iO Pages 120

iO Pages 120
Beschikbaarheid: Op voorraad

Transatlantic Kleurrijk
Yes Steve Howe en de klassiekers
Within Temptation Tweekoppige slang
Simon Dupree Gentle Giant’s vingeroefening

En verder interviews met Kopecky, Legend, Prospekt, Rhapsody Of Fire en nog veel meer! Een Progshot van Caravan in Metropool en verslagen van Caravan, Trans-Siberian Orchestra, Jacco Gardner, Wisdom of Chrowds, Kayak, Machiavel, Celebrate 2014. En veel cd- en LP-recensies!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,19
Aantal:  Bestellen
spread

Transatlantic Kleurrijk

We hebben er iets minder lang op moeten wachten dan in de aanloop naar The Whirlwind, maar 2014 wordt ongetwijfeld het jaar van Transatlantic. Met, vers van de pers, het nieuwe album Kaleidoscope en een wereldtournee die de formatie naar drie continenten brengt, is de supergroep groter dan ooit. Een rip-off van de groten der aarde of een eerbetoon dat de harten van de fans sneller doet slaan? Eén ding staat vast: het vakmanschap brengt magische kwaliteit voort. Een kijkje naar de totstandkoming van Kaleidoscope en in de bruisende wereld van Transatlantic, met Neal Morse en Roine Stolt.

spread

Yes Steve Howe en de klassiekers

Yes behoort tot de progressieve rockbands die al heel lang bestaan. Bijna 45 jaar zijn de heren reeds actief, ondanks of dankzij talloze bezettingswisselingen en altijd met uitstekende musici. Tegenwoordig toert Yes met de namen Chris Squire, Steve Howe, Alan White, Geoff Downes en Jon Davison de wereld rond met een set waarin de band drie van de meest legendarische albums in hun geheel uitvoert: The Yes Album, Close To The Edge en Going For The One. Op 22 mei 2014 doen ze 013 aan in Tilburg. Meestergitarist Steve Howe kijkt ernaar uit. 

spread

Within Temptation Tweekoppige slang

Within Temptation heeft voor de zesde studioplaat de mythologische slang Hydra genomen als metafoor. Net zoals we bij geschiedenis leerden dat Hydra niet klein te krijgen was, bewijst de groep dat ook die voor geen kleintje vervaard is. Gebaseerd op de betere momenten uit het hele oeuvre en aangevuld met verrassende samenwerkingsverbanden zou Hydra wel eens een van de allerbeste platen ooit kunnen worden. Als het van de groepsleden afhangt, bestaat er geen twijfel over. Nu de fans nog.

spread

Simon Dupree Gentle Giant’s vingeroefening

Het debuut van Gentle Giant in 1970 is overrompelend. Een plaat die op dat moment uniek was. Prachtige composities, fantastische samenzang en een enorme variatie aan instrumentengebruik. Natuurlijk, het Vertigo-label bracht meer schitterende debuut lp’s uit in 1970, maar dit... Eigenlijk was hier geen sprake van een debuut. Gentle Giant had al vier jaar studio-ervaring, maar nu waren de heren musici eindelijk een eigen weg ingeslagen. Waren die jaren voor 1970 dan werkelijk zo rampzalig? Wie kan zeggen dat ooit Elton John tijdelijk deel uitmaakte van hun bezetting, dat er ooit werd opgetreden met Jimi Hendrix, The Beach Boys, Status Quo en dat de band het bekendste nummer zo afschuwelijk zou vinden, dat zij het sporadisch live zou spelen. Wie weet waar Gentle Giant later toe in staat was, begrijpt dat Derek, Ray en Phil Shulman hun trots en capaciteiten niet wilden spenderen aan het ‘flowerpowernummer’ Kites.

INTERVIEWS
  • Rhapsody Of Fire Mannen van Staal
  • Prospekt Zonsopgang
  • Ampledeed A staat voor allegaartje
  • The Opium Cartel Verslaafd aan de jaren tachtig
  • Legend Paganisme in verdomhoekje
  • Kopecky De legende leeft voort
  • Yuka & Chronoship Instrumentale sushi

VASTE RUBRIEKEN
  • Progshot van de maand Caravan in Metropool, Hengelo
  • Alice in progland Oud en nieuw
  • Live in Concert Concertagenda en reviews Caravan, Trans-Siberian Orchestra, Jacco Gardner, Wisdom of Chrowds, Kayak, Machiavel, Celebrate 2014