iO Pages 122

iO Pages 122
Beschikbaarheid: Uitverkocht

Ian Anderson De zwerver
IQ Pienter bot
Gazpacho Machtig democratisch
Tangerine Dream Geen pensioen

En verder interviews met Sophya Bacchini, Huis, Borja Ruiz, Epysode en nog veel meer! Een Progshot van Simon Collins tijdens Cruise To The Edge en verslagen van Fabio Zuffiani Band, Roadburn, IQ, Progdreams III, Progressive Nation At Sea, Clannad, Delain, The Crimson Projekct, Transatlantic en Mike Oldfield. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 4,95
spread

Ian Anderson De zwerver

Jethro Tull is niet meer! Dat deelde Ian Anderson, medeoprichter en allesbepalende roerganger recentelijk mee. Is de muziek die velen van ons raakte dan nu tot een eind gekomen? Allesbehalve dat, want na het succesvolle Thick As A Brick 2 (TAAB2) bracht Anderson nu de cd Homo Erraticus uit, een album dat herinneringen oproept en tegelijk imponeert door zijn diepgang. In het najaar zal Anderson Nederland aandoen om zijn nieuwe geesteskind ten gehore te brengen.

spread

IQ Pienter bot

Vijf jaar na de vorige plaat Frequency komt een van de vaandeldragers van de jarentachtigprog met een nieuwe plaat: The Road Of Bones. In de ‘normale’ muziekwereld is vijf jaar een eeuwigheid maar in progland is dit, zeker voor IQ, slechts een knipoog in diezelfde eeuwigheid. Voor de fans geldt hetzelfde want zij blijven hondstrouw verslaafd aan dat typische IQ-geluid. Toch klinkt de nieuwe plaat een beetje anders dan anders. Die constatering leggen we direct voor aan Michael Holmes, gitarist en het enige bandlid dat op alle IQ-platen aanwezig was.

spread

Gazpacho Machtig democratisch

Je haat ze of je vindt ze geweldig. Een tussenweg lijkt er nauwelijks te bestaan in de karakteristieke progwereld van Gazpacho. Koppel dit aan de donkere thematiek van het nieuwste album Demon, dan zijn er genoeg redenen om bij te praten over de eigenwijze weg die deze Noren al meer dan tien jaar bewandelen.

spread

Tangerine Dream Geen pensioen

Een van de grootvaders van de elektronische muziek gaat met pensioen. Edgar Froese zal de mijlpaal van zeventig jaar op 6 juni 2014 bereiken en Tangerine Dream (TD) zal na het a sluiten van de ‘Phaedra Farewell Tour’ nog maar incidenteel optreden. Froese heeft een onwaarschijnlijke hoeveelheid muziek achtergelaten.

Interviews

  • Sophya Bacchini Andrea Bocelli van de prog
  • Huis Steengoed fundament
  • Borja Ruiz Wereldviolist
  • Epysode ‘Ayreon’ op z’n Belgisch

Vaste rubrieken

  • Progshot van de maand Simon Collins tijdens Cruise To The Edge
  • Alice in progland Tekst en uitleg
  • Live in Concert Concertagenda en reviews Fabio Zuffiani Band, Cruise To The Edge, Roadburn, IQ, Progdreams III, Progressive Nation At Sea, Clannad, Delain, The Crimson Projekct, Transatlantic en Mike Oldfield