De Bassist #03

De Bassist #03
Beschikbaarheid: Op voorraad

Verschijningsdatum: januari - maart 2008

Marcus Miller Interview met de meester
Charly Angenois Alleskunner met een jazzhart
Basgitaarforum.nl houdt een grootse meeting

En verder tests van Fender B-Dec oefenversterker, MusicMan StingRay 5 H5, AER Bottom Line Stack, Landscape elektrische contrabas, Tanglewood Premiere Series TW155-A/BASS Akoestische basgitaar. Maar ook: Baspanel test 3x Jazz Bass van de familie Fender, Rikkers Gitaarbouw maakt een linkshandige zessnaar voor Olaf Reijnders, De Tandem met Mark Brekelmans en Ivo van Dijk en vier nieuwe Workshops.
Volledige inhoud
Prijs: € 9,77
Aantal:  Bestellen

Marcus Miller Interview met de meester

Marcus Miller deelt zijn vele ervaringen en anekdoten met liefde. En die ervaringen zijn niet gering: Miller speelde met zowat alle grote musici der aarde, produceerde talloze albums, maakt filmmuziek en heeft een flinke rij soloalbums op zijn naam staan.

Charly Angenois Alleskunner met een jazzhart

Hij is een allround contrabassist en basgitarist die zijn sporen in de Nederlandse muziekwereld allang heeft verdiend. Zijn grote liefde is jazz maar met zangers van het Nederlandse lied gaat hij net zo goed voor het beste resultaat. Zijn grootste drijfveer om bas te spelen is de emotie die muziek bij mensen losmaakt.

Basgitaarforum.nl houdt een grootse meeting

Nederlandse en Belgische bassisten weten sinds enkele jaren waar ze met elkaar kunnen kletsen over bassen en alles wat hen verder bindt. Het internetforum is in zijn relatief korte bestaan razend populair geworden. Op 10 november j.l. hielden de forumleden een meeting en wij waren erbij.

TESTS
 • Fender B-Dec oefenversterker Een basversterker met een compleet basstudiecentrum aan boord, dat is in het kort de Fender B-DEC 30. Dit kleine combootje bevat alles om de beginnende en gevorderde bassist uren zoet te houden met spelen en leren.
 • MusicMan StingRay 5 H5 Een veelgehoorde klacht over de MusicMan StingRay is het gebrek aan veelzijdigheid. Het is een beetje een ‘one trick pony’. Dat ene kunstje deed hij echter altijd zeer goed. Aan het weinig veelzijdige karakter van de StingRay is nu echter een eind gekomen, want sinds juli 2005 zijn er ook modellen bassen met twee pickups.
 • AER Bottom Line Stack We kennen AER tot op heden vooral als producent van hoogwaardige versterking voor (semi)akoestische instrumenten. De BassCube-combo’s vonden vooral hun weg naar de professionele contrabassist. Het was een kwestie van tijd voordat AER ook de basgitaristen zou gaan bedienen.
 • Landscape elektrische contrabas De allereerste elektrische contrabas verscheen nog eerder dan de eerste basgitaar. In tegenstelling tot zijn gefrette broeder is dit instrument nooit echt ingeburgerd. De contrabas is een klassiek instrument met een elegante vorm en veel contrabassisten kijken wel uit om te worden gesignaleerd met een besnaarde bezemsteel. Landscape combineert nu de voordelen van de elektrische contrabas met het uiterlijk van een akoestische.
 • Tanglewood Premiere Series TW155-A/BASS Akoestische basgitaar Voor een snelle zoldersessie, een stukje muziek bij het kampvuur of onbekommerd oefenen zonder versterker is een akoestische bas ideaal. Versterkt bespeeld biedt zo’n instrument bovendien een zinnige aanvulling op je arsenaal basgeluiden.

VASTE RUBRIEKEN
 • Baspanel test 3x Jazz Bass van de familie Fender
 • Op Bestelling Rikkers Gitaarbouw maakt een linkshandige zessnaar voor Olaf Reijnders
 • De Tandem Mark Brekelmans en Ivo van Dijk
 • Workshops He, die bas praat!, Standards #3 Nostalgia in Times Square, Techniek: Gesloten vingerzetting, Fretloos geweld: John Giblin
 • Reissue test Gibson SG Reissue Bass
 • Vintage De uitzinnige basgitaren van Zemaitis
 • Column Herman Deinum Basta! #03
 • Opgebast Hier komt… Simon de Jong
 • Column Ik speel geen bas Basbouwer André van der End