De Bassist #06

De Bassist #06
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: oktober - december 2008

Francis Rocco Prestia Groovegod houdt niet van oefenen
Kenny Gradney Over Little Feat en golf
Lee Rocker De lage tonen van The Stray Cats

En verder tests van Marshall MB 4210, Laney Nexus-FET, NX410, NX115, Lakland Skyline Darryl Jones Signature, Avatar 4x10 cabinet, Hevos Super 12, ZON Sonus en Elrick e-volution JJ. Maar ook: Baspanel De bassisten van Van het Groenewoud, Sjak Zwier bouwt een bas voor Peter Wisse, De Tandem met Joost en Leslie van New Cool Collective en vier nieuwe Workshops.
Volledige inhoud
Prijs: € 9,77
Aantal:  Bestellen
spread

Francis Rocco Prestia Groovegod houdt niet van oefenen

Als bassist van Tower of Power zet hij samen met drummer David Garibaldi als geen ander een groove neer. Veel bassisten bejubelen zijn baslijnen met de befaamde, snelle staccato zestiende noten; het handelsmerk van Francis ‘Rocco’ Prestia.

spread

Kenny Gradney Over Little Feat en golf

Bij het optreden van Little Feat op Bospop ging onze aandacht uiteraard uit naar bassist Kenny Gradney, die zoals altijd het publiek snel meekreeg met zijn brede glimlach en enthousiasme.

spread

Lee Rocker De lage tonen van The Stray Cats

De laatste tonen van de set van Lee Rocker en zijn band zijn nog niet weggestorven of het wrodt drukker richting de backstagedeur van 013 in Tilburg. Geen massa’s fans maar vooral meisjes in Amy Winehouse-achtige uitdossingen. Het concert heeft iedereen in opperbeste stemming gebracht en wie Lee Rocker nog niet eerder heeft gehoord, kan niet anders dan onder de indruk zijn.

TESTS
 • Marshall MB 4210 Marshalls vorige instapserie Bass-State was solid-state. ‘Maar wat is een Marshall zonder buiten’, moet de oude Jim gedacht hebben bij het ontwerp van de nieuwe betaalbare MB-serie voor bas. En zo kwamen er zes combo’s en een losse top waarin gewoon weer een buisje zit.
 • Laney Nexus-FET, NX410, NX115 De Laney Nexus-Tube kwam bij ons al eens voorbij. Deze keer testen we een Nexus-Fet: een 650w-top met buizen preamp en een mosfet poweramp. Deze top is gekoppeld aan een Laney 4x10”-speakerkast en een 1x15”-cab die we beide gelijk even testen.
 • Lakland Skyline Darryl Jones Signature De filosofie van Lakland is om de beste componenten van bestaande klassiekers te verweven met eigen vernieuwende concepten. De meeste modellen zien er daarom ook traditioneel uit, maar zijn toch net even iets anders dan hun voorbeelden. Met Skyline Darryl Jones wordt ook de Jazz Bass in een nieuw en betaalbaar jasje gestoken.
 • Avatar 4x10 cabinet Dat er aan de overkant van de oceaan meer spelers in de speakermarkt zijn zal duidelijk zijn, maar nu kan ook Nederland meeprofiteren van de spullen die Avatar aanbiedt: degelijke kwaliteitsspeakers voor een zéér redelijke prijs.
 • Hevos Super 12 Hevos, Nederlands glorie op het gebied van versterking en speakerkabinetten, heeft met deze Super 12 kleine, handzame kastjes gemaakt die volgens hen zich prima kunnen meten met de grotere broertjes.
 • ZON Sonus en Elrick e-volution JJ Bij al het speurwerk naar nieuwe en oude bassen kom je in de basspeciaalzaak nog wel eens een niet-alledaagse basgitaar tegen. En daar willen we dan natuurlijk alles van weten. Dit keer vonden we twee edelbassen van Amerikaanse bouwers.

VASTE RUBRIEKEN
 • Baspanel De bassisten van Van het Groenewoud
 • Op Bestelling Sjak Zwier bouwt een bas voor Peter Wisse
 • De Tandem Joost en Leslie van New Cool Collective
 • Workshops Soleren met motieven, Standards #6 Bluesette 2, Techniek: Coördinatie, Strumming 1
 • Reissue test 3 x Squier Vintage Vibe
 • Vintage Dynacord BS 412/BS 414
 • Column Herman Deinum Basta! #06
 • Opgebast Hier komt… Bas Alkemade
 • Column Ik speel geen bas Jelle Paulusma