Home Recording Magazine 05

Home Recording Magazine 05
Beschikbaarheid: Op voorraad

HOME RECORDING MAGAZINE!
Home Recording Magazine is het nieuwe lijfblad voor iedereen die om creatieve en/of financiële redenen thuis muziek opneemt of produceert. De makers van het blad onderstrepen het idee dat je met de nodige basiskennis en ervaring in een homestudio volwaardige opnames kunt maken en voorzien je daarvoor van theorie, ‘hands-on’ informatie, praktische ‘how to’ artikelen, geartests en apparatennieuws. Bijzonder aan het blad is dat alle medewerkers experts zijn uit de professionele studio- en masteringwereld en hun jarenlange ervaring met je delen. Home Recording Magazine heeft ook de ervaren homestudio-eigenaar heel veel te bieden, maar onderscheidt zich van andere (vooral buitenlandse) tijdschriften door het lage instapniveau. Zelfs als je (bijna) geen ervaring hebt kun je meteen aan de slag. Zo kun je met de download-content op de website en het stappenplan in het magazine meteen aan de slag met het maken van een gedegen mix!
Volledige inhoud
Prijs: € 7,95
Aantal:  Bestellen
spread

Auke Reimersma Opdrachtmuziek vs. Italo-disco

Het mag absoluut geen homestudio genoemd worden, maar het is voor Auke Riemersma wel zijn tweede ‘thuis’: de mixstudio bij MassiveMusic, een van de vele muziekproductiebedrijven in Amsterdam. Als ‘secundaire arbeidsvoorwaarde’ mag hij de studio buiten kantoortijden voor zijn eigen producties gebruiken. Geen wonder dat Auke (‘Aux’ voor vrienden) er al acht jaar zit.

spread

Pro In Your Studio In de studio van Maikel Roethof met Bram Bol

Vandaag zijn we beland in het Noord-Hollandse dorp Mijdrecht, waar Maikel Roethof zijn studio heeft ingericht. Maikel is drummer van de band The Red17, en is ook fanatiek bezig met het opnemen en mixen van verschillende projecten. We hebben topproducer Bram Bol (Focus, F, Bombay Show Pig) uitgenodigd om de laatste mix van Maikel eens kritisch onder de loep te nemen.

How To: Piano/vleugel opnemen in 5 stappen

Een piano opnemen is niet alleen een kwestie van microfoons bij het instrument plaatsen. Voordat er wordt opgenomen, moeten eerst de randvoorwaarden in orde worden gebracht. Hier een overzicht van de te nemen stappen om tot een succesvolle opname te komen.

spread

How To: Organisatie & Efficientie deel 2

In de vorige uitgave van Home Recording Magazine hebben we het gehad over het organiseren en netjes houden van je DAW. Dit keer zullen we wat dieper duiken in het proces en geven we je een overzichtelijk beeld van een signaalpad. We geven je alle ins en outs over routing!

TESTS
  • Soundtoys Decapitator Soundtoys is een bedrijf dat creatieve software levert voor audiobewerking. De Decapitator is een plug-in uit de Native-bundel van Soundtoys die wat aandacht verdient. What’s in a name? De Decapitator kan inderdaad je signaal onthoofden totdat er letterlijk geen greintje dynamiek meer over is. Je kunt je audio volledig kapot maken, terwijl alles goed blijft klinken. Het is de eerste overdrive/saturator in software die mij heeft kunnen bekoren naast De standaard Cubase-overdrive, die ook altijd de klus klaart. De Decapitator is goed voor alles.
  • Plug-in Tips Maarten Stoelhorst zit graag achter zijn gitaar te zoeken naar nieuwe akkoorden, partijen en melodie.n. Gelukkig voor ons zit hij minstens zo vaak ook achter de computer om te zoeken naar nieuwe geluiden in het digitale domein. Inmiddels heeft hij al zo’n immense bibliotheek en kennis van plug-ins opgebouwd dat hij in deze rubriek de allerbeste exemplaren weet te selecteren. Deze keer: van equalizing tot gitaarsimulatie, een totaalpakket aan plug-ins uit verschilllende prijsklassen.
  • Apple Logic Pro Ooit uitgebracht door een muzieksoftware-bedrijf uit Duitsland, later opgekocht en verder ontwikkeld door het Amerikaanse Apple. Logic is een all-in-one DAW voor zowel de hobbyist als de beroepsproducer. We kijken naar de functies van dit populaire stukje software.
  • Fabfilter Pro-Q In Amsterdam is een bedrijf genaamd FabFilter Software Instruments gevestigd. Het bestaat uit twee Nederlandse jongens die geniale plug-ins ontwerpen en daarmee de ene na de andere award in de wacht slepen. Deze keer testen we de FabFilter Pro-Q. Mocht je deze plug-in nog niet kennen dan wordt het hoog tijd om je eens voor te stellen aan de meest flexibele software-equalizer in audioland.
  • Classic Mic: Brüel & Kjaer DPA 4006/4007 Brüel & Kjaer maakt al sinds jaar en dag meetapparatuur, dus ook microfoons. Opnametechnici kwamen tot de conclusie dat deze microfoons eigenschappen hebben die ze uitermate geschikt maken voor opnamedoeleinden. Alleen had de terminal een onconventionele pinbezetting, dus moest de soldeerbout eraan te pas komen om deze precisie-instrumenten werkbaar te maken. Brüel & Kjaer merkte dit en bracht een reeks microfoons op de markt met een XLR-aansluiting. Vandaag nemen we twee modellen uit deze zogeheten series 4000 onder de loep.

VERDER

Vertellen we in diverse artikelen over de basisbeginselen van akoestiek en sidechain-compressie, luisteren onze MP3-doctors Pim van de Werken en Martijn Groeneveld naar Pieter van de Beek, Martin Jansen en Bram Houtman. In Build A Sound vertelt Shock Royal over de totstandkoming van zijn tracks. En in Fix This Mix maak je je eigen mix van Way Out van Sofie Letitre!