De Bassist #14

De Bassist #14
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: oktober - december 2010

Wojtek Pilichowsky Supersnelle dubbelslapper
Nathan Watts Steun en toeverlaat voor Stevie Wonder
Glenn Hughes Zingen en bassen bij Black Country Communion

En verder tests van Warwick Streamer LX en LX Jazzman, Ibanez Promethean P5210, Trace Elliot AH600-7 + 1518 + 1048H, Otentic P Special Herman Deinum Signature en Roger Mayer Voodoo - Bass 2. Maar ook: Baspanel Vier docenten spreken over de basopleiding, Peter Boekholt bouwde voor Leander Grooten, De Tandem met Bas van Wageningen en Jamie Westland en vier nieuwe Workshops.
Volledige inhoud
Prijs: € 9,77
Aantal:  Bestellen
spread

Wojtek Pilichowsky Supersnelle dubbelslapper

Sinds de lichtsnelheid op de basgitaar inmiddels wel doorbroken is, neemt de belangstelling voor supervirtuozen gaandeweg af. Muziek is immers geen wedstrijd, en waar je bij een gitarist nog wel eens van een functionele melodie kunt spreken zit er niemand op een nóg snellere basslapsolo te wachten.

spread

Nathan Watts Steun en toeverlaat voor Stevie Wonder

Wie geen enkele baslijn van Nathan Watts kent, die liegt, weet op zijn mist niet beter of speelt helemaal geen bas. Watts speelt namelijk op talloze nummer 1-hits van bijvoorbeeld The Jacksons, Pointer Sisters en Paul McCartney. Maar bovenal is hij al 36 jaar de bassist van Stevie Wonder.

spread

Glenn Hughes Zingen en bassen bij Black Country Communion

Hij is al sinds begin jaren ’70 een opvallende muzikant in de rockscene, speelde zich met Trapeze in de kijker bij Deep Purple en werd in 1974 door deze band ingelijfd voor de bezetting die we kennen als Mark III. Hughes werkte daarna samen met Gary Moore, Tony Iommi en vele anderen. Hij scoorde zelfs een knoeperd van een hit met The KLF. Als zanger welteverstaan. Want hoewel hij een bassist van formaat is, zijn zangtalent overschaduwt zijn carrière als bassist al enkele decennia.

TESTS
 • Warwick Streamer LX en LX Jazzman Warwick levert de welbekende Streamer bassen in diverse gedaantes. Wat zijn nu precies de verschillen en welke bas moet je hebben voor welk genre? De Bassist bestelde twee verschillende Streamers bij het merk en zette alle verschillen en overeenkomsten voor je op rij.
 • Ibanez Promethean P5210 Ibanez heeft met de Promethean-serie een doel voor ogen: het leveren van een simpele, lichte en krachtige versterker voor de vaak spelende bassist. Merken als Genz-Benz, Markbass en Ashdown hebben gelijkwaardige modellen en de vraag is of Ibanez zich kan meten met deze grote namen in versterkerland.
 • Trace Elliot AH 600-7 + 1518 + 1048H Na enkele ups en downs is versterkerbouwer Trace Elliot helemaal terug. Verderop in dit magazine lees je alles over het roerige bestaan van het merk. Het enige dat nog ontbrak was een test in De Bassist en daarom bestelden we een zwartgroene toren bij de Britten om de aarde eens serieus te laten trillen. En dat lukte! Zou meneer Richter bas hebben gespeeld?
 • Otentic P Special Herman Deinum Signature Niet veel Nederlandse bassisten kunnen prat gaan op een eigen signature-bas. Onze oud-columnist en basicoon Herman Deinum vormt daarop een uitzondering. Onlangs maakte hij vol trots melding van zijn Otentic P Special.
 • Roger Mayer Voodoo - Bass 2 Roger Mayer, onder andere bekend van zijn werk met Jimi Hendrix, is een bekende naam in de pedalenmarkt vanwege zijn klasse, kwaliteit en sound. De Bassist had al eens eerder zijn Voodoo Bass 1 getest en te licht bevonden. Met deze nieuwe versie belooft de bouwer beterschap.

VASTE RUBRIEKEN
 • Baspanel Vier docenten spreken over de basopleiding
 • Op Bestelling Peter Boekholt bouwde voor Leander Grooten
 • De Tandem Bas van Wageningen en Jamie Westland
 • Workshops De achterkant van de toon, St. Thomas deel 2, Positiespel, Reggae baslijnen deel 1
 • Reissue test Yamaha BB2024X
 • Vintage Trace Elliot
 • Column Rinus Gerritsen Basstory #08
 • Opgebast Hier komt… Josine van der Splinter
 • Column Ik speel geen bas Nico Dijkshoorn