder meer The Pink Floyd Sound, Pendragon, Jolly & Ill, Delain en Field Music. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

The Flower Kings Uit de koelkast

Vijf jaar lang stond The Flower Kings (TFK) in de koelkast. Eventjes maakte Roine Stolt pas op de plaats met zijn band waarmee hij sinds halverwege de jaren negentig furore maakt in de progscene. De Zweed had behoefte aan een sabattical voor deze naam. Tegelijk greep hij die jaren aan om met zijn formatie Agents Of Mercy (AOM) een nieuw muzikaal avontuur aan te gaan. Maar in 2012 kwamen Stolt en TFK terug met een spiksplinternieuw en sterk album: Banks Of Eden. Kijkt hij tevreden terug op het afgelopen lustrum?

spread

Storm Corrosion Wilson en Akerfeldt

Indrukwekkend, zo mag je de carrière van Robert Reed wel noemen. Het is er een met enorme progressie. Het begon met zijn soloproject Cyan en daarna volgde de band Fyreworks. De echte doorbraak voor Rob kwam toen hij samen met zangeres Christina Booth de band Magenta oprichtte. Deze groep is uitgegroeid tot een begrip in de progressieve rock. Met Kompendium bevestigt hij zijn naam als componist door een groots project op poten te zetten. Prog, klassieke muziek en Keltische folk staan centraal op het geweldige album Beneath The Waves, waar een keur van artiesten aan heeft meegewerkt. Rob Reed heeft de plaat van zijn leven gemaakt.

spread

Headspace Wilson en Wakeman

Horror en muziek gaan goed samen. Zeker als je een gesprek met Steven Wilson voert. Het hoofdonderwerp is natuurlijk Storm Corrosion, zijn spookachtig mooie samenwerkingsproject met Mikael Åkerfeldt van Opeth. Maar ook zijn groeiende solocarrière en de toekomst van Porcupine Tree komen aan bod en daar zegt hij best enge dingen over.

spread

Epica Wereldveroverend

Omdat After Forever niet meer bestaat en Within Temptation koos voor een meer commerciële popkant, mag je Epica vandaag de dag als vaandeldrager beschouwen van muziek die je symfonische ‘female fronted’ metal kunt noemen. Simone Simons heeft zich van een verlegen schoolmeisje ontwikkeld tot een frontvrouw van klasse. Ondanks wat wisselingen in de bezetting lijken Mark Jansen, Simone Simons, Coen Janssen, Isaac Delahaye, Ariën van Weesenbeek en Rob van der Loo klaar om als hoofdact grote toernees in binnen- en buitenland te doen. Het kersverse album Requiem For The Indifferent voegt een nieuw hoofdstuk toe. Simone neemt alles eens onder de loep. Hoe is het met haar?

OVERIGE INTERVIEWS

  • Moetar Goudreinet
  • Immram Wegdromen
  • Galahead Dans met littekens
  • Kristoffer Gildenlow Rust roest niet
  • X-Panda Songfestival van de prog
  • Rob Palmen Progpromotor

VASTE RUBRIEKEN
  • Progshot van de maand Manfredd Mann's Earth Band
  • Progpost Anathema
  • Live in Concert Concertagenda en reviews van The Pink Floyd Sound, Pendragon, Jolly & Ill, Delain, Field Music en nog veel meer!